MyGitar Forumları

Geri git   MyGitar Forumları > Yeni Başlayanlar > Çömez Gitaristler (yeni başlayanlar)

Çömez Gitaristler (yeni başlayanlar) Önce buraya bir uğrayın!..

Alt 18-11-2009, 09:49   #1
WapBoy

WapBoy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
MYGitarist
Rep Gücü: 0
WapBoy ümidini yitirmemesi gereken
Akustik Gitar: İbanez v72ece Elektro Gitar: cort x-6
Ekipmanları
WapBoy - MSN üzeri Mesaj gönder
Cool Kitap gibi nota okuma

Profesyonele doğru adım adım ilerlemeye başladım.Ama bi sorunum var ki nota okumak.Ben nasıl kitap okuyorsam o şekilde nota okumak istiyorum.Bunu nasıl yardımcı olabilecek var mı?
WapBoy Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Alt 18-11-2009, 18:39   #2
KKorsaNN1
Sınırlı Üyelik
KKorsaNN1 şu seviyede pek bilinmiyor kendisi
Ekipmanları

Kitap okumayı nasıl öğrendiysen Bunun özel bi tekniği olduğunu zannetmiyorum bilen arkadaşlar varsa paylaşsın tabi internetten selim ışığın videolarında anlatıyordu hatırladığım kadarıyla nota okumayı zaten porte üzerindeki notaları susları diyez bemol legato simgelerini ve dahası iyice aklına yerleşirse ve onlara gözün alıştığında zamanla pratik ve çalışmayla okuyabilirsin diye düşünüyorum...
KKorsaNN1 Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Alt 18-11-2009, 18:52   #3
SchallPlatten

SchallPlatten - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
MYGitarist
Rep Gücü: 2
SchallPlatten şaşırtıcı
Akustik Gitar: Ibanez AEG8E Elektro Gitar: LTD M-200FM
Ekipmanları

Dostum piyano çalmıyorsun **** konservatuğar okumuyorsun bunun bu gereği olduğunu dusunmuyorum tab denilen bir sey var elektro gitar için onu okuman yeterli kimse senin onune sayfalarca nota koyup bunu çal demez merak etme.Ama gerekli olan seyler nelerdir suslar diyezler bemoller daha var ama bunlarda tab okuya okuya gelisir.
SchallPlatten Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Alt 18-11-2009, 19:28   #4
Myris

Myris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
MYGitarist
toplam notası : 1
Rep Gücü: 4
Myris gelecek vaat ediyor.Myris gelecek vaat ediyor.
Elektro Gitar: Thix
Ekipmanları
Myris - MSN üzeri Mesaj gönder

Alıntı:
WapBoy isimli üyeden alıntı Mesajı göster
Profesyonele doğru adım adım ilerlemeye başladım.Ama bi sorunum var ki nota okumak.Ben nasıl kitap okuyorsam o şekilde nota okumak istiyorum.Bunu nasıl yardımcı olabilecek var mı?
Konservatuar okumak veya okumamak. İyi bir müzisyen olmak için nota sistemi öğrenilmelidir.
Evde bir klavyen varsa onu kullanarak solfej yapabilirsin. Yoksa eğer kitap gibi okumak için şarttır derim ben.
Muammer Sun'un solfej kitabı var onu baştan sona solfej şeklinde bitir. Eminim kitap gibi okursun.
Müzik Teknolojisi bölümüne hazırlanıyorum, çalışmalara hız verecek bir zamandayım, fazla yokum bu aralar.
Her türlü soru ve yardım almak için rahatsız edebilirsiniz.
myris@windowslive.com
Myris Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Alt 18-11-2009, 20:09   #5
Zerdia

Zerdia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
MYGitarist
Zerdia eski yaptıklarından biraz utanmaktadır.
Elektro Gitar: Grg 270b
Ekipmanları
Zerdia - MSN üzeri Mesaj gönder

notaya çok gerek olduğunu düşünmüyorum. tabi yeteri kadar bilmek gerekli. ama kimse sizden oturup moonlight sonata çıkarmanızı beklemeyecek sonuçta.
Thanks For Melody Orgasm - Opeth
Zerdia Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Alt 18-11-2009, 20:30   #6
xFRaTx

xFRaTx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Moderatör
Rep Gücü: 24
xFRaTx gerçek bir ilah!xFRaTx gerçek bir ilah!xFRaTx gerçek bir ilah!xFRaTx gerçek bir ilah!xFRaTx gerçek bir ilah!xFRaTx gerçek bir ilah!xFRaTx gerçek bir ilah!xFRaTx gerçek bir ilah!xFRaTx gerçek bir ilah!xFRaTx gerçek bir ilah!xFRaTx gerçek bir ilah!
Elektro Gitar: Cort X-6
Ekipmanları
xFRaTx - MSN üzeri Mesaj gönder

Herkes biraz düşünse sordukları soruların cevabının sadece "çalışmak" olduğunu bulabilir. Sonuçta matematik işlemi yapmıyoruz ki uzun sürede yaptığımız bir işlemi formülle kısa sürede yapalım.
..
xFRaTx Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Alt 18-11-2009, 23:30   #7
alperiko

alperiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
MYGitarist
alperiko şu seviyede pek bilinmiyor kendisi
Elektro Gitar: ESP Horizon FR-II
Ekipmanları

Nota okuma hızını arttırmak için teknik soran arkadaşa akıllara zarar bi şekilde notaya gerek yok diyen komşular var. Arkadaşlar eminim şaka yapıyorsunuz. Yoksa bu yaklaşım akıllara zarar.

Kitap okumayı öğrendiğin gibi; önce harfler, sonra kelimeler, sonra cümlecikler ve cümleler. Yıllarca okuduğumuz için çok hızlı yazı okuyabiliyoruz. Solfej de böyle. Çalışmaktan başka çare yok.
alperiko Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Alt 19-11-2009, 00:21   #8
PoPKoRN

PoPKoRN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
MYGitarist
Rep Gücü: 6
PoPKoRN ünlü olma yolunda...PoPKoRN ünlü olma yolunda...
Elektro Gitar: Uykusuz
Ekipmanları

Alıntı:
SchallPlatten isimli üyeden alıntı Mesajı göster
Dostum piyano çalmıyorsun **** konservatuğar okumuyorsun bunun bu gereği olduğunu dusunmuyorum tab denilen bir sey var elektro gitar için onu okuman yeterli kimse senin onune sayfalarca nota koyup bunu çal demez merak etme.Ama gerekli olan seyler nelerdir suslar diyezler bemoller daha var ama bunlarda tab okuya okuya gelisir.

Arkadaşlar kendiniz yanlış yoldasınız bari kendinizden emin bir şekilde başkalarını yönlendirmeyin!! Peki sorarım sana tab okuyarak diyez ve bemolü nasıl öğrenmeyi düşünüyorsun ?...
Anlayana sivrisinek caz, anlamayana klasik müzik az...
PoPKoRN Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Alt 19-11-2009, 01:11   #9
dinozor
Sınırlı Üyelik
dinozor şaşırtıcı
Ekipmanları

DÜNYANIN EN GÜLÜNÇ İNSANLARI KULAKTAN DOLMA HAM BİLGİLERLE KENDİLERİNİ ALEMİ CİHAN SANAN ÇOKBİLMİŞLERDİR. Bu, aslında onların hiç bir şey bilmediğini gösterir, tek yol bol bol okuyup egzersiz yapmak ve bunu sürekli kılmaktır. İnatla, sabırla bol bol oku.
dinozor Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Alt 19-11-2009, 09:40   #10
ynx

ynx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Süper Moderatör
toplam notası : 158
Rep Gücü: 16
ynx bastığı notalara hayat veren bir müzisyenynx bastığı notalara hayat veren bir müzisyenynx bastığı notalara hayat veren bir müzisyenynx bastığı notalara hayat veren bir müzisyenynx bastığı notalara hayat veren bir müzisyenynx bastığı notalara hayat veren bir müzisyenynx bastığı notalara hayat veren bir müzisyenynx bastığı notalara hayat veren bir müzisyen
Elektro Gitar: Pam
Ekipmanları

Alıntı:
SchallPlatten isimli üyeden alıntı Mesajı göster
Doğru söze ne denir ki?

Ancak söylediğiniz şey son derece yanlış. Nota bilmek ayrı, nota okumak ayrıdır. En kalın telin boş çalındığı zaman E, 6. perdeden seslendiği zaman A#/Bb olduğunu bilebilirsin belki (standart A=440 Hz değerine tam akortlu bir enstrumanın varsa). Ama bu hiçbir şekilde nota okumana yarar sağlamaz.

Arkadaşımız deşifresini nasıl geliştirebileceğini sormuş. Öncelikle, "Oku, Oku, Oku". Bugün çalışıp yarın çalışmazsan köreliyor. Her gün şöyle 1 saat boyunca nota okumak (fa anahtarı da dahil) çok yarar sağlayacaktır. Ben yazın klasik gitar çok çaldığım için bayağı okuyordum. Ekim'de Pam'ı amfiye bağlamaya başlayınca nota okumayı aksattım. Ve gel gör ki eski halime dönmek için çırpınıyorum.

Kolaydan zora gitmen sabrının taşmasını engelleyecektir. Benim yaptığım en büyük hata, teknik becerime göre parça seçip notasını okumaya kalkışmamdı. Bu da dakika başı ölçü atlamama neden oluyordu
Hadi bakalım, 28'inde yeni ekipmancıklar geliyor
www.yunuserkaya.com
www.myspace.com/erkaya
www.youtube.com/ynx

Konu ynx tarafından (19-11-2009 Saat 09:43 ) değiştirilmiştir.
ynx Çevrimiçi   Alıntı ile Cevapla

Diğer Sitelerde Paylaşmak İçin:

Konu Araçları
Stil