Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ibanez Jem Serisi ve Heavy Metal

Collapse
X
 
  • Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

  • İnceleme Ibanez Jem Serisi ve Heavy Metal

    Selam arkadaşlar benim Ankarada konserler verdiğim bir heavy metal grubum var çoğu zaman kiraladığım Jackson gitarla çıkıyorum şimdi jem7v almaya karar verdim ve bu gitarın yapısının tam anlamıyla heavy metale uyum sağlayıp sağlamayacağını merak ediyorum belki aranızdan Iron Maiden da Fenderle metal yapıyor diyenler çıkabilir ama bahsettiğim şu iki videodan da anlaşılabilir jem7v ve yarısından biraz fazla fiyatlı jackson ın ton farkı; sağlam bi 2. el bulamazsam sıfır alacağa benziyorum o kadar para verip tatmin olamamak istemem.

    jem7v http://vimeo.com/14482947
    jackson rr5 http://vimeo.com/14548826

  • #2
    Ben sana RR5 i öneririm, tamam Jem müthiş bir gitardır ama Heavy Metal için bence RR5 hem de FR olmaması bir + dır, C drop d drop çok rahat çekersin hiç sorun olmaz. =)

    Yorum


    • #3
      Jem 7v şu an elimde Üzerindeki manyetikler çok yüksek çıkışlı...Önceki gitarımda prosesörde yazılı tondaki gain 8 civarındaydı.Jemi alınca bu gaini 4 e kadar düşürdüm.Rahatlık olarak tartışılamaz zaten.Sapın kendine has anormal bir rahatlığı var.Cleanleri ise insanı ağlatacak kadar güzel.Bırakamıyorsunuz gitarı cleandayken...Hele single manyetiğin Fender gibi bir cleanı var ki bu da gitarı ayrı bir cazip yapıyor.Jem 7v metalden bluese kadar her türü çalabileceğin kaliteli bir gitar...Benim en şanslı olduğum konu ise 2010 üretimlerin aynı Steve Vai'nin evosundaki gibi Lo-pro edge köprülerine sahip olması...Çok kaliteli donanım ve sisteme sahip...Alırken acaba değer mi diye düşünmüştüm fakat şu an verdiğim paraya acımıyorum Sonuç olarak kesinlikle tavsiye ederim

      Yorum


      • #4
        Pestigio o gitarın floyd rose u yok işte o büyük sıkıntı benim için ya yoksa sert yapısı çok etkileyici..Berkay peki 2010dan önceki üretimler daha mı farklı oluyor ona göre direk sıfır almaya bakıyım alırsam ?

        Yorum


        • #5
          2010 öncesi üretimler edge-pro ile üretiliyor.Kesinlikle 0 almalısın derim ben...Eğer 0 alamazsan lo-pro köprü takarsın gitarına ama biraz maliyet çıkabilir.Ayrıca 1 hafta içinde gitarıma trem-setter modifiyesi yapacağım.Bu floyd rosenin getirdiği bazı sıkıntıları harika bir şekilde çözümleyen yay varimsi bir parça...65 lira gibi ucuz bir fiyatı da var Trem-setter modifiyesinden sonra bir de push-pull tone potansı modifiyesi yapacağım. Tandından yenmeyecek gitar. Kısaca tercihim hâlâ Jem 7v alman yönünde Dediğim modifiyelerle çok daha inanılmaz bir gitara sahip olabilirsin

          Yorum


          • #6
            Kullanacağın amfi ve efektör de çok ama çok önemli...

            Yorum


            • #7
              Floydlu rr5 güzelmiş gerçekten, o videodakiler direk amfiye giriş tonları o yüzden yoksa bir çok pedalla mevcut sert ton almak, ben karakterlerinden dolayı merak ettim sırıtır mı diye büyük ihtimal sırıtmaz ama jackson tadınıda vermez diye düşünüyorum sonuç olarak farklı gitarlar olması gerekende o, ikinci el konusunda kararsızım lo-pro/ edge-pro olayı varmış bunu bilmiyodrum lo-pro lar Amerika fiyatı 300 dolar sanırım o yüzden sıfır daha mantıklı gibi ama fiyat yüksek zaman ister sıfır almam..

              Yorum


              • #8
                Ben olsam bu ton icin jem almazdim. Sahip oldugu manyetiklerin karakterleri bence heavy metale uygun degil. Heavy metal icin daha dusuk cikisli manyetik kullanilmali bence.

                Yorum


                • #9
                  Bir jem7v kullanıcısı olarak güze bir gitar olduğunu düşünüyorum fakat jem7v nin o güzelliği heavy metal de yazık olur o gitar kesinlikle ve kesinlikle metal solosu için üretilmedi

                  Yorum


                  • #10
                    Erdinç o gitarı istiyorsan git al, Yani açcan başlıklar veya yapılan yorumlar senin fikrini değiştirmiyecek.
                    Ama dersen benim gözümde başka gitarlarda var o zaman eline al dene ilk tele vurdunda bu benim gitarım diyorsan alcaksın değil diyorsan almıyacaksın, Yani, eline 10,000 gitar verseler hiç birşey hissetmezsen o gitar senin değildir.

                    Yorum


                    • #11
                      Benim tercihim rr5 olurdu. Tabiki FR alabiliyorsan rr5fr al. Heavy metal için kesinlikle daha uygun olacaktır. Hatta bence rr1 e de bir bakmanı tavsiye ediyorum. 2500 tl gerçekten çok ucuz bir fiyat o gitar için. Temiz bir gitar ise ve tam da gitar almak istediğim döneme gelseydi hiç düşünmeden alırdım ben.

                      Yorum


                      • #12
                        Yorumlar için teşekkür ederim, Şafak abi tanımışsın beni=) Yakın bi zamanda jem 7v ya da bunun seviyesinde bi gitarı deneyerek alacağım o zaman bende yorumlarımı yaparım
                        Son güncelleyen erdoing; 18-12-2010, 20:52.

                        Yorum


                        • #13
                          RR5 iyidir

                          Yorum


                          • #14
                            thrash_metal isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                            RR5 iyidir
                            Tabi ki iyidir=)

                            Yorum


                            • #15
                              Bu tip yüksek kalite gitarları alırken yapılacak en iyi şey:

                              Önce gitarlar hakkında kendi sitelerinden genel bilgi edinmek,
                              Profesyonel kullanıcılarını dinlemek,
                              Mümkünse aslında bu gitarları eline alıp çalmak...

                              Çokça gitar deneyip "tatlarına" baktığım için bahsettiğin Jem'in sana uygun olmadığını düşünüyorum. Bunu "sound" baz alarak söylüyorum. Klavyesinin rahatlığı sadece senin eline alıp karar vereceğin birşey. Ancak, daha önce bir Amerikan Jackson KV2 ve Soloist çaldıysan, bu gitarların klavyelerinin ekstrem kalitede ve rahat, akıcı, ince ve çokça modele göre daha dar olduğu için hızlı çalıma elverişli olduğunu bilirsin.

                              Yapmayı istediğin tarza göre önce Jackson, Schecter, Gibson, ESP, Dean öneririm. Ibanez'le olmaz mı olur ama Jem 7Vlerin o fiyatı haketmediğini birçok uluslarası forumlarda gördüm ve ben de katılıyorum. Ibanez'in soundu diğer markaların modellerine göre o kadar sert değil ve fusion olarak kullanılırsa daha uygun geliyor çoğu insana. Belki bir prestij S serisi Jem'den daha iyi sertlik verir ancak bahsettiğim modeller gibi üste çıkmayacaktır.

                              Senin elin, kulağın, gözün ve keyfin olamayız, ancak sorduğun için belirtiyorum, Jemler genellikle sert müzik sözkonusu olunca 10 üzerinden 8-9 arası puan alıyor kullanıcılarından. Jackson'un 9.7-10 arasında sabitlendiğini görüyorum. Gitar üreticileri belli malzemeleri belli bir tarz içi biraraya getiriyorlar ancak senin kullandığın ekipman belki de bie Jem e uygun gelecektir.

                              Herşeyden öte, Jem için o para çok fazla bence. Ibanez bunu hep yapıyor. Deneyebiliyorsan bir iki saat çalmanı öneririm öyle al... bence alma :P

                              Müzikli günler.
                              Son güncelleyen Atalay_Ant; 03-01-2011, 13:24.

                              Yorum

                              Unconfigured Ad Widget

                              Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

                              Trending

                              Collapse

                              Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

                              Pitbull Strings Gold Series Gitar Telleri

                              Collapse

                              Çalışıyor...
                              X