Duyuru

Collapse
No announcement yet.

anfi topraklama sorunu

Collapse
X
 
  • Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

  • #16
    o senin dediğini bileklik gibi eskiden gitaristler kullanırdı buda bi çözüm olabilir arkadaşım ama gittiğin heryere saksıyla gidecek değilsin ya da evde amfi yanıda saksı pek şık durmaz bi elektrikçi çağırıp evin topraklamasını kontrol ettirip 5-10 metre tek bi kablo çektirmek daha kolay

    Yorum


    • #17
      hehe sazci olayi güzelmişbenimde ilk zamanlar odum patlamişti ama daha sora gitrar hocamin evindede ayni durum oldu topraklamadan diyince rahatlamiştim biras,,,iğrenç bişiy bu dip gürültüsü ya amfi bozuldu sandimdi paylaşimlariniz için çok sağolun bayağı bi bilgi edindim sayenizde,,,allah tuttuğunuz gitari toprakran esirgemesin

      Yorum


      • #18
        Ben de bu konuyla alakalı olduğunu düşündüğüm bir problemi sizlerle paylaşmak istiyorum. Digitech RP80 prosesörüm var, normalde bunu tek başına kullanınca backgroundda parazit ses falan olmuyordu.

        Daha sonra yakın bir zamanda Cry Baby 535Q aldım ve RP80 ile amfi arasına taktım (bu arada amfi Laney LX35R) yine background kirliliği yok ama istediğim tonu alamadım wahwah pedalından. Sonra CryBaby'i RP80'in önüne taktım. Yani sıralama: gitar, 535Q, rp80, amfi şeklinde oldu. Ama bundan sonra çok fazla bir background gürültüsü almaya başladım. Gitarın tellerine dokunmam birşey değiştirmiyor, gürültü devam ediyor, sadece çalmaya başlayınca bayağı azalıyor. Ama çalmayı bırakınca, tellere vurmayınca yine deli gibi gürültü çıkıyor. Bunun sebebi de topraklama olabilir mi? Değil ise mevcut şartlarda ne yapmam lazım?

        Yorum


        • #19
          ya ben mg10cd kullanıyorum benim gitarın teline dokununca ses dip gürültüsü azçık azalıyo

          dip gürültüsüz yapma ihtimalim varmı amfiye cevabı bana mesaj atarsanız sevinirim....

          Yorum


          • #20
            arkadaşım konuyu ve mesajları tamamen okursan soruna cevap verildiğini görebilirsin gitara elinle dokunduğunda çıkan dip gürültüsü azalıyorsa ya prizinde topraklama yok ya da özelliğini yitirmiş olabilir evin banyo gibi topraklamanın mecburi çekildiği bi yerindeki prizinde dene gitarının jack ile köprü arasındaki bağlantısıda kopmuş olabilir.

            Yorum


            • #21
              binaların toprak hattı vardır.Bina yapılırken doşenir ayrı bi kablodur.Sen toprak priz bile alsan bir şey ifade etmez.Çoğu adam kablo parasından aklınca 3 kuruş çalmak için bazı daireler veya bazı odalara veya hiç bir yere toprak hat döşemez.İst. çoğu yerde yok hem de benim gibi 30 yıllık bi binada yaşıyorsanız dip gürültüsü ile arkadaş olmanızda yarar var.Onu sevin benimseyin çünkü o sizi hiç bırakmayacak

              Yorum


              • #22
                Benim problemime yorum var mı?

                Yorum


                • #23
                  dostum senin problemin topraktan gibi geliyor bana. çünkü bendede aynıydı normalde. anfim topraklı değil. yani kablosu topraksızdı. sonra onu topraklı kabloyla değştirdim. toprak kısmını anfimin tenekesine taktım. sorun %95 azaldı. ama yinede az biraz var pek farkedilmiyor. o da içine baktım film kondansatör kullanmamışlar ondandır diye tahmin ediyorum. bence bi topraklamayı dene, yani illa kabloyu değiştirmene gerek yok, bi şekilde kablo çek prizdeki topraktan anfine dene bakalım bi değişiklik varmı? zati elini verincegürültüyü azaltması topraktan olduğunu gösteriyor, yani senden topraklama yapıyor.

                  Yorum


                  • #24
                    arkadaşlar uğultu dediğiniz şey feedback mi bilmiyorum ama bu konuda iki sorun var.
                    1.si topraklama.
                    2.si de elektromanyetik alan.

                    eğer tellere dokununca feedback geiyorsa elektromanyetik alandır. özellikle gain de artar. gaini fullayıp sesi de açıp gitarı amfiye yaklaştırın. tellere yandan çok yakından bakın. eğer bir fluluk - titreşim varsa o teller manyetik alandan rezonansa girmiştir. o ufak titreşim manyetikler tarafından yakalanarak insanı delirten bir feedback efektine sebep olur.

                    daha önce bir konu açtım ama hiç cevap gelmedi. gerçekten bu konuda bilgisi olan kimse yok mu? feedback ı nasıl engelleyeceğiz?

                    Yorum


                    • #25
                      Aslında benim problemimin topraktan olduğunu sanmıyorum çünkü 535Q'yu aradan çıkarınca sadece RP80 ile kullanınca gitarı backgroundda bir cızırtı bile kalmıyor tertemiz. Sadece 535Q ile RP80'i irlikte kullanınca (535Q önde) böyle bir problem oluyor. Zaten tellere dokunmam birşey değiştirmiyor sadece tele vurup ses çıkartınca background gürültüsü azalıyor. Anlamadım ben de niye böyle yapıyor. Topraklamayı deneyeceğim ama problemi çözeceğini sanmıyorum.

                      Yorum


                      • #26
                        dostum wah ı takınca olması topraktan olduğuna dair hislerimi kuvvetlendiriyor. Çünkü arkadaşlarıma gördüm rp80 falan kullanan anfilerinde 0 dip gürültüsü varken, benim analogları takınca felaket sesler çıkıyordu. Nasıldır bilmiyorum ama prosesörün içinde bu gürültüyü engellemeye yönelim bi sistem var diye düşünüyorum. Eğer öyleyse prosesörü en sona bağla yani sıra, wah-rp80-anfi olsun bakalım ne olacak? farklılıklar neler?

                        Üstteki arkadaşa gelince, manyetik alanın etkilerini azaltmaya kablondan başlayabilirsin. Biraz daha kaliteli kabloyla kablodan kaynaklanaca sorunları indirgemiş olursun, ki kablonun içine baktıysan bilirsin, ortada sinyal kablosu, etrafında şasi denen toprak kablosu geçer, ki sinyal kablosundan kaynaklanan ya da dışardan gelebilecek manyetik alanın etkilerini azaltır. Bir diğeri anfini toprakla, tabi evdeki toprak hattın gerçekten toprak hattıysa bayağı işe yarar. Ama anfinin hoparlöründeki bobinin ve anfinin trafosundaki bobininin etkisiyle bi manyeki alan kaçınılmaz. Hoparlörün büyükse olayda büyür. Bu olayda aklıma benim bilgisayarın creative hoparlörleri geliyor. Onların kutusu manyetik alan korumalıydı, böylece mikrofondan kaynaklanan enteresan sesleri engelliyordu. Sende manyetik alanı nasıl olduğunu bilmiyorum bi şekilde, belki boyası falan vardır, veya strafor tarzı bişiler vardır, artık orasını bilemyiroum içini kaplarsan bence bu olaydan kurtulursun gibi geliyor. Ama hoparlörün olduğu kısım metal olsa ve tenekeye şasi yatırılsa bence bayağı düzeltir durumu.

                        Tabi bunlar benim görüşlerim, ben bu toprak işinden çok çektim ki muhtemelen sorunların hepsi bundandır diye düşünüyorum. Ekstra bişeyy varsa bilemicem, diğer arkadaşlardan bilen varsa yardımcı olacaktır ( inşallah)

                        Yorum


                        • #27
                          Çözülmüyor derdine yandımın problemi. Gürültü kesici pedallar var, sanırım onlardan almam gerekli.

                          Yorum


                          • #28
                            arkadaşlar edindğim deneyime göre topraklanmadan kaynaklanan sesleri ne gitarla ne de anfi ile alakası var. çalınan mekanın elektrik hattından kaynaklanan topraklama eksikliği ile ilgili zaman zaman böyle sorunlar yaşanmaktadır. eğer uzatma kablosu kullanılıyorsa bu kablonun kalitesi de sese etki yapmaktadır. yani kısacası boşu boşuna kullandığınız gitar ve anfiden soğumanıza ve hatta satmayı düşünmenizi gerektirecek bir durum sözkonusu değildir. .

                            Yorum

                            Unconfigured Ad Widget

                            Collapse
                            Initializing Tabs & loading Content...
                            Initializing Tabs & loading Content...

                            Trending

                            Collapse

                            Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

                            Pitbull Strings Gold Series Gitar Telleri

                            Collapse

                            Çalışıyor...
                            X