MyGitar Forumları

Geri git   MyGitar Forumları > Yeni Başlayanlar > Çömez Gitaristler (yeni başlayanlar)

Çömez Gitaristler (yeni başlayanlar) Önce buraya bir uğrayın!..

Alt 23-11-2009, 19:28   #31
ynx

ynx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Süper Moderatör
toplam notası : 158
Rep Gücü: 16
ynx bastığı notalara hayat veren bir müzisyenynx bastığı notalara hayat veren bir müzisyenynx bastığı notalara hayat veren bir müzisyenynx bastığı notalara hayat veren bir müzisyenynx bastığı notalara hayat veren bir müzisyenynx bastığı notalara hayat veren bir müzisyenynx bastığı notalara hayat veren bir müzisyenynx bastığı notalara hayat veren bir müzisyen
Elektro Gitar: Pam
Ekipmanları

Alıntı:
ozzyfive isimli üyeden alıntı Mesajı göster
En başta arkadaşın konusu güme gitti. Tartışmaya devam etmek istiyorsanız,konu açın ya da öm atın.
Abi benim demek istediğim de bu. Senin o gönderdiğin notaları tab olarak göndersen , guitar proya yazsan ya da çalsan ve taklit etmemizi istesen bu sitedeki üyelerin yarısı çalar. Duyguyu da verirler. Bu kadar teknolojiye düşman olmayalım, geniş düşünelim.
Sanatçı olmak için başkalarının şarkılarını da çalman zorunlu değil. Mark Tremonti , Jimi Hendrix , John Butler , Mazhar Alanson falan hep hikayeymiş de haberimiz yokmuş...
Bu arada Aşık Veysel ve niceleri de okuma bilmez ,zaten iki kelimeyle ne yazacaklar canım...Hepsi palavraymış...
Tab ayrı, Guitar Pro ayrı, nota ayrı. Sen galiba tab ile Guitar Pro'yu çok fena karıştırıyorsun. Guitar Pro'da dinlemeden çalamazsın, onu dinlemeye ihtiyacın var. O mevcut notaları klavyedeki karşılıklarını alta koyar. Sen baka baka çalmak istersen nota değerlerine (sürelerine), suslara bakarsın. Tabda bunlar yok. Kimseyi ikna etmeye çalışmıyorum bundan emin olabilirsin

Aşık Veysel halk ozanıdır. Halk şairidir. Onu Beethoven gibi bestekârlarla aynı kefene koyamazsın. İkisinin de ayrı ve çok üstün yerleri var. Ama biz burada onları tartışmıyoruz. Dikkatini çekerim, Aşık veysel görmekte bile problem çekermiş
Hadi bakalım, 28'inde yeni ekipmancıklar geliyor
www.yunuserkaya.com
www.myspace.com/erkaya
www.youtube.com/ynx
ynx Çevrimiçi   Alıntı ile Cevapla
Alt 23-11-2009, 19:51   #32
ozzyfive

ozzyfive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
MYGitarist
Rep Gücü: 4
ozzyfive isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Elektro Gitar: Squier 50. yıl Strat'ı
Ekipmanları

Alıntı:
Myris isimli üyeden alıntı Mesajı göster
Böyle bir şey söylediğimi hatırlamıyorum ben.
İkinci olarak ise insanların yaşam biçimine göre şekillenir müzik dinlemesi.
Sizin hayatınız farklıdır birisi sizi daha fazla etkiler benim hayatım farklıdır o da beni daha çok etkiler.

Neyse konu bu değil böylede birşey dediğimi hatırlamıyorum.

Tab sistemi nota okumaya erinen tembel insanların çıkarttığı gitarda çakma nota alternatifi bir sistemdir.
Nasıl çakma markalar ucuz ve kalitesiz ise tab sistemide o kadar kalitesiz bir sistemdir.

Orj. olan marka kaliteli ürünlerden üretildiği için insanların teninde hoş etkiler yaratır.
Taklik ürün ise insanın üstünde emanet gibi durur, bu durum ise Orj. kullanan insanların yanından geçtiğin zaman belli olur.

Orj. marka giyinen bir insanla taklit ürün giyen insanın hangisinin kaliteli giyindiği bir süre zarfı sonra ortaya çıkar.
Orj. ürün ilk günkü gibi dururken taklit ürün ilmek kaçırır, sararma yapar veya solar.

Anlatmak istediğim tab sistemi daimi bir sistem değildir.
Gerçekten birşeyler yaşamak istiyorsan bu yolda tek arkadaşın nota olmalıdır.
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Vi...llana_1554.jpg
Arkadaşım bu gördüğün 1554ten kalan vihuela tabıdır. Tab sistemi 1300lü yıllardan beri kullanılır. Kolaylık sağladığı herkesçe benimsenmiştir , yaklaşık bin senedir kullanılan bir sisteme daimi olamaz demek bilgi noksanlığından başka bir şey değildir.

Alıntı:
ynx isimli üyeden alıntı Mesajı göster
Tab ayrı, Guitar Pro ayrı, nota ayrı. Sen galiba tab ile Guitar Pro'yu çok fena karıştırıyorsun. Guitar Pro'da dinlemeden çalamazsın, onu dinlemeye ihtiyacın var. O mevcut notaları klavyedeki karşılıklarını alta koyar. Sen baka baka çalmak istersen nota değerlerine (sürelerine), suslara bakarsın. Tabda bunlar yok. Kimseyi ikna etmeye çalışmıyorum bundan emin olabilirsin

Aşık Veysel halk ozanıdır. Halk şairidir. Onu Beethoven gibi bestekârlarla aynı kefene koyamazsın. İkisinin de ayrı ve çok üstün yerleri var. Ama biz burada onları tartışmıyoruz. Dikkatini çekerim, Aşık veysel görmekte bile problem çekermiş
Aynı şeyi söylüyoruz işte. Adam görmüyor bile okumak neymiş...
Nota bilgi vermez ki zaten. senin bilgini aktarmanı sağlar. Sen yazarak aktaramıyorsun diye öğrenemeyeceğin anlamına gelmez.
Bu tabda da görüldüğü gibi nota değerlerini de verebiliyoruz tabda. O Qlar,Sler ,Eler,Tler nota değerlerini ifade eder.http://www.ultimate-guitar.com/tabs/...o_ver2_tab.htm

edit: Bu arada yazdıklarınızı temellendirmezseniz ne ben ona karşı ir şey savunabilirim, ne de sizin inandırıcılığınız kalır. Tartışabilmemiz için görüşlerinizi temellendirin.

Konu ozzyfive tarafından (23-11-2009 Saat 19:53 ) değiştirilmiştir.
ozzyfive Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Alt 23-11-2009, 19:57   #33
canKUTTT

canKUTTT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Süper Moderatör
Rep Gücü: 8
canKUTTT pırlanta, resmen pırlanta!canKUTTT pırlanta, resmen pırlanta!canKUTTT pırlanta, resmen pırlanta!canKUTTT pırlanta, resmen pırlanta!
Elektro Gitar: Sx sst-62 / sonra RR-3 hayır RR-1 \m/
Ekipmanları

Nota okumak ayrı notaları kitap okur gibi okumak ayrı. Bence çok disiplinli ve ciddi bir eğitim gerekli. Kitaplarla bir yere kadar. SOnuçta bir sürü gam var, işaret var, makam var, oktavlar var, var da var yani... kitap gibi nota okuyanlar zaten ülkemizde çeşitli sanatçıların albümlerinde entrumanlarıyla o şarkılara katkıda bulunmak için çalıyorlar önlerine konulan notaları. Bu derece birşey olunmayacaksa bence gerek yok. Özellikle bir thrash metal veya metal türevlerini icra etmek için gerekli olan sadece teknik-hız-ateş-aşktır. Nota işin ayrı boyutu. Kitap gibi okumak da ciddi emek ister.
Amfi ve Metal muff mı lazım tıkla http://www.mygitar.com/forum/showthr...747#post341747
canKUTTT Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Alt 23-11-2009, 20:16   #34
Hitful

Hitful - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
MYGitarist
toplam notası : 1
Rep Gücü: 0
Hitful şu seviyede pek bilinmiyor kendisi
Elektro Gitar: Cort X-2 Bass Gitar: Ibanez GSR200
Ekipmanları

Şunu belirtmek isterim ki Nota gerekli diyenler ve aksini düşünenler bir dayandırma yapmıyor. Yani ya nota gerekli evet diyorlar **** gereksiz diyorlar nedenini açıklayan pek yok.. Bir arkadaşımız Steve Vai'yi göstermişti. Onun dışında pek göremedim.

Kendi görüşümdür ki bahsettiğiniz gibi nota müziğin dilidir. Fakat dilinden önce müziğin ana felsefesini anlamak gerekiyor. Bu felsefe de müziğin ruhudur. Ruhsuz notalar birliği hiçbirşey ifade etmez. Nota okuyabilmenizin size en büyük yararlarından biri gördüğünüz şarkıları çalabilmenizi sağlar. Fakat 1-2 yıl boyunca kulak çalışmanız duyduğunuz her şarkıyı direkt olarak çalmanıza imkan verecektir. Eğer bir metalciyseniz önünüze nota koymayacaklardır. Tabın kolaya kaçma olduğunun farkındayım fakat bence gayet kullanışlı bir kolaya kaçma. Fakat önemlidir ki gereğinden fazla kullanılırsa tab okuyucuları için çok kötü sonuçları vardır.. Konumuza geri dönmek gerekirse nota öğrenmezden önce yaptığınız müziğin içine ruh katmayı halledin. hatta gitarınızdan nota yerine ruh çıksın.

"Nota bilenle bilmeyen arasındaki fark ikisini yanyana çaldırdığınızda belli olur" denmişti. Şahsi düşüncem kendini şarkısında yansıtan daha öne çıkacaktır. Notayla özdeşleştiremiyorum.

yukarıda tamamen rock/metal/blues hakkında bahsediyorum. Klasik müzik,Flamenko vs.ta müzikten fazla nota kullanılıyor tabi onda da ruh gerekli fakat nota okuma ve nota bilginiz ileri seviyede olmalı. Fakat R/M/B tarzında o kadar gerekli bulmuyorum. "Müziğin dili nota" bazı tarzlar için bence.. Diğerleri için ruh..
Hitful Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Alt 23-11-2009, 21:18   #35
screamdo
MYGitarist
Rep Gücü: 2
screamdo şaşırtıcı
Ekipmanları

bilenle bilmeyen hiç bir olur mu derler. bakın kendimden bir örnekle açıklayacağım.

yaklaşık 2 sene klasik gitar dersi aldım. ve sadece nota okudum. önüme açılan sayfalarca notayı yeri geldi gitara hiç bakmadan terddütsüz çaldım.

nota eğitimsiz bir şekilde akor ve tab kullanan arkadaşlarım vardı. ki bunların sayısı oldukça fazladır. ben onların parçalarını gözüm kapalı çalıyordm.
ama benim çaldıklarımı kimse çalamıyordu. nota çalmanın bana kattığı şeyleri ifade etmem mümkün değil.
screamdo Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Alt 23-11-2009, 22:42   #36
onureginar
MYGitarist
onureginar şaşırtıcı
Akustik Gitar: klasik var Elektro Gitar: epiphone les paul special
Ekipmanları

bence ozzyfive arkadaş verdiği temel düşünce ve örneklerle olaya noktayı koymuş ki;ben de müzik eğitiminin içinde olan ve piyasada iş yapan bir müzisyen arkadaşımla kounştum söylediklerini aynen aktarıyorum:''abicim,müziği,nota bilerek yapanla bilmeden yapan arasında elbet fark var ama nota biliyorum diyerek hava atan elemanlar elinden bıraksın enstrümanı;çünkü müzik duygudur ve nota bilen de bilmeyen de duyguyu verir.eğitimci olmayacaklarsa notayla işleri yok.'' dedi.
onureginar Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Alt 23-11-2009, 22:56   #37
Barish

Barish - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sınırlı Üyelik
Barish şu seviyede pek bilinmiyor kendisi
Ekipmanları

İyi müzisyen olmak her şeyi çalabilmek demek değildir ki. Öyle olsa en iyi gitarist Michael Angelo Batio, Malmsteen falan olurdu herhalde. Ama herkes değişik kişileri seviyor, değişik kişilerde bir şeyler buluyor.

Kimse nota okumanın kötü olduğunu söylemiyordur. Ancak çoğu durumda gereksizdir. Önemli olan insanın kafasından geçenler. İstersen nota şeklinde yazarsın, ,istersen tab şeklinde yazarsın, istersen kendin uydurduğun bir yöntemle yazarsın.

Aşık Veysel örneği de bence çok güzel. Müziği kendimize ve karşımızdakilere bir şeyler hisstetirmek için yapıyoruz. Aşık Veysel okumayı bilmiyor diye bize bir şeyler hisstetirmiyor mu? Jimi Hendrix, Mazhar Alanson kötü müzisyen mi?

Sanatla uğraşmak doktorluk, mühendislik gibi bir şey değil ki. Bu duygu işi. Sen bir şeyi içinden gelerek yapıyorsan karşındaki bunu hissedecektir.
Barish Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Alt 25-11-2009, 11:47   #38
WapBoy

WapBoy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
MYGitarist
WapBoy ümidini yitirmemesi gereken
Akustik Gitar: İbanez v72ece Elektro Gitar: cort x-6
Ekipmanları
WapBoy - MSN üzeri Mesaj gönder

yardımlarınız için teşekkürler.Ancak tab bana yetmiyor.Zaten profesyonel olmaya gidiyorum.Nota şart düşünüyorum.Kullanmasamda bilicem.
WapBoy Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Alt 28-11-2009, 17:05   #39
SchallPlatten

SchallPlatten - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
MYGitarist
SchallPlatten şaşırtıcı
Akustik Gitar: Ibanez AEG8E Elektro Gitar: LTD M-200FM
Ekipmanları

Arkadaslar göreceli bir konudur tabiki gereksiz değildir ama gereklide değildir bence keman çello piyano çalmıyosunuzki çünkü gitar perdeli bir çalgıdır 1 perde ancak tek ses verir bunu ama keman gibi perdesiz çalgılar en ufak el hareketinde farklı sesler verebilir bunun için o endsturumanlarda nota bilgisi önemlidir ama bence perdeli çalgılarda nota okumanın bir anlamı yok zaten kimin ne çaldığı ortada.
SchallPlatten Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla

Diğer Sitelerde Paylaşmak İçin:

Konu Araçları
Stil