Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Müziğe yeni başlamak ve eğitim almadan kendini eğitmek

Collapse
X
 
  • Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

  • Müziğe yeni başlamak ve eğitim almadan kendini eğitmek

    Herkese merhaba ben 2 yıl önce müziğe ilgimi arttırdım ve aktif olarak şarkı söylemeye başladım ilk senemde evvelden beri nerdeyse 4 yıldır sigara kullandığım için kalın bir sesten başladım tabiyki. Sesim uzun bir kuşak gibi rahatça incelere çıkabiliyorum ve gerekirse gırtlaktan bass seslerini çıkartabiliyorum fakat normalde zaten bariton konuşma sesim var bazen değişiyor sigara kullanmadığımda tenör sesli oluyorum o da ayrı bir konu. Sorularım var siz bilge kişilere ben ilk yılımda kendimi sarpa sarma geliştirdim çok çok az da olsa fakat diğer yılda ve şuana kadar çok büyük ilerleme kaydettim. Çünkü ilk başlarda Pilli bebekten söyledim ''Haram geceler'' i bile söyleyemiyordum sürekli sesim kayıyordu oraya gidiyordu buraya gidiyordu ama vaz geçmedim bi hafta sonra sıkı çalışmayla çok rahat bi şekilde söylemeye başladım çoğu kolay seviye de olan şarkıları. Ki bana göre kolay şarkı yoktur sadece yorumlaması kolay olmaktan bahsediyorum herkes kendi yorumunda olağanüstü şeyler çıkartabilir bu yüzden yanlış söz kullanmak istemiyorum. Aylar geçtikten sonra Cem Karaca şarkıları söylemeye başladım ilk başlarda çok taklite dayalıydı fakat aradan bir kaç ay daha geçti sonradan kendi sesimde söylemeye başladım. Bundan çok kısa bir süre sonra da yabancı müziğe merak sardım farklı dillerde ama kısıtlı dillerde yani Fransızca İngilizce ve İspanyolca müziğe merak sardım ingiliz ce ağırlıklı olarak söylemeye başladım. İlk başka çok enteresan gelicek biliyorum ama Ronnie James Dio dan başladım ben şuan bile tam olarak yerinde söyleyemiyorum onun şarkılarını bir tek çok önceki tarzlarında bilenler varsa ''Love Pains, I Left My Heart in Sanfrancisco'' gibi şarkıları çok rahat yerinde söylüyordum. tabii bu rahat söylediğim zamanlar bundan bi ay önceydi şuan birçok tarz görüşüne sahibim uzattım biraz özür dilerim hepinizden, fakat sormak istediğim soru şu ben bunları söylerken şan dersi almadığım için ama yanı sıra bana çok yakın olan bir kişiden telefondan görüntülü görüşme aracıyla veya yüzyüze sadece anlatarak ve uygulayarak enstrumansız temeli öğrendim ve gerisini kendim şekillendirdim bu zamana kadar rahat söyledim sesimde bazen ağrı hissediyorum çünkü çok ince veya kalına inip çıktığımda bir kaç saat sonra ağrılar oluşuyor ama çok hafif denecek kadar aralıklı olarak oluyor öncesinde de çok rahat hissediyorum sesimi açılmış gibi ben yaşlandıkça iyileştirmek istiyorum sesimi fakat bunun sanırım tek yolu Opera söylemk gibi. Ama ben Operadan hoşlanmıyorum pek.

    Sigarayı da bıraktım şimdi neler yapmam gerekiyor böyle bir seste ve durumda. Kusura bakmayın nota bilgim yoksa sadece duyduğumu anlayabiliyorum.

  • #2
    Ne olursa olsun işin matematiği çok önemli sana tavsiyem , Muammer sun solfej 1 kitabı ile işe başlayabilirsin aralıkları yavaş yavaş arttırarak gidiyor , Hemde nota bilgisi ve entonasyonla alakalı varolan , varolduğunu bilmediğin sorunları düzeltmene yardımcı olur, başarılar

    Yorum

    Unconfigured Ad Widget

    Collapse
    Initializing Tabs & loading Content...
    Initializing Tabs & loading Content...

    Trending

    Collapse

    Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

    Pitbull Strings Gold Series Gitar Telleri

    Collapse

    Çalışıyor...
    X