|
|
#1 |
|
MYGitarist
![]() |
Profesyonele doğru adım adım ilerlemeye başladım.Ama bi sorunum var ki nota okumak.Ben nasıl kitap okuyorsam o şekilde nota okumak istiyorum.Bunu nasıl
yardımcı olabilecek var mı?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Kitap okumayı nasıl öğrendiysen
Bunun özel bi tekniği olduğunu zannetmiyorum bilen arkadaşlar varsa paylaşsın tabi internetten selim ışığın videolarında anlatıyordu hatırladığım kadarıyla nota okumayı zaten porte üzerindeki notaları susları diyez bemol legato simgelerini ve dahası iyice aklına yerleşirse ve onlara gözün alıştığında zamanla pratik ve çalışmayla okuyabilirsin diye düşünüyorum...
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Dostum piyano çalmıyorsun **** konservatuğar okumuyorsun bunun bu gereği olduğunu dusunmuyorum tab denilen bir sey var elektro gitar için onu okuman yeterli kimse senin onune sayfalarca nota koyup bunu çal demez merak etme.Ama gerekli olan seyler nelerdir suslar diyezler bemoller daha var ama bunlarda tab okuya okuya gelisir.
|
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Alıntı:
Evde bir klavyen varsa onu kullanarak solfej yapabilirsin. Yoksa eğer kitap gibi okumak için şarttır derim ben. Muammer Sun'un solfej kitabı var onu baştan sona solfej şeklinde bitir. Eminim kitap gibi okursun.
Müzik Teknolojisi bölümüne hazırlanıyorum, çalışmalara hız verecek bir zamandayım, fazla yokum bu aralar.
Her türlü soru ve yardım almak için rahatsız edebilirsiniz. ![]() myris@windowslive.com |
||
|
|
|
|
|
#5 |
|
notaya çok gerek olduğunu düşünmüyorum. tabi yeteri kadar bilmek gerekli. ama kimse sizden oturup moonlight sonata çıkarmanızı beklemeyecek sonuçta.
Thanks For Melody Orgasm - Opeth
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Moderatör
|
Herkes biraz düşünse sordukları soruların cevabının sadece "çalışmak" olduğunu bulabilir. Sonuçta matematik işlemi yapmıyoruz ki uzun sürede yaptığımız bir işlemi formülle kısa sürede yapalım.
..
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Nota okuma hızını arttırmak için teknik soran arkadaşa akıllara zarar bi şekilde notaya gerek yok diyen komşular var. Arkadaşlar eminim şaka yapıyorsunuz. Yoksa bu yaklaşım akıllara zarar.
Kitap okumayı öğrendiğin gibi; önce harfler, sonra kelimeler, sonra cümlecikler ve cümleler. Yıllarca okuduğumuz için çok hızlı yazı okuyabiliyoruz. Solfej de böyle. Çalışmaktan başka çare yok. |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Alıntı:
Arkadaşlar kendiniz yanlış yoldasınız bari kendinizden emin bir şekilde başkalarını yönlendirmeyin!! Peki sorarım sana tab okuyarak diyez ve bemolü nasıl öğrenmeyi düşünüyorsun ?...
Anlayana sivrisinek caz, anlamayana klasik müzik az...
|
||
|
|
|
|
|
#9 |
|
DÜNYANIN EN GÜLÜNÇ İNSANLARI KULAKTAN DOLMA HAM BİLGİLERLE KENDİLERİNİ ALEMİ CİHAN SANAN ÇOKBİLMİŞLERDİR. Bu, aslında onların hiç bir şey bilmediğini gösterir, tek yol bol bol okuyup egzersiz yapmak ve bunu sürekli kılmaktır. İnatla, sabırla bol bol oku.
|
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Alıntı:
![]() Ancak söylediğiniz şey son derece yanlış. Nota bilmek ayrı, nota okumak ayrıdır. En kalın telin boş çalındığı zaman E, 6. perdeden seslendiği zaman A#/Bb olduğunu bilebilirsin belki (standart A=440 Hz değerine tam akortlu bir enstrumanın varsa). Ama bu hiçbir şekilde nota okumana yarar sağlamaz. Arkadaşımız deşifresini nasıl geliştirebileceğini sormuş. Öncelikle, "Oku, Oku, Oku". Bugün çalışıp yarın çalışmazsan köreliyor. Her gün şöyle 1 saat boyunca nota okumak (fa anahtarı da dahil) çok yarar sağlayacaktır. Ben yazın klasik gitar çok çaldığım için bayağı okuyordum. Ekim'de Pam'ı amfiye bağlamaya başlayınca nota okumayı aksattım. Ve gel gör ki eski halime dönmek için çırpınıyorum. Kolaydan zora gitmen sabrının taşmasını engelleyecektir. Benim yaptığım en büyük hata, teknik becerime göre parça seçip notasını okumaya kalkışmamdı. Bu da dakika başı ölçü atlamama neden oluyordu
Hadi bakalım, 28'inde yeni ekipmancıklar geliyor
![]() www.yunuserkaya.com www.myspace.com/erkaya www.youtube.com/ynx Konu ynx tarafından (19-11-2009 Saat 09:43 ) değiştirilmiştir. |
||
|
|
|
![]() |
| Diğer Sitelerde Paylaşmak İçin: |
| Konu Araçları | |
| Stil | |
|
|