|
|
#1 |
|
Editör
|
![]() 21 Ağustos 2009, İstanbul - Dünyanın önde gelen müzik okullarından Berklee College of Music, pek çok ülkede gerçekleştirdiği ‘burs turnesi’ kapsamında bu yıl ilk defa Türkiye’ye geliyor. Seminerler, atölye çalışmaları, tanıtım toplantılarının yanı sıra öğrenci seçmelerini de kapsayan etkinlikler 23-26 Kasım tarihleri arasında İstanbul’daki Modern Müzik Akademisi’nde (MMA) gerçekleştirilecek. Berklee’nin kendine has öğrenci seçme ve değerlendirme süreci, başvuranların kuvvetli olan müzikal yönlerini ortaya koyabilmelerine ve akademik hedeflerine doğru ilerlemelerine olanak sağlamakla birlikte; kurumun öğrenci adayının eğilimlerini ve Berklee’nin dinamik ortamında başarılı olabilme yeteneğini ölçebilmesine imkan vermektedir. Kabiliyetli müzisyenlerle bir araya gelmeyi amaçlayan Berklee’nin dünya çapındaki burs turnesi, her yıl A.B.D, Avrupa, Asya ve Latin Amerika’da 40’tan fazla kenti ziyaret etmektedir. Şimdiye kadar verilen bursların toplam parasal değeri 20 milyon doların üzerindedir. Geçtiğimiz yıl, küresel erişimini daha da genişletmek adına Afrika ve Avustralya’yı da ziyaret eden Berklee, öğrenci seçmelerini Antartika haricindeki tüm kıtalarda gerçekleştirmektedir. Daha fazla bilgi almak veya seçme/mülakata katılım başvurusu yapmak için http://berklee.edu/wst internet sayfasını ziyaret edebilir ya da scholarships@berklee.edu adresine e-posta yollayabilirsiniz. Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumlarından Modern Müzik Akademisi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan ücretsiz seminerler, atölye çalışmaları, tanıtım toplantıları herkesin katılımına açıktır. Etkinlikler Berklee akademisyenleri tarafından gerçekleştirilecektir. Ayrıca Berklee öğrenci temsilcileri de Berklee takımına dahil olarak sunumlara asist edeceklerdir. Etkinliklerle ilgili detaylı bilgi MMA websitesi www.mma.gen.tr ‘den elde edilebilir. Etkinlik Takvimi 23 Kasım 2009 - Pazartesi - Berklee Seminer ve Atölye Çalışmaları 1. Gün 11.00 - 13.00 : Seçme Sınavına Nasıl Hazırlanmalı? – Ritmik Enstrumanlar 15.00 - 17.00 : Seçme Sınavına Nasıl Hazırlanmalı? – Melodik Enstrumanlar 17.00 - 18.30 : Berklee College of Music and Modern Muzik Akademisi Tanıtım Toplantısı 24 Kasım 2009 - Salı - Berklee Seminer ve Atölye Çalışmaları 2. Gün 11.00 - 12:30 : Armoni konulu seminer 12.30 - 14.00 : Aranjman ve Prodüksiyon konulu seminer 15.00 - 16.30 : Teknoloji konulu seminer 16.30 - 18.00 : Performans/Emprovizasyon konulu seminer 18.00 : Berklee ve MMA öğrencileri ev sahipliğinde Jam Session 25 Kasım 2009 - Çarşamba - Berklee öğrenci seçme sınavları ve mülakatları 26 Kasım 2009 - Perşembe - Berklee öğrenci seçme sınavları ve mülakatları Berklee College of Music; öğrencileri müzik kariyerlerine hazırlamak için en iyi yolun çağdaş müziği çok çalışmak ve çok pratik yapmak prensibinden hareket ederek kurulmuştur. Berklee, 60 yılı aşkın bir sürede sürekli gelişerek müzik sanatının ve müzik sektörünün geldiği en ileri noktada yer almaktadır. Bir düzineden fazla majör, 70’den fazla ülkeden gelen yetenekli öğrenci profili, müzik endüstrisinin en önemli figürlerini oluşturan mezunlar topluluğu ile bugünün ve yarının müziğini öğrenebileceğiniz bir kurumdur. Berklee’ye 70’den fazla ülkeden öğrenci geliyor olması okula gerçekten de enternasyonel bir kimlik kazandırmaktadır. Berklee öğrencilerinin %20’den fazlası A.B.D. dışındandır. Batı standartlarında geniş kapsamlı eğitim veren, çağdaş müzisyenin ihtiyaç duyacağı tüm bilgi ve becerileri kazandırmayı amaçlayan Modern Müzik Akademisi; kendini geliştirmek isteyen profesyonellerin ya da boş zamanlarını müzikle değerlendirmek isteyen amatörlerin ihtiyaçlarına karşılık verecek, birbirinden çeşitli sertifika programları, kurslar ve atölyeler sunmaktadır. Pop, rock, blues, caz ve benzeri modern müzik tarzlarında Gitar, Bas, Davul, Tuşlu Çalgılar, Vokal, Ses Teknolojileri ve Müzik Prodüksiyonu bölümleri ile eğitim veren olan MMA bünyesinde dört stüdyo/derslik, konser salonu ve profesyonel kayıt stüdyosu bulunmaktadır. 28 hafta / 600 saatlik tam zamanlı sertifika programı Berklee majörleri için hazırlık amacıyla tavsiye edilmektedir. MMA Türkiye’den ve dünyadan profesyonellerin seminer ve atölye çalışmalarına ev sahipliği yapmaktadır. Bu yıl Kasım ayında Berklee öğrenci seçmeleri Modern Müzik Akademisi’nde gerçekleştirilecektir. Jason Camelio, Director of International Programs Berklee College of Music 1140 Boylston Street Boston, MA 02215 USA Tel: 617-747-2700 Email: internationalprograms@berklee.edu Web: www.berklee.edu Bora Uslusoy, Müdür Modern Müzik Akademisi İnönü Mahallesi Yeni Nalbant Sokak No:31 Elmadağ 34373 İstanbul Türkiye Tel: (212) 291 06 31-32-33-34 Email: info@mma.gen.tr Web: www.mma.gen.tr Konu mygitar tarafından (30-10-2009 Saat 23:41 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Muhteşem bir fırsat.
Seçmelere katılmak için olmasa bile atölyelerin muhteşem yararlı olacağı belli.
Müzik Teknolojisi bölümüne hazırlanıyorum, çalışmalara hız verecek bir zamandayım, fazla yokum bu aralar.
Her türlü soru ve yardım almak için rahatsız edebilirsiniz. ![]() myris@windowslive.com |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Mülakata Berklee hocaları mı geliyor yoksa MMA personeli mi?
Hadi bakalım, 28'inde yeni ekipmancıklar geliyor
![]() www.yunuserkaya.com www.myspace.com/erkaya www.youtube.com/ynx |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yunus Berklee'ye, Yunus Berklee'ye!
![]() Valla haberi gördüm direk aklıma sen geldin Yunus, umarım seni Berklee'nin çimlerinde arp çalarken de görebiliriz ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Editör
|
Sınavlar Berklee akademisyenleri tarafından yapılacaktır. Buraya gelecek Berklee takımında yer alan isimler kesinleşti:
Stephen Croes, Dean of Music Technology Michael Farquharson, Professor of Contemporary Writing and Production (Bassist) Samuel Skau, Assistant Director of International Programs (Guitarist, Bassist and Composer) Michael Shaver, Assistant Director of International Admissions Emir Cerman, Student Ambassador, Percussionist and Film Scoring Major Burak Besir, Student Ambassador, Flutist and Performance Major Margot Edwards, Publicist |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Süper Moderatör
|
Haberi ilk okuduğumda benim de aklıma Yunus geldi valla ne yalan söyleyeyim Allah yukarda
Başarılar dilerim her katılan için ve Yunus senin için de tabiki
Amfi ve Metal muff mı lazım tıkla http://www.mygitar.com/forum/showthr...747#post341747
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aklına Yunus Abi gelenler listesine beni de ekleyin. Yolun açık olsun üstad, başarılar
..
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Süper Moderatör
|
Bir ara benim de hayalimdi Berklee ama bir Allah'ın kulu ne elimden tuttu ne de destek oldu. Dost bildiklerim para dedi lanet olsun. Hadi herşeyi geçtim ya para dediler para bu mudur insanlık ? Enflasyon yuttuğu zaman sizi ne işe yarayacak o paralar mendil bile olmazlar. Ama zaten benim asıl hayalim Berklee'den geçmiyor o yüzden artık Berklee'Niz sizin olsun Yunus'un olsun
Yunus gibilerin olsun Bari açın yetenekli gençlerin önünü de parayı onlar kazanınca belki anarlar birgün adınızı sessiz harflerle...Dost bildiklerimedir laflar
Amfi ve Metal muff mı lazım tıkla http://www.mygitar.com/forum/showthr...747#post341747
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ardından Baione'den gelen tekmeyle Yunus yerlerde.
![]() Alıntı:
İnşallah hayallerine ulaşırsın.Birikmiş bir param var euro'mu dolar'mı altın'mı alayim.
Müzik Teknolojisi bölümüne hazırlanıyorum, çalışmalara hız verecek bir zamandayım, fazla yokum bu aralar.
Her türlü soru ve yardım almak için rahatsız edebilirsiniz. ![]() myris@windowslive.com Konu Myris tarafından (31-10-2009 Saat 13:35 ) değiştirilmiştir. |
||
|
|
|
![]() |
| Diğer Sitelerde Paylaşmak İçin: |
| Konu Araçları | |
| Stil | |
|
|