Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1x12 Kabin yapıyorum (3 Adet)

Collapse
X
 
  • Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

  • Tutorial 1x12 Kabin yapıyorum (3 Adet)

    Kabinin planlarını çizdim. Birch Plywood kullanmak istiyordum ama birch plywood'u filmsiz olarak bulamadım. Ancak Steve Vai amcamızın kendi tasarlayıp kullandığı kabinlerde de kullanılan olan poplar pywood vardı onlardan aldım. bir panel plywooddan 3 adet 1x12 kabin çıkıyordu plywoodun boyutuna göre çizdim ve kestirdim.


    Köşelere delikler açtım


    Daha sonra deliklerin arkatarafını 9 mm boyutunda şekildeki gibi vidanın başının geçebileceği şekilde büyüttüm


    Tutkallayıp işkenceyle tutturup deliklerden vidaladım.


    Diğer köşeleri birleştirdim.


    Destek çıtalarını ve ön paneli tutacak parçaları tutkallayıp vidaladım.


    Birleştirilmiş hali


    Rende ve zımpara ile köşeleri yuvarladım
    Son güncelleyen Metalli Head; 05-04-2012, 01:01.

  • #2
    delikleri açtım ve ilk birleştirmeyi yaptım ilk mesajı 150 satır lan bu kim okuyacak şeklindeki yorumlar nedeniyle temizledim

    Yorum


    • #3
      Peki sorayım plywood yerine bildiğimiz saf ağaçtan kabin yapsak ses olayına nasıl gidiyormuş kendisi ? Mesela ceviz ağacından yapılma kabin nasıl olur ?

      Yorum


      • #4
        o şekilde yapılan kabinlerde var tonu etkiliyor elbette ama zevk meselesi enstrümanda olduğu gibi. youtube'da karşılaştırmaları var hatta aynı speaker ve aynı head amfide farklı ağaçların sesinin nasıl geldiği. ancak saf ağaçtan yapma kabinin şu şekilde çeşitli zorlukları var. ağacın damarlarına göre titreşim istemeyeceğimiz bir biçimde oluşabilir. kararsız diyebiliriz sanırım türkçe karşılığı olarak. ağacın damarları kenar tahtalarında uzun kenara paralel şekilde olursa ağacın yapısal olarka en güçlü yeri kesimden doğan zayıflığı dengeler ve bu kararsız yapının önüne geçilmiş olur. ancak hoparlörü taşıyan ağacı başka türlü yapan varmı bilmiyorum (varsa bile çok az ve değişik bir uygulamayla yapıyorlardır) ama ben hoparlörü taşıyan plakada mutlaka plywood veya mdf gibi 4 tarafa sesi eşit oalrak dağıtacak bir malzeme kullanılmasından yanayım. Mesa'nın atölyesini tanıtan bir video vardı costum kabinlerin yapımında o kadar çok farklı malzeme kullanıyorlarki çoğu ağacın adını bile duymamıştım daha önce. http://www.youtube.com/watch?v=RGm_nJ8XZOw (ayrıca videodaki çita desenli kaplama aşırı hoşuma gitti konyada benzer bi malzeme bulabileceğimi pek sanmıyorum ama bulursam bu kabinlerden birini onunla kaplayacağım )

        Yorum


        • #5
          Eyvallah dostum bilgilendirme için. Ağacın damarının tonla ilişkisini pek aklımın köşesinden geçirmemiştim. Şu an ufkum açıldı ,) Sana başarılar,kafayı kabine yorarsam ben çıkamam içinden.

          Yorum


          • #6
            teşekkürler hocam. bitmek üzere zaten kaplaması ve aksesuarları kaldı konyada bulabileeğimi zannetmiyorum kart vs çıakrtıp yurtdışından getirecem.

            Yorum


            • #7
              Gelişmelerden bizi haberdar et dostum

              Yorum


              • #8
                şu anda 3 kabininde kesim ve birleştirme işi bitti kaplama köşeler kulp ayaklar vs aksesuarları kaldı. biraz sıkıntı çekiyorum bu konuda daha önce yurtdışından getirtiyordum hatırlayanalr bilir ebayda çoğu malzeme ücretsiz kargolanıyordu ama şimdi 20 doalrlık tolexe 30 dolar kargo çıkıyor. oto kaplamacıları çantacıları vs dolaşacağım bi uygun birşey bulurmuyum diye.

                Yorum


                • #9
                  Hoparlörleri nereden temin ettiniz?

                  Yorum


                  • #10
                    kabin diye aldığım mutfak doalbından bozma birşeyden çıkan hoparlörü kullanıcam kabinlerdne birinde diğer ikisini thomann.de'den getirtmeyi veya boş olarak satmayı düşünüyorum. sınav için ara vermiştim şimdi devam edecem kabinlerin yapımına yeni resimler eklerim.

                    Yorum


                    • #11
                      yeni resimleri ekledim. hiç beklemediğim bir şekilde çanta imal eden bir yerde bir kabine yetecek kadar siyah kaplama bulmuştum. yapmayı düşünenler ellerinde örnek parçayla giderlerse bulmaları daha kolay olur bulmaları geçrekten zor çünkü türkiyede. köşeler için bir malzeme bulamadım. boş bırakacam muhtemelen.

                      Yorum

                      Unconfigured Ad Widget

                      Collapse
                      Initializing Tabs & loading Content...
                      Initializing Tabs & loading Content...

                      Trending

                      Collapse

                      Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

                      Pitbull Strings Gold Series Gitar Telleri

                      Collapse

                      Çalışıyor...
                      X