Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Lambalı pedal bakımı

Collapse
Bu konu kapandı.
X
X
 
  • Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

    Tutorial Lambalı pedal bakımı

    Arkadaşlar Ibanez Tube King almayı düşünüyorum. Tüplü bir distortion pedal. Bu pedal ile ilgili izlediğim bir videoda adam tüp çok ısındıktan sonra pedalın kapatılması gerektiğini söylüyordu. Okudum bir yorum ise tüplü pedalımı ilönce 1saat ısıtıyorum sonra tonu daha kaliteleleşiyor ve ondan sonra çalmayı başlıyorum yazıyor. bilen arkadaşlar bunun doğrusu nedir acaba?

    #2
    Bunlar yalan, aldiris etme.

    Yorum


      #3
      bro lambalı amfi veya pedal fark etmez. kullanıma başlamadan önce 5-10 dk. ısınmasını beklersin sonrasında başlarsın çalmaya öyle saatlerce beklemene lüzum yok. tüp çok ısındıktan sonra kapatılması gerek ancak 5-6 saat aralıksız kullanım sonunda kapatıp dinlendirilmesi gerekir aksi halde lambanın bozulma "ihtimali" çok yükselir. lamba ısındıkça daha da hassaslaşır. sert darbelere mazur bırakılırsa yüksek ihtimalle lamba arıza yapar ve değiştirmek gerekir ki tube king de ki lamba 50 tl civarındadır.

      Yorum


        #4
        Tüp yerine lamba demekten yanayım. Lambalı sistemler de adaptörle falan çalışamaz. Üzerinden trafadon geçen 220v u yemesi gerekir. Yunus üstadımdan bildiklerim bunlar. Oyuncak pedal bunların hepsi. Bence boşa para harcamayın lambasına kanıp. Ha derlerse ki direk fişe takıp çalıştırıyoruz o düşünülebilir o zaman. tonalamp var istek üzerine birkaç kanallı lambalı pre ya da pre-power komple amfi yapabiliyor. Bu tarz birşeye para harcamak daha mantıklı. Çünkü direk fişe takıyorsun lambalar cayır cayır.

        Makinanın ısınması gerek. 1 saatte kapa diyen belki başka bir konuyla karıştırmıştır. Uzun süre çalıp da amfi dinlensin diye kapamadım, kendim yoruldum da kapadım. Oturup çalamıyorum çünkü 6-7 saat yemek yemeden çalmak nedir ? Siz de amfiyi değil kendinizi dinlendirecekseniz mantık terazisi kurun.

        Çok ısındıkça hassaslaşır, vurmazsan da kırılmaz. Ama o alet sanat için varsa dinlenmek de hakkı.

        Dediğim gibi araştırma yapın oyuncaklara para vermeyin. Ha bende Mesa mı var hayır. Araştıralım o zaman.

        Yorum

        Unconfigured Ad Widget

        Collapse
        Initializing Tabs & loading Content...
        Initializing Tabs & loading Content...

        Trending

        Collapse

        Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

        Çalışıyor...
        X