|
|
#1 |
|
Arkadaşlar gitara başlayalı 1 ay oldu.Ancak tam olarak anlayamadığım birşey var.Parça çalmaya başladığımızda notadan mı yoksa tablatureden mi çalacağız?Hangisini becerebiliyorsan diyeceksiniz ama gitar ile hiç ilgisi olmayan biri bile tab okuyabilir.Yani tab okumak kolay.Ama selim ışık gitar video derslerinde sürekli notaları ön planda tutuyor.İlk derslerde birkaç dakika tablardan bahsetmişti sadece.Gitara yeni başladım, ya tab ı **** notayı seçip birinde kendimi geliştirmek istiyorum.Hangisini neden seçmeliyim, açıklarsanız iyi olur.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
arkadaşım tabikide nota daha önemlidir. tab ezbercilik oluyor bedavacılık hazırcılık vs.vs tam türk milletine uygun birşey. nota ögrenmen müzikal kariyerin açısından daha önemlidir.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
MYGitarist
![]() |
Müzik yapmak istiyorsan nota öğren.Şarkı çalmak istiyorsan tab yeter.Ama seni tab ilerletmez.Tab yerinde saydırır.Nota ise seni notayı geliştirmeye, gamlar öğrenmeye, transpoze yapmaya vs. yöneltir.Çalışırsan bunlar da seni iyi gitarist yapar.Ama tab çaldığında (sadece) taklit yapmış gibi olur.Orda ne varsa aynısını basarsın.Nota önündeyken, nota değerlerini değiştirerek şarkıyı süslersin ya da kendine göre yorumlarsın.Ama tabda ne varsa onu çalman gerekir.Çok zenginleştirmez şarkıyı.Çaldığın şarkı sana ait olmayabilir ama çalışın biraz sana ait olsun.
|
|
|
|
|
#4 |
|
MYGitarist
![]() |
valla bende notadan yanayım kim ne derse desin heleki ileride kendin birşeyler uretmek istiyorsan...
|
|
|
![]() |
| Diğer Sitelerde Paylaşmak İçin: |
| Konu Araçları | |
| Stil | |
|
|