Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Klasik Gitar, Akustik Gitar, Flamenko Gitar Farkları

Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X
 
  • Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

  • Klasik Gitar, Akustik Gitar, Flamenko Gitar Farkları

    klasik gitar-akustik gitar-flamengo [sanırım dogru yazdım]
    arasında ki fark nedir kimler hangi gitarı niçin tercih eder? yardım ederseniz sevinirim.

  • #2
    Çok kısaca bahsetmek gerekirse,
    klasik gitar klasik müzik çalmak için kullanılır. Parmaklarla çalınır. Naylon tellidir.

    Flamenko gitar yine aynı klasik gibidir, fakat daha dar akustik kasa daha ince sap gibi flamenko çalmakta yardımcı olacak farklılıklara sahiptir. Klasik sıcak, uzun tınılı seslere sahipken, flamenko gitar kısa, bir anda gelen çakan seslere sahiptir, hız amaçlıdır. Yine naylon flamenko telleri kullanır. Parmaklarla ve çeşitli el teknikleriyle çalınır.

    Akustik gitar bu ikisinden daha büyük akustik kasaya sahiptir, genel amacı popüler müzik çalmaktır, Daha yüksek gerilimli çelik teller kullanır. Metalik ses verir, parmaklarla da çalınabilsede asıl olarak pena ile çalınır.

    Yorum


    • #3
      flamenko gitar daha profosyonel birşey sanırım.
      yani gitardan hiç anlamayan birinin direk flamenko alması pek iyi olmaz?
      emin değilim ama.

      Yorum


      • #4
        Hayır, bu daha profesyonel diye birşey diyemeyiz, hepsinin kendine özgü teknikleri var, akustik çok iyi pena tekniği, doğal olarak da akor bilgisi gerektirir, flamenko çok düzenli çalışma ve ustalaşması zaman alan farklı el teknikleri gerektirir; golpe, rasguedo, alzapua vs. gibi, klasik geniş nota bilgisi, yine çeşitli teknikler pizzicato,steccato,tremolo vs, düzenli çalışma ve en önemlisi yorumlayabilme yeteneği gerektirir, yani hepsinin kendine göre kullanım alanları ve gereklilikleri var, gitar alırken bunlara değil, yapmak istediğiniz müziğe bakmalısınız, klasik çalacaksanız flamenko, pop çalacaksanız klasik almanın manası yok.

        Yorum


        • #5
          İlk olarak klasik gitar bulundu biliyorsun.Yani gitarın babası odur.

          Daha sonra ispnaya da ve endülüste çingeneler tarafından gerçekleştirilen flamenko müziği için Lord Sparhawk'ın tarifiyle orantılı kaliteli ve pahalı klasiğe benzer gitarlar üretildi.Kesinlikle hız amaçlı genelde abanoz ağacı ve altın kaplama parçalarıyla 4000-5000dolar civarında gitarlardır,bence işine yaramaz.
          Ülkemizde Sefa Yeprem ve Flamenko Ankara başkanımız Ceyhun güneş falan profosyonelce yapar bu müziği.Bence gitarın en zor çeşidi ve müzik dalıdır.

          Akustik, elektro+klasik ortası gibi genelde pop müzik çalmada kullanılan çelik telli bri gitardır.
          Örnek olarak atıyorum:Yalın,Vega v.b.

          Yorum


          • #6
            anladığım kadarıyla flamenco gitarlar kısmen klasige benziyor ama fiyatları klasige göre biraz fazla.
            eğer benzerlik varsa klasikle flamenco da çalınan parçaları çalmanın bir mahsuru varmı?

            özellikle merak ettgim. paul gilbert ün flamenco bir gitarla çaldığı parçaya bayıldım aynısını klasikle çalmaya çalışsam (ve yapabilsem mesela) nasıl olur?

            Yorum


            • #7
              Paul Gilbert ın Acoustic Samurai adlı albümünden bahsediyorsun sanırım o albüm de benim bildiğim kadarıyla ovation kullanıyor sadece 2 parçada elektro gitar var ve hakkaten zor parçalar

              Yorum


              • #8
                Doğru anlamışsın komşu flamenko gitar klasik gitara çok benzer, ama fiyatları daha fazla diye bir şey yok, bakarsan 40000 dolara çok fazla flamenko gitar olmasada oldukça fazla klasik gitar bulunuyor, yani aslında klasikler genelde daha pahalı, klasik gitarla flamenko çalmanın hiçbir mahsuru yok, istediğin flamenko parçasını çalabilrsin, sadece flamenko gitarda olduğu kadar rahat çalamazsın, fark bu, klasikte sesler uzar, tel yüksekliği ton için fazladır, flamenkoda aniden patlayan sert seslere ve hıza ihtiyaç vardır, bu yüzden tel yüksekliği klasikten oldukça azdır. Bu yüzden istediğin her parçayı klasik gitarda çalabilirsin ama dediğim gibi daha fazla efor sarfederek.

                Yorum


                • #9
                  ben 40 ytl ye bile klasik gitar gördüm de aynı civarda flamenco görmedim.
                  bu yüzden böyle bir yorum yapıyorum

                  parça zor gerçekten ama imkansız diye birşey yoktur belki de...
                  hemde klasikle

                  Yorum


                  • #10
                    40 milyona satılan şey gitar değildir de ondan, henüz çinliler flamenko gitarlar yapmaya başlamadılar, o yüzden göremiyorsun 40 milyona flamenko gitarlar. Orta karar iyi bir gitarın 1000 dolardan ve üstünden başladığını düşünürsek ne demek istediğimi anlarsın, biz o 40 - 50 milyonluk şeylere limon kasası diyoruz komşu.

                    Yorum


                    • #11
                      klasik gitar ile akustik gitar arasındaki en büyük fark tellerdir, akustik gitarda çelik ya da nikel teller kullanılırken klasik gitarda naylon tell kullanılır. bu da tabii ki tona yansır, aralarında ciddi bir ton farkı oluşturur.

                      flamenko gitarlar klasiklere göre daha hafiftirler, daha sık dokulu ağaçtan yapılırlar ve daha canlı ses verirler.

                      bu arada genel anlamda tür sınırlamalarından söz etsek de kanımca her üçü de pek çok müzik türünde kullanılabilinir. ancak tabii ki genel anlamda bir sınırlama yaparsak Lord Sparhawk'ın dediklerine katılıyorum.

                      Yorum


                      • #12
                        Tabi akustik ve klasik gitarı müziklerinde kullanan bir çok cazcı abimiz mevcuttur.

                        Birde o limon kasalarından elinde 1 tane olmayan azdır herhalde :P

                        Yorum


                        • #13
                          Evet bende bile vardı

                          Yorum


                          • #14
                            ozaman benim çevremde kimse gitar çalmıyor.
                            *** en azından şu aria nın 250-300 lük gitarları flan.(benimki öyle olduğu için sölemiyorum sadece örnek amaçlı.)
                            orta karar kategoriye giriyordur diye düşünüyorum.
                            eğer senin dediğin gibiyse bu gitarların nefarkı var neden bu kadar pahalı oluyorlar.

                            Yorum


                            • #15
                              Şimdi komşu, klasik gitarlar elektro ya da bas gitarlara benzemezler, bildiğin gibi herhangi metal aksamları yoktur ve tamamen ahşap yapıdadırlar, ve yine bildiğin gibi her türlü ahşap dalında en değer verilen şey el işidir. Bir kol saati el işi olmaz, teknolojisi önemlidir, ama bir yemek masası, el yapımıysa, çok değerli ve pahalı olacaktır. Klasik gitar da böyledir. Senin yazdığın o 250 milyonluk aria falan giriş seviyesi gitarların baz klasmanındadır, yani en düşüğün en düşüğü.

                              "Klasik gitara yeni başlayacaklar için" adlı yazımı(çömezler) okursan farklı fiyatlardaki gitarların ne farkları olduğunu görürsün. Neden pahalı olduklarına gelince başta ağaçları geliyor,sonra işçilikleri, sonrada yapımcının süksesi, ne kadar tanınmış, ünlü bir yapımcıysanız işlerinizi o kadar iyi fiyata satabilirsiniz. Ancak bu her yapımcıya olan bir durum değildir. Fazla bilinmeyen yapımcılar karın tokluğuna ya da orta karar bir yaşama sahip olurlar sadece, yani işler sizin sandığınız gibi değil, "bir el yapımı gitar 2000 dolar amma çok para istiyorlar ha" gibisinden düşüncelerden bahsediyorum, birsürü yapımcının çok çok az bir kısmı gerçekten büyük "isim" yaparak iyi bir hayat geçirirler ve gerçekten iyi imkanlara sahiptirler.

                              Örnek vermek gerekirse Matthias Dammann, dünyadaki en iyi klasik gitar yapımcılarından biri, yılda ortalama 8-10 gitar yapan bu adam şu anda 10 yıllık bir bekleme süresi veriyor, önümüzdeki on yıllık siparişlerini almış bile. Yani paranız olsa iletişime geçip yaptırsanız bile 10 sene sonra olacak gitarınız. İşte bu Dammann 'ın çok büyük bir isim olmasından kaynaklanıyor, tabi unutmayalım isim yapmanın en ama en önemli koşulu işlerinizin mükemmelliği, sonrası şansınıza kalmış, bu arada Dammann'ın gitarlarının fiyat aralığının 25000-45000 dolar olduğunu söyleyeyim. Benim gibi işe yeni atılan bir yapımcı için bu rakamlar rüya gibi, büyük ihtimalle de hep öyle kalacak.

                              Son olarak şunu söyleyeyim bizler ne yapıyorsak ondan kazandığımız parayla yaşıyoruz. Yani misal ben bir kemanı 1 ayda bitiriyor ve 500 dolara mal ediyorsam, onu 750 dolara satmam, satamam, çünkü eğer satarsam bir ay sadece 250 dolar için ter dökmüş olacağım, o zaman ne yiyeceğim?, ne içeceğim?, evimin, atölyemin kirasını neyle vereceğim?, yeni enstrümanlar için ağacı hangi parayla alacağım?, 3 günde keman, gitar da yapılmadığına göre neden iyi klasik ve flamenko gitarların size göre pahalı olduğunu heralde anlamışsındır bu yazdıklarımdan sonra artık..

                              Yorum

                              Unconfigured Ad Widget

                              Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

                              Trending

                              Collapse

                              Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

                              Pitbull Strings Gold Series Gitar Telleri

                              Collapse

                              Çalışıyor...
                              X