Duyuru

Collapse
No announcement yet.

kısa parmak sorunu gitar için problem olur mu?

Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X
 
  • Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

    kısa parmak sorunu gitar için problem olur mu?

    herkese merhaba normal şartlar altında bir parmak uzunluğuna sahibim (gitar çalan arkadaşlara göre kısa sanırım) ve gitar tutarken çok ağrı ve tutma sıkıntısı oluyor. Gitar çalınması için yeterli olurmu ya da gitar çalmayı unutmalımıyım. Özür dileyerek derdimi çok iyi anlatamadığımın farkındayım fakat motive olmak adına cevaplarınızı bekliyorum.

    #2
    dostum benimde parmaklar kısa öyleki klasik gitar çalarken ilk başlarda çok zorlandım zaman geçtikçe problemim geçti alıştım ve şuan problemsiz çalıyorum sen çalışmaya devam et zamanla alışıcağını göreceksin!!

    Yorum


      #3
      bysavas önce şunu söyleyeyim bu sorun için açılmış başka konular altından da devam edebilirdin. yukarıdaki arkadaşa da katılıyorum çok çalışmayla rahat aşarsın bunu benim de ellerim küçük ve parmaklarım da kısa (bayan olmamla alakası yok tamamen yapısal) ama çalışınca hepsi olur dert etme kolay gelsin...

      Yorum


        #4
        Evet duygucana tamamen katılıyorum, birde önce bir arama yapsaydın keşke.. Neyse sana verebileceğim en güzel örnek heralde Slayer'ın gitaristi Kerry King olacak.. Çalışmayı bırakma sakın, kolay gelsin..

        Yorum


          #5
          Örnek vermek gerekirse Gerardo Nuez onunda dolma gibi küçük parmakları vardır ve çokta imkansız hareketleri rahatlıkla yapar herşey sana kalmış çalışmaya devam

          Yorum


            #6
            Cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum.

            Çalışmaya devam ediceğim.

            Yorum


              #7
              Malmsteen"in bile ideal parmak uzunluğu yok ama adam malmsteen yani...Sonra Asım Can Gündüzün hem kısa hemde tombulcuk biraz ama onunda neler yaptığı ortada(bir yerlerde okumuştum malmsteen den sn de daha fazla nota basıyormuş doğru mu bilmem...)Sonra B.B King"in çok tombul...Benimde parmaklar kısa işe 1-0 geriden bşlıyorsun ama çalışırsan daha iyi olur(Senki 17.perden sonra kısa parmak ile daha iyi çalınıyor gibime geliyor ama Jason Becker sweepleri unut diyebilirim... )

              Yorum


                #8
                Arkadaşların söylediklerine aynen katılıyorum özellikle de Sudden_deth güzel örnekler vermiş, ek olarak Asım Can Gündüz'ün parmakları yalnızca tombul değil doğuştan yüzük-serçe ve orta-işaret parmakları bitişikken sonradan operasyonla ayrılmış, elinde 50'den fazla dikiş var, kesinlikle gitar çalamazsın da demişler kendisine hep anlatır durur, ama sonuç ortada. Dolayısıyla gitar ya da bir başka enstrümana başlayan birine ilk tavsiyem bu ve bunun gibi şehir efsanelerine kulak asmamaları olabilir. Ciddi, planlı ve disiplinli çalışarak çoğu konunun üstesinden gelebilirsiniz, her enstrüman çalan da virtüoz olacak diye bir şey sözkonusu değil, hepimizin eksikleri var ve yıllardır uğraşıp duran biri olarak söyleyebilirim ki uğraşınca oluyor, yeterince motive olmuşşsundur umarım.

                Ayrıca yazarken aklıma geldi de gitarı yanlış tutuyor da olabilirsiniz ve bu nedenle de ağrı yapıyor olabilir, öte yandan doğru da tutsanız başlangıçta ağrır zaten, "no pain, no gain"

                Yorum


                  #9
                  Açıkçası şunu söyleyeyim başlarda çok sıkıntı çekebilirsin ama gerekli özeni gösterirsen buna karşı çok fazla problemin çıkmayacaktır emin ol önemli olan gerekli çabayı gösterip elindeki kasların onlara göre şekillenmesini sağlamaktır merak etme geçecektir. Çalışmalarının başarılarını dilerim.

                  Yorum


                    #10
                    Acı yok Rocky!!



                    zamanla hepsi geçicek benimde parmaklarım tombul ve kısa ama yaklasık 6 aydır disiplinli bir sekilde calıyorum ilk baslarda hayal gibi gelen kirk hammett sololarini ufaktan biraz yavas da olsa atıorum. ne agrı kalıyo ne birşey el ve kol kaslarının gitara gore yapılanması sayesinde acı diniyo. ders alabiliosan ders al alamıosan guzel metod kitapları var piyasaada ben bora uslusoyun solo gitar metodu kitabıyla calıorum tavsiye ederim. gunde en az 2-3 saat ayır. bir gun lur da kacırırsan ertesi gun daha fazla calıs. ancak azimli bir calısmayla istedigin yerlere gelebilirsin.

                    bunları yaparsan aylar sonra bana ne olmuş boyle bu parmaklar benimmi diyeceksin

                    Yorum


                      #11
                      Kısa Parmak Sorunu Ve Sorular

                      Arkadaşlar aslında çömez bir gitarist değilim ama burada konu açma gereği duydum.Belki önceden tartışılmıştır ama nekadar kendimi geliştirip bir seviyeye ilerlesemde canımı sıkan bir nokta var.Malesef parmaklarım kısa , yani düşündüğünüz standartların biraz daha altında bir şekli var.Şuan klasik gitar çaldığım için klavyesi **** kalın şekilde.Hatta sopa gibi Herneyse bazı parçalarda bu beni zorluyor.Mesela x atarken baş parmak ile üst telleri tutmak veya bildiğimiz gitar tekniklerinde zorluk yaşıyorum.Parmaklarım oldukça kıvamında zaten 1.5 senedir gitar çalıyorum .Günlük 2.5 , 3 saat çalışma programım var .Zorlandığım parçaların üstünde çalışarak bu sorunu aşabiliyorum ama özellikle telleri susturmada ve zor akor geçişlerinde zorluk yaşıyorum bu parmak kısalığı yüzünden.Mart ayında kısmet olursa Elektro alacağım.Cort m600 yi düşünüyorum.Benim burda soru olarak yönetlmek istediğim ; İlerde elektroda parmak kısalığı yüzünden sorunlar yaşayabilirmiyim , veya yaşarsam bunlar halledebilecek türden sorunlarmı onu öğrenmek istiyorum siz tecrübeli arkadaşlarımdan.Ayrıca bahsettiğim gitar klavye bakımından parmağı kısa bir kullanıcı için uygunmudur ? Şimdiden teşekkür ederim.Daha önce böyle bir konu açılmışsada özür dilerim

                      Yorum


                        #12
                        Sağ elde pene kullanırsan zorlanmazsın. Zaten elektro gitar penayla çalınır ama bazı parçalarda penasız çalman gerekir (mesela metallica nothing else matters). Ama ben yine de bu tarz bir parçada bile zorlanmayacağını düşünüyorum. Tamam ben uzun parmaklıyım ama yine de çok rahat gitarı çalabiliyorum en azından senin de biraz zorlanarak da olsa çalabileceğini düşünüyorum.

                        Yorum


                          #13
                          Elektro gitarda parmakla çalmak müthiş bir öneme sahip değil, sadece kişisel zevke göre parçaların bazı yerlerine koyulabilecek bölümlerde yer alabilir veya Nothing Else Matters, It's Not Love gibi parçaların introlarında yer alan uzun bölümlerde kullanılabilir. Klasik çalıyorsan bu duruma alışık olursun ama elektro gitara geçtiğinde picking konusuna çok daha büyük önem vermelisin.

                          Ayrıca klasik gitarın sapı elektro gitara oranla daha kalın ve klavyesi de oldukça geniş. Parmakların kısa diye üzülme. Uzun ama güçsüz parmaklar hiçbir işe yaramaz, bu yüzden kısa ve güçlü parmakların varsa çalışın rahat olur ama parmakların zamanla uzarken, bazı parçalarda (ve genelde sololarda) bu uzun parmaklara oldukça ihtiyaç duyacaksın. Bu yüzden, parmaklarını uzatıp uzatamama derdine değil de parmakları maksimum açıklığa getirebilme derdine düşmeni öneririm. Her şey zamanla, hele bir geç elektro gitara bakalım ne hissedeceksin. Ben de elektro gitar almadan önce evdeki acemi klasik gitarla kendi çapımda eğlenirken parmaklarımın neredeyse klavye genişliğiyle aynı uzunlukta olduğunu düşünürdüm, ama örneğin: elektro gitar çalarken, ilginç ama yorucu bir teknikle akorları sürekli sapı kavrayarak basarım. Bu yöntem için serçe parmağın bir hayli açılması gerekiyor ve yoruluyor ama gitgide daha enerjik ve rahat bir hâle bürünmesini sağlıyor.

                          Yorum


                            #14
                            Öncelikle yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Bu uzun parmak meselesi gitar çalan bir insan için 1-0 önde başlatır belki rahatlık ve gitar tekniği açısından ama bunu daha fazla çalışarak aşabilirim galiba Sanırım bendeki biraz psikolojik bir sorun haline geldi.Bu birazda örnek verecek olursak kısa boylu bir kalecinin yeteri kadar havaya zıplaması veya kısa parmaklı bir gitaristin yeteri kadar parmaklarını açabilmesi gibi bir şey

                            Yorum


                              #15
                              Sen bizden daha iyi anlatmışsın . Daha ne diye soruyorsun .

                              Yorum

                              Unconfigured Ad Widget

                              Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

                              Trending

                              Collapse

                              Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

                              Çalışıyor...
                              X