Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Manyetik - Tavsiyeleriniz

Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X
 
  • Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

  • Merhaba arkadaşlar,ibanez rg 370 dx'im için emg düşünüyordum fakat pasif/aktif olayları dolayısıyla olmayacağını falan söylediler,hala emin değilim,teknik bilgiler hakkında çok şey bilmiyorum . Emg taktırabilmemin bir yolu var mı? Eğer yoksa bana önerebileceğiniz trash/heavy metale gidecek manyetik var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

    Yorum


    • akif istiyorum dersen zaten manyetiğin yanında gerekli bütün teferruat veriliyor (potanslar pil bağlantısı ve jack girişi) veya emg-hz takabilirsin , manyetik hariç hiçbirşeyi değiştirmene gerek kalmaz.

      Yorum


      • Radical arkadaşım teşekkür ederim,peki eğer aktif takarsam ortadaki single manyetiği iptal ettirmem gerekir mi?

        Yorum


        • aktif manyetiklerin potansları 25k dır şu anda senin kulladığın potanslar 500k yani ikisi bir arada çalışmaz. single orada kalsın öyle kablosunu lehimlemezsin olur biter.

          Yorum


          • Merhaba arkadaşlar uzun süre sonra ilk defa sitede bir şey yazıyorum Her neyse.

            Ben yeterli tona sahip olamamam ve ton arayışı içine girmemle birlikte, manyetik değiştirmek takıldı kafama. Pedal almayı düşündüm, 200TL'ye Antep'te Boss GE-7 buldum, belki alabilirim diye düşündüm ama öncelikli olarak manyetik değiştirmek istediğim her şeyi hallettikten sonra pedallara geçmeye karar verdim, uzatmadan istediklerim, bütçem vs.'ye geçeyim.

            Öncelikle sert ton adına hiçbir şey çalmıyorum, hatta çoğu zaman kullandığım amfide Gain'i 0'a getirip Volume'u köklüyorum.
            Amfi demişken, kullandığım amfi Laney Cub 12R. Gitarım da Washburn WI14 modeli, sanırım özel üretimmiş ben pek inanmıyorum çakma olduğuna inanıyorum ama olsun WI14 G4 diye geçiyor, normal WI14'lerden renk farkı ve üzerindeki manyetiklerinin H-H yerine H-S olması farkı var. Yani anlayacağınız gibi manyetiklerim H-S.
            Manyetiklerimin her ikisini de kullanıyorum, ancak Single'ı daha yoğun olarak kullanıyorum ve tam olarak sanırım yetmiyor ton.
            Daha sonra, istediğim tona geçeyim. Başta söylediğim gibi sert ton adına hiçbir şey çalmıyorum, en fazla çalarsam overdrive tonlarında Yavuz Çetin vs. çalıyorum. Ayrıca treble da hiç kullanmıyorum. Yani karakteristik olarak Treble'dan uzak durması tercihimdir. Middle da Bass'ı bastırırsa veya dengeli olurlarsa tam olarak istediğim ton olur. Ne bileyim BB King'in tonunu bilirsiniz, o tona bayılıyorum aynısını yakalamak değil ama en azından yaklaşmak güzel olurdu.. Ha bu arada söylemedim ama anlamışsınızdır genel olarak Blues çalıyorum; çalmaya çalışıyorum diyelim Ama ileride bu tarzımın değişeceğini sanmıyorum dolayısıyla sadece bu tarza yönelik bir öneride bulunursanız sevinirim.
            Son olarak da bütçem pek sınırlı sayılmaz, yani şöyle söyleyeyim, manyetiklerin zaten aşırı fiyatları yok 300 gibi en yüksekleri sanıyorum. Bu 2 veya 3 ayda aylığımdan biriktirerek elde edebileceğim bir miktar, dolayısıyla acelem olmadığı ve biriktirerek alacağım için bütçenin aşırıya kaçmadığı sürece fazla önemi yok.
            Son olarak da Single ve Humbucker kullanma konusunda, her ikisi için de önerirseniz ben ikisini de kullandığımı ve genel olarak Single'ı kullandığımı söyledim ancak mükemmel bir Humbucker önerirseniz, sadece Humbucker'ı kullanabilirim yani, ki sanmıyorum Treble ağırlığı olmayan bir ton istediğim için sanırım daha çok Single önerisi olacak ama, her neyse.
            Şimdiden herkese teşekkürler

            Yorum


            • Arkadaşlar merhabalar öncelikle.

              Bende Ibanez GRG-06LTD , Marshall MG15-CDR ve Boss DS-1&MT-2 mevcut durumda ben gitarımın manyetiklerini değiştirmek istiyorum. fakat çok fazla bilgi sahibi değilim. metallica nın tonları hoşuma gidiyor ve yerine görede blues veya country çaldığımda oluyor fakat bu ekipmanlarla istediğim tonlarını pek yakalayamıyorum. onun için manyetikleri değiştirmem gerekiyormuş. fiyat konusu problem değil. tabiki 1000-2000 tl verebilecek durumum da yok. ama 300-400tl yi geçmezse sevinirim. EMG 81 ve EMG 85 kombinasyonu iyi olur dediler sizinde bir fikrinizi almak istiyorum ne yapmam doğru olur??..
              Son güncelleyen Love1sGoD; 30-08-2011, 15:08.

              Yorum


              • Gitarımın manyetiklerinden hoşlanmıyorum.

                Merhaba. Ben 1 yıldır gitar çalıyorum, biraz yeniyim ama yine de gitarımın sesi bana keyif vermiyor.
                Gitarım Ibanez-GRG170DX. Daha çok Metallica sololarını ve Nirvana, Alice in Chains tarzı ritimleri çalmayı seviyorum. Hangi manyetiği kullanmalıyım? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

                Teşekkürler

                Yorum


                • Merhaba arkadaşlar birşey sormak istiyorum.Cort x1 e Artec HXBB manyetikler nasıl gider?
                  Tarz heavy, trash metal yani ağırlıklı olarak yüksek gainli drive tonları ritim gitar olarak kullanılıyor özel mesaj olarak ta yazabilirsiniz cevaplarınızı burdan da bakabilirim.Şimdiden teşekkürler.

                  Yorum


                  • Arkadaşlar alacağım gitar için oldukça sert bir ton alıyorum. Alacağım gitarın üzerinde EMG 81-89 var fakat, tonları çok kuru geliyor bana. Yani değiştirdiğime değecek bir şeyler arıyorum. Duncan Distortion SH6 gördüm. Sizce nasıl? Bu arada Thrash Metal dinliyor ve çalıyorum. Oldukça sert tonlar isterim ancak çok kuru tonlar istemiyorum. En çok dinlediğim gruplar Megadeth, Metallica, Anthrax, Exodus, Testament, Slayer, Pantera. Sizce EMG 81-89'dan vazgeçip Seymour Duncan bir model almalı mıyım yoksa EMG 81-89 değişmemeli mi? Teşekkürler şimdiden.

                    Yorum


                    • Emg81 kullanan bir ton ünlü gitarist var onları dinle bak tonları kuru mu! Yani demek istediğim büyük ihtimal bir alexi, loomis, zakk dinleyince ton kuru değil güzel diyeceksin. Bu açıdan o kuruluk olayı manyetikten değil de gitar dışındaki ekipmanların katkılarından. Ha diyorsan bu ünlülerin tonları da bana kuru geliyor o zaman emg li bir gitar niye alıyorsun ; )

                      Yorum


                      • Hadi canım, ciddi olmalısın sen söylemesen bilmiyordum birçok kişinin EMG 81 kullandığını.
                        Dinlediğim birçok coverda gördüm, EMG'ye bir garezim yok, aksine çok karizmatik gözükürler bana. Ancak C droptaki tonunu beğenmemiştim. Örnek için St. Anger albümünün Live in Studio haline bakabilirsiniz. Ayrıca EMG'ye kötü demedim. Kuru geliyor dedim. Seymour Duncanlar daha dolgun geliyor gözüme ton olarak, ancak ekipman demişsiniz, yanıtlayayım. Yanında bir de Metal Muff edineceğim. Amacım zaten soru sormaktı ancak "!, " gibi şeyler görünce istediğim cevabı alamadım gibi. Eğer değiştirmenize gerek yok, o set zaten sana istediğini verir diyorsan, tamam gerek kalmaz değiştirmeme. Bunu söylemen yeterliydi zaten.

                        Yorum


                        • Su iş zevk renk meselesi aslında. Senin kuru dediğin ton başkası için mükemmel oluyor. aktif manyetiklerin sert müzik için kullalmalarının sebebi dip ses yapmamaları bir yerdede yani sırf tonu değil. Duncan blackoutlar tarzına uyabilir internette emg81 vs duncan blackout videoları var biz izle istersen. pasif olarak ise o tarzda duncan sh-13 e bir bak derim bence çok iyi bir seçenek. sh-8 de yüksek çıkışlıdır ama aşırı basslı bir manyetik pek iç açıcı değil. para sorun değilse mustaine signature manyetikleride tarzına uyabilir.
                          Son güncelleyen radical; 12-11-2011, 23:58.

                          Yorum


                          • Arkadaşlar merhaba, şimdi bi sorum olucak sizlere Stagg L400 bir gitarım var üzerinde kendi manyetikleri varken köprü manyetiği sap manyetiğine göre daha güçsüzdü yani üzerine parmağımla vurduğumda sap manyetiğinden daha güçlü köprüden iste daha hafif ses geliyordu. geçtiğimiz gün 2 epiphone humbucker aldım ve taktım usulüne uygun olarak fakat aynı şey yine oldu köprü manyetiği yine güçsüz tuhaf olan bişey var bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilecek kimse varmı?

                            Yorum


                            • Herkeze iyi günler. Arkadaşlar benim washburn wı14 elektro gitarım var sizce hangi manyetik modifiyesi yapmalıyım?

                              Yorum


                              • Merhaba, yaklaşık 4 aydır Fender Deluxe Strat HSS (Rosewood) kullanıyorum fakat üstündeki N3 manyetikler çok güçsüz kaldığı için mid ve neck manyetiklerini değiştirmek istiyorum aklımdaki manyetikler; seymour duncan ssl-1, fender fat 50's, fender texas special. Almak istediğim ton temel olarak fohn frusciante ve david gilmour. Bu manyetiklerden hangisini veya hangilerinin kombinasyonunu önerirsiniz? Önerebileceğiniz başka manyetikler var mı? Ayrıca uzun vadede HSS'i SSS'e dönüştürme gibi bir düşüncem var bu konuda da önerileriniz ve düşünceleriniz olursa paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler.

                                Yorum

                                Unconfigured Ad Widget

                                Collapse
                                Initializing Tabs & loading Content...
                                Initializing Tabs & loading Content...

                                Trending

                                Collapse

                                Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

                                Pitbull Strings Gold Series Gitar Telleri

                                Collapse

                                Çalışıyor...
                                X