Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Klasikten sonra elektro mu yoksa direk elektro mu?

Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X
 
  • Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

    Elektro gitarda parmakların nasırlaşmasına gerek mi var sanki önce klasikte nasırlaştırıyoruz? Elektro gitarda bare yaparken klasiktekine göre kaçta kaçlık güç uyguluyoruz?

    Sen elektro çalmak istiyorsun, ama bazı teknikler ortak diye önce klaisk gitarda öğrenmek istiyorsun, bunun amacını yaz işte bana. Baştan elektroda öğrenebileceğin birşeyi klasik gibi tamamen farklı yapısal özellikteki bir gitarda öğrenmek zaman kaybı değildir de nedir?

    Elektrodaki çelik tellerin kalınlığı nedir ki, bir akustik **** klasik gibi nasır parmak istesin? Bence bu görüş meselesi değil, ortada bir doğru cevap vardır. Biz onu irdeliyoruz. siyaset konuşmuyoruz ki görüşlerimizi sunalım. Teknik bir sorunun tek doğru teknik yanıtını yazıyoruz. Konservatuvarlarda fagot çalacak adam klarnet ile mi başlıyor, viyolonsel çalacak adam viyola ile mi başlıyor?

    Bu forumda defalarca yazdım bir kez daha yazayım okumamış olanlar için, amacınız hangi gitarı çalmaksa onunla başlayın. O enstrümanın üzerine gidin. Aksi taktirde kendinizi kandırıp boş yere zamanınızı harcarsınız. Birgün bunu farkettiğinde iş işten de geçmiş olacağından o zaman belki durumu kabullenmek istemezsiniz ama yapacak birşeyiniz olmaz.

    Yorum


      çokça saçmalanmış bu konu üzerinde arkadaşım elektro gitar kursuna başladığında da sana temel akorları,tab bilgisini verirler..notalarla uğraşmana gerek yok..(ha çoğu klasik gitar kursu da eğer konservatuara hazırlık tipi bi kurs değilse sana akor-ritm ve tab bilgisi verir..ki ortalama bir rock grubunda elektro gitar çalmak istiyorsan tab bilgisi yeterlidir senin için..çünkü rock müzikte sololar notalarla ifade edilemeyecek kadar hızlıdır..tab'da bundan doğmuştur zaten..) e madem klasik gitar kursundada aynı şeyleri öğreneceksin git elektro gitar kursuna mutlu mutlu öğren gitarını.klasik gitar eğitimi veren bir yere hiç ihtiyacın yok zaten..çöplüğe döner kafan..yapmak istediğin müziği yap

      Yorum


        önce bir klasikte alışsın çok saçma düşünce bende 2seneden fazla klasik çaldım ve elektroya geçtiğimde direğe vurmuş gibi oldum klasikte bend diye bir şey yok birde 12 perde ile ne yapabileceğini sanıyorsun elektroda 4 parmağı etkin kullanman gerek makine gibi olmalı bunu yapabilmen içinde alternate picking yapabilmen lazım elektroda arpej genellikle sweep yapılarak oluyor o da dar perdelerde yani klasikle başlamak aptallıktan başka bir şey değildir zaman kaybıdır ben metal dinliyordum bi ara sırf klasik gitar yüzünden flamenkoya falan merak sarmıştım hey Allahım tarz neyse onu seçmeli

        Yorum


          Düzgün bi şekilde bend, pinch/artifical harmonic vs. yapılamayan, distortion/overdrive tonu kullanılamayan bir aygıtta elektro öğrenemezsiniz. 12 fret dışına çıkamayacağınız için parmaklarınızı da hızlandıramazsınız.

          En basitinden, iki gitar türü arasında telleri susturma teknikleri bile farklıdır. Akustik/klasikte istenmeyen tellerin bir miktar titreşmesine izin verilir çünkü gain düşüktür, o titreşimler duyulmaz. Elektro da ise gain yüksektir (özellikle distortion ya da overdrive kullanılıyorsa) en küçük titreşimler bile amfiye iletilir. Tel susturmaya alışık değilseniz, uzun süre uğultudan başka birşey duyamazsınız.

          Eğer elektroya hevesliyseniz ve evinizde akustik/klasik/ud/bağlama/sitar vs varsa, elektro parası birikene kadar mevcut enstrümanlarla alıştırma yapabilirsiniz, sorun olmaz. En azından telleri titretmeyi, nota basmayı, hammer on/pull off vs gibi şeyleri öğrenirsiniz, ama eğer "yok kardeşim bende para/zaman bol, klasik alacağım" diyorsanız, o da sizin tercihiniz.

          Yorum


            arkadaşım eğer metal falan yapacaksan direk elektro ile gir benim gibi.. bir aydır çalıyorum ama şevkle çalışmamı sağlıyor yaklaşık bir sene önce klasikle başlayayım dedim günde yarım saat çalıodum birkaç hafta sonra sıkıldım bunda 9 saate varan çalışmaları bir aydır sıkılmadan yapıyorun
            Son güncelleyen mert313d; 12-07-2009, 18:36.

            Yorum


              ben 6-7 ay klasik gitarla çalıştım ve gerçekten bare basarken zorlandım ama daha sonra akustik ve elektro gitar çalmaya başlayınca verdiğim emeklerin hepsinin karşılığını aldım. çok rahat bir şekilde bare basabiliyorsunuz. sadece bare de değil akor geçişleri de kolay oluyor artık. o yüzden tavsiyem klasik gitarla başlamaktır ama ben zaten gitara günde en az 5-6 saatimi veriyorum dersen hangi gitarla başlayacağının bence hiçbir önemi kalmıyor... saygılar

              Yorum


                Bence bizim istediğimiz önemli eğer kişi elektro istiyorsa bence yapabilir bence klasik daha sonra elektro mantığı yanlış.

                Yorum


                  Şu ayırıma dikkat edin komşular, ben ve diğerleri;

                  "klasikten elektroya geçilmez"
                  "klasikten geçişte kolaylıklar yaşanmaz"
                  "elektro çalacak adam klasik çalmasın"

                  vs
                  vs

                  demiyoruz, biz diyoruz ki;

                  "elektro gitar çalmak için, önce klasik gitar çalma zorunluluğu, gerekliliği yoktur, klasik gitar bir geçiş enstrümanı değildir"

                  bu böyle biline.

                  Yorum


                    kesinlikle katılıyorum klasik asla başlangıç gitarı olarak kullanılmamalı

                    Yorum


                      bence eğer yeteneğin varsa(gitar istek işi değil yetenek işidir)direk elektro'yla başla ama Banned_User_19770 dediği gibi çırak olmadan usta olamazsın bnce klasik gitar al parça çalmaya başla elini hızlandır ondan sonra elektro'ya geç akorlarını öğren daha sağlıklı bi gidişat olur..temelin sağlam olur...

                      Yorum


                        maşşallah maşşallah ne konuymuş be tam 19 sayfa sürmüş daha da sürer heralde bari bende birşeyler yazim de tam olsun ehe ehe kardeşim bu elektroyu öğrenmek (tam anlamıyla profesyonel) insanın yıllarını almıyormu ?? ee madem bu işe bu kadar heveslisin yani bu işe yıllarını vermeyide göze alacaksın demektir yani diyeceğim şu ki bu işe yıllarını vermeden önce 2 bilemedin 3 ay klasik gitar çal yani klasikle başla ne kaybedersinki yok klasiklemi başlayayım yok elektroylamı başlayayım bu ikilemin arasında kalmaktansa 2-3 ay klasik çalarsın hiç olmazsa ileride eline klasik gitar verdiler mi aa bu ne bu elektrodan cok farklı bunun perde aralıkları çok genişmiş demezsin alırsın eline paşalar gibi çalarsın yani uzun lafın kısası klasikle başlamak zararı olmaz ama yararı olur bilmem anlatabildim mi???

                        Yorum


                          Ben 4 senedir çalıyorum.Sana tavsiyem klasikle başla.Şimdi neden diyeceksin.Elektro gitar çok karmaşık birşey köprüsü amfisi tremolosu fln çok karışık ayrıntısı çok klasik gitar o kadar değil hemde klasik gitar elektro gitara göre biraz daha kaba bir gitar olduğundan elini daha iyi alıştırabilirsin.Klasikle başlarsan akorları öğrenip parça çaldıktan sonra elektro çalmak çok kolay oluyor.Yapacağın tek şey elektro gitarın akorlarını öğrenmek sonrası çok kolay hemde ellerin klasik gitarda hızlandığından elektro gitarda başarılı olacaksındır.

                          yardımcı olduysam ne mutlu bana

                          Yorum


                            arkadaşlar gitar alacağım ve kafamda dolu sorular var beim tarzım duman,mor ve ötesi,pinhani.. dinliyorum squier fender affinity stat bunlar için uygun olurmu? veya sizlerin önerebileceği bir marka?birde squier fender ayrı bir markamı yoksa normal fender le bir bağlantısı varmı?birde ben önceden zorlada olsa bağlama çalıyordum yani iyi çalıyordum sizce elektroyu öğrenmem zor olurmu?cevap verirseniniz sevinirim haftaya elektro gitar alıyorum da

                            Yorum


                              bu göreceli bir konudur fakat elektro gitar bilmek için illaki klasik gitar bilmek gerekmez çünkü ikisi çok farklı olaylardır.klasik gitarda akor basarsınız nota bilgisi önemlidir, elektro gitarda ise solo atarsınız tab okumak önemlidir. hem elektro gitar çalmaya başlayınca eline klasik verdikleri zaman ister istemez çalarsın.

                              Yorum


                                Öyle şey mi olur. İkisiyle de akor basılır,solo atılır. Teknikler dışında öğreneceğin her şey aynı zaten.

                                Yorum

                                Unconfigured Ad Widget

                                Collapse
                                Initializing Tabs & loading Content...
                                Initializing Tabs & loading Content...

                                Trending

                                Collapse

                                Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

                                Çalışıyor...
                                X