Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Meksika yapımı Fender Strat için manyetik önerisi

Collapse
X
 
  • Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

    Meksika yapımı Fender Strat için manyetik önerisi

    Herkese merhaba,

    Meksika yapımı Standart Serisi Fender Stratocaster gitarımın üzerindeki manyetikleri değiştirmeyi düşünüyorum. Fender'in sitesinde bu gitarın manyetikleri için sadece tip bilgisi verilmiş:
    1 Humbucking Pickup (Bridge),
    2 Standard Single-Coil Strat Pickups (Neck and Middle)
    (Oysa sitenin aksesuarlar bölümünde manyetiklerin model isimleri ve teknik özellikleri mevcut)

    Sorularıma geçersek:
    1) Meksika ve Amerika yapımı Fender Strat gitarların manyetikleri arasında ne farklar vardır?
    2) Manyetiklerimi değiştirerek Amerika yapımı Fender Strat tonları yakalayabilir miyim?
    3) Rock ve blues müzik türleri için hangi markanın hangi modelini önerirsiniz? (Fender, Di Marzio vs.)
    4) Bu işe harcıyacağım para, ton açısından düşünürsek iyiki vermişim dedirtir mi ? (Sanıyorum 300-400 $ arası bir maliyet)

    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..

    Düzenleyen - serkansa on 28/04/2008 23:50:50

    Düzenleyen - serkansa on 28/04/2008 23:56:02

    Düzenleyen - serkansa on 28/04/2008 23:57:38

    #2
    1- Arasında çok farklar vardır. Amerikanların da kendi arasında çeşitli manyetik farkları bulunmakta. Ama mex stratlarda stok manyetikler Fenderin ürettiği en alt seri, squierde kullanılan manyetikler gibi.

    2- Yakalaman mümkün değil. Gitarda tonu üreten sadece manyetik değil, yapıldığı ağacın nitelikleri de önemlidir.

    3- Öncelikle köprü pozisyonuna Single boyutunda humbucker manyetik edinmelisin rock yapmak istiyorsan. Di marzio nun bu konuda güzel manyetikleri var. Seymour Duncan ın da var ama genel olarak benim kişisel tercihim Di marzio lar üzerine olurdu. Ortalama çıkışlı manyetikler istediğin tonu elde etmende yardımcı olacaktır.

    4- Paranı doğru manyetiklere kendi istediğin tona göre ayarlarsan yapıcağın yatırım karşılığını kesinlikle vericektir. Öncelikle Köprü pozisyonundaki manyetiği değiştirerek başlayabilirsin..

    Yorum


      #3
      Yorumların için teşekkürler.Fakat gitarın köprü kısmındaki manyetik zaten normal Humbucker. Yani single boyutunda bir humbucker aramam gerekmeyecek. İyi bir manyetik seçimi gitarımı daha iyi tonlara taşıyacak gibi görünüyor. Gelelim hangisini seçeceğime.

      Aşağıdaki manyetikleri kullananların görüşlerini almak isterim:

      Köprü için Seymour Duncan Pearly Gates Humbucker manyetik (Fender için üretilmiş)
      Sap ve orta için single Fender Vintage "Noiseless" Strat veya 'Hot "Noiseless" Strat manyetik
      Köprü, sap ve orta için DiMarzio manyetik

      Yorum


        #4
        Genelde Fender kullananlar Noissles setleri pek fazla tutmuyorlar gibi. Eğer Texas Special çıkma manyetik bulursan bir yerde kaçırma al derim. Gerçekten Fenderle en iyi ve sıcak vintage sesleri verenler o manyetiklerdir. Kullanıcısına göre değişir tabi.
        Noiseless de alacaksan Hot noisless tercih etmen daha iyi gibi duruyor.

        Yorum


          #5
          eğer hss bir fender in varsa o gitara pearly gates almak yapabileceğin en doğru tercihlerden biri olacaktır kesinlikle,pearly gates manyetikler,diğer bir çok humbucker ın aksine,fender gibi parlak tonlu gitarlarda güzel verim gösterirler.Bir dönem üretilen ve bu yıl tekrar üretimine başlanan fender lonestar stratocaster larda da pearly gates manyetik bulunur köprü pozisyonunda.

          diğer manyetiklere gelince,onlardan beklentilerin daha çok ön plana çıkıyor,eğer dip gürültüsü soruunu dert etmeyeceksen true single coil çalışan bir manyetik tercih etmeni öneririm,yukarıdaki arkadaşımın da dediği gibi texas special lar süper olur,zaten az önce söylediğim lonestar stratocaster larda orta ve sap manyetiği kısmında texas special vardır,en tatlı fender tonlarını yakalayabileceğin,vazgeçilmez bir manyetiktir,alternatif olarak fender in diğer custom shop manyetiklerini düşünebilirsin(custom shop 50s falan gibi)

          eğer dip gürültüsü senin için bir problemse hum canceling türü manyetikler araştır,dimarzio ve seymour duncan ın sitesinde bir çok örnek var,benim tavsiyelerim,eğer fender tonuna en yakın olsun diyorsan,seymour duncan stk-s4 stack plus,dimarzio area serisi,veya fender vintage noiseless.(diğer arkadaşın aksine ben hot noiseless önermiyorum pek,eğer gitarın strat özelliklerini tamamen korumasını istiyorsan,hot manyetikleri pek düşünme)

          bir diğer alternatif de lace sensor lar,bu manyetikler de hem single coil karakterini koruyor,hem de dip gürültüyü neredeyse sıfıra indiriyor,ayrıca tellere yakınlığını istediğin şekildde ayarlayabiliyorsun bu da entonasyon ve sustain gibi bir çok bakımdan avantaj sağlıyor.gold veya silver önerebilirim.


          yazdıklarım umarım daha çok kafanı karıştırmamıştır)ama piyasada bu kadar çok seçenek varken ve bu işler böylesine "tuzlu" iken acele karar vermekten daha iyidir.
          bende bir mexico strat kullanıcısıyım ve uzun zamandır manyetik değiştirmeyi düşünüyorum,epey bir zamandır da araştırıyorum,mexico fenderlerin manyetiklerinde seramik çubuk kullanılıyor,bu da çıkışını biraz yükseltip orjinal strat karakterinden uzaklaştırıyor,oysa alnico manyetiklerde tonlar çok daha hoş geliyor kulağa.bence iyi edersin manyetik değiştirerek.son olarak,eğer metal vb sert tarzlar çalmayacaksan hot ibaresi içeren manyetikleri pek değerlendirmeye alma.

          umarım yardımcı olabilmişimdir.

          Yorum


            #6
            Warlock teşekkürler.. (Foruma cevap yazan, bilgisini ve tecrübesini paylaşan herkese teşekkürler.)
            Sen de manyetik değiştirmeyi düşündüğünü belirtmişsin. Bir hayli de araştırmışsın. Bu bilgiler gerçekten faydalı oldu.
            Sen ne tür müzik yapıyorsun ve senin almayı düşündüğün manyetiklerin markası nedir? Manyetikleri nereden satın alacaksın? Fiyatları hakkında bilgin var mı? Eğer manyetiklerini değiştirdikten sonra buraya izlenimlerini ve düşüncelerini aktarırsan Strat kullanıcıları için iyi bir geri besleme olacaktır.

            Selamlar,

            Yorum


              #7
              ben teşekkür ederim asıl ekstra birşey yapmıyoruz,forumu amacına uygun kullanıyoruz o kadar,yine de eyvallah)

              benim ne tür müzik yaptığıma gelince,ben tarz veya gruba odaklı bir sound dan ziyade,kendi kulağıma hoş gelen,daha özgün bir ton yakalama çabasında olan biriyim,yani illa birinin tonunu yakalamak için uğraşmıyorum,kendi duymak istediğm neler var onları elde etmek için uğraşıyorum,yaptığım müziğe gelince,çok çeşitli ortamlarda,çok çeşitli tarzlarla uğraşmak zorunda kalıyorm diyebilirim)şu aralar aktif olmasa da kendi grubumla (özellikle yazın)bar programları ve konserlerde çalıyoruz,onun dışında arkadaş hatrı için çeşitli konserlere ve kayıtlara girişiyorum.repertuar çok geniş,yer yer sert distortion a yer yer yumuşak cleanlere ihtiyacım oluyor.bu yüzden istendiğinde sıcak drive verebilen bir köprü manyetiği eklemek istiyorum gitarıma,stock manyetik bu durumda biraz yetersiz ve gürültülü.sap ve orta manyetikte ise(hatta köprü+ orta yı da ekleyelim)klasik strat tonları benim vazgeçilmezim.ama çeşitli kayıtlarda dip gürültüsü sorunu yaşadığım için,bu tonları gerçekten başarılı verebilen,ve gürültü üretmeyen manyetikler aramıyor değilim,piyasada çok var ama nedense tam tadı bir türlü vermiyorlar.bulana kadar bekleyeceğim bende
              sap manyetiğine kendim öncelikle pearly gates istiyorum ama,bu manyetiği sss bir gitara oturtma kısmı biraz düşündürüyor beni,bir de özellikle les paul tonlarını seven biri olarak buraya orta güçte bir humbucker istiyorum,seçenekleri hala değerlendirme aşamasındayım.
              bunları edinme kısmına gelince,işin en kolay kısmı,önemli olan kararı doğru verip harekete geçmek yoksa arayan buluyor.hatta bir ipucu forumda satılık bir pearly gates vardı 110 ytl ye bırakıyor satan arkadaş,benim şu an imkanım yok,olsa alırdım.sen de bir sor ona.ikinci el almak daha mantıklı gibi geliyor,satan adamın deneyimlerini de öğreniyorsun böylece.

              tüm bunlara eklemek istediğim son bir şey var,bu tip şeyleri alıp bizzat kullanıncaya kadar hiç bir şey sana tam anlamıyla kesin bir fikir oluşturmuyor,denemek bile,edinip kullanmaya başladığın zaman görüyorsun,aletin eksiklerini ve fazlalarını,sonra al sat falan)piyasa dönüyor işte böylece.bu yüzden önce kendi elindeki gitarda,hatta manyetikte eksik bulduğun şeyler neler,onları düşün,alacağın sana bunları vaadediyor mu,ve ediyorsa nelerden taviz veriyor(iyi bir alet bir işte gerçekten iyiyse,bir başka yönde mutlaka eksiği vardır,her tarza uyum sağlayan,her yola gelen aletler genelde amatör şeyler oluyor,aklında bulunsun,terazinin kefesi gibi ortaya yaklaştıkça dengelenir,sonuçta bir ağırlığı kalmaz)bunları araştır bir alet alacağın zaman.
              şimdilik bu kadar,başka sorun varsa yine elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız

              Yorum


                #8

                Meksika Fender'i uygun fiyata satsan Serkan,Torino'dan amerikan vintage edinsendaha iyi olur gibi derim.Bir de lambalı yanına .

                Yorum


                  #9
                  ben bridge olarak seymour duncan s4 taktim hos oldu,sert tonlar icin onu kullaniyorum,zaten neck posizyonundaki orijinal cikisli manyetigi blues tonlar icin guzel oldugu icin degistirmeyi dusunmedim

                  Yorum


                    #10
                    Portisheader'e cevaben:

                    Yurt dışında Meksika yapımı Fender Strat 750 $, Amerikan yapımı ise 1.500 $ civarında. Fiyat farkının seçilen ağaç ve manyetiklerden kaynaklandığını düşünüyorum. Gitarımla aramda duygusal bir bağ olduğu için onu satmayı hiç düşünmedim Ama belki bir 300 $ harcayarak onu daha iyi tonlara taşıyabileceğimi düşünüyorum. Eminimki Amerikan yapımı bir gitarın tadı da bambaşkadır. Bu işi gerçekleştirdikten sonra lambalı bir amfi almayı da düşünmüyor değilim..

                    Selamlar,

                    Yorum


                      #11
                      lambalı bir amfi ton hakkında şimdiye kadar edindiğin bütün deneyimleri silip atabilecek kadar çok etkiliyor olayı.şöyle bir kaç saat çaldığın zaman,ve bunu bir kaç defa tekrarladığın zaman anlıyorsun aradaki farkı,bu deneyimi yaşamadan,kulaktan dolma lambalı amfi övgüleriyle kafanda oluşan izlenimler,yaşadığında alacağın tadın yanına bile yaklaşamaz boyutta,şimdiye kadar yaptığım en hayırlı işlerden biri kendime tam lambalı bir amfi almak oldu bunu her seferinde bizzat test ederek onaylıyorum.mutlaka bunun için bütçeni ayarlamaya başla şimdiden

                      Yorum


                        #12
                        Fender'in sitesinden HSS Stratocaster gitarların manyetik bilgilerini süzdüm. Faydalı olabilir:

                        AMERICAN DELUX
                        Model Name: American Deluxe Stratocaster® QMT HSS
                        Model Name: American Deluxe Stratocaster® FMT HSS
                        Pickups: 1 Fender® DH-1 Humbucking Pickup (Bridge),
                        2 Hot Samarium Cobalt Noiseless™ Strat® Pickups (Middle/Neck)

                        Model Name: American Deluxe Stratocaster® HSS
                        Pickups: 1 Fender® DH-1 Humbucking Pickup (Bridge),
                        1 Samarium Cobalt Noiseless™ Strat® Pickup (Middle),
                        1 Hot Samarium Cobalt Noiseless Strat Pickup (Neck)

                        DELUX
                        Model Name: Lone Star™ Stratocaster®
                        Pickups: 2 Texas Special™ Single-Coil Strat® Pickups (Neck/Mid),
                        1 Seymour Duncan® Pearly Gates™ Humbucking Pickup (Bridge)

                        Model Name: Deluxe Power Stratocaster®
                        Pickups. 2 Tex-Mex™ Strat® Single-Coil Pickups (Neck and Bridge),
                        1 Tex-Mex Strat Humbucking Pickup (Bridge)

                        AMERICAN STANDARD
                        Model Name: American Standard Stratocaster® HSS
                        Pickups: 2 Custom-Staggered Tex-Mex™ Single-Coil Strat® Pickups (Neck and Middle),
                        1 Fender® Diamondback™ Humbucking Pickup (Bridge)

                        STANDARD (Mexico)
                        Model Name: Standard Strat® HSS (Upgrade)
                        Pickups: 1 Humbucking Pickup (Bridge),
                        2 Standard Single-Coil Strat Pickups (Neck and Middle)

                        Yorum


                          #13
                          Fender'in sitesinden HSS Stratocaster gitarların manyetik bilgilerini süzdüm. Faydalı olabilir:

                          AMERICAN DELUX
                          Model Name: American Deluxe Stratocaster® QMT HSS
                          Model Name: American Deluxe Stratocaster® FMT HSS
                          Pickups: 1 Fender® DH-1 Humbucking Pickup (Bridge),
                          2 Hot Samarium Cobalt Noiseless™ Strat® Pickups (Middle/Neck)

                          Model Name: American Deluxe Stratocaster® HSS
                          Pickups: 1 Fender® DH-1 Humbucking Pickup (Bridge),
                          1 Samarium Cobalt Noiseless™ Strat® Pickup (Middle),
                          1 Hot Samarium Cobalt Noiseless Strat Pickup (Neck)

                          DELUX
                          Model Name: Lone Star™ Stratocaster®
                          Pickups: 2 Texas Special™ Single-Coil Strat® Pickups (Neck/Mid),
                          1 Seymour Duncan® Pearly Gates™ Humbucking Pickup (Bridge)

                          Model Name: Deluxe Power Stratocaster®
                          Pickups. 2 Tex-Mex™ Strat® Single-Coil Pickups (Neck and Bridge),
                          1 Tex-Mex Strat Humbucking Pickup (Bridge)

                          AMERICAN STANDARD
                          Model Name: American Standard Stratocaster® HSS
                          Pickups: 2 Custom-Staggered Tex-Mex™ Single-Coil Strat® Pickups (Neck and Middle),
                          1 Fender® Diamondback™ Humbucking Pickup (Bridge)

                          STANDARD (Mexico)
                          Model Name: Standard Strat® HSS (Upgrade)
                          Pickups: 1 Humbucking Pickup (Bridge),
                          2 Standard Single-Coil Strat Pickups (Neck and Middle)

                          Yorum


                            #14
                            Selam,

                            Bir takas gerçekleştirdim ve elimde meksika yapımı bir strat var. Manyetiklerini kesinlikle değiştirmek istiyorum. 3 single manyetik var ve Amerikan yapımı bir fendere yakın, vintage tonlarına sahip olmak istiyorum bana neler önerebilirsiniz.

                            Teşekkürler,

                            Yorum


                              #15
                              koraynizamoglu isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                              Selam,

                              Bir takas gerçekleştirdim ve elimde meksika yapımı bir strat var. Manyetiklerini kesinlikle değiştirmek istiyorum. 3 single manyetik var ve Amerikan yapımı bir fendere yakın, vintage tonlarına sahip olmak istiyorum bana neler önerebilirsiniz.

                              Teşekkürler,
                              Ben de aynı konuda bilgili arkadaşların yardımını bekliyorum..

                              Yorum

                              Unconfigured Ad Widget

                              Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

                              Trending

                              Collapse

                              Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

                              Çalışıyor...
                              X