Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Gibson Les Paul Studio sizce nasıl ?

Collapse
X
 
  • Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

  • #46
    Arkadaşlar amerikaya gitme durumum var oradan gibson les paul studio buckethead almak istiyorum 1300 dolara geliyor sizce nasıl değermi bu paraya?

    Yorum


    • #47
      Arkadaşlar, öncelikle bu konunun başı çok eski ama her yıl yeni birileri görüyor, okuyor bu yorumları şunu belirtmek isterim forumdan gördüğünüz herşeye inanmayın.Kimse kişisel algılamasın ama bu foruma müzisyende girip yorum yazıyor 1 yıldır gitar çalan çömezde, o gitarı kullananda kullanmayanda yani çok fazla güvenmeyin!
      Ayrıca herkesin tarzı farklıdır , hoşlandığı ton farklıdır , çalışı farklıdır yani benim elime rahat gelen gitar , kulağıma hoş gelen gitar size gelmeye bilir o yüzden bu iş sadece forumlardan, videolardan izlenmekle olmaz!
      O gitar adı üzerinde" studio " kayıtlarda en iyi sesi temiz, iyi sesi çıkarmak için yapılmış..

      Nasıl insanlar aynı değilse gitarlarda aynı değildir buna inanın aynı model gitarlarda bile farklılık görebilirsiniz.
      Gidip girin bir dükkana önce bilgi alın o gitar hakkında ama her dükkana da güvenmeyein
      (satmak için ballandıran çıkacaktır.)

      Alıp çalın o gitarı hatta 2 farklı amfiye falan takın , sonra Gibson'un daha alt ve üst modellerini deneyein elinize uyduğunu kulağınıza hoş geldiğini ve temiz ses çıkaran gitar üzerine yoğunlaşın gitarın kasasının modeli,boyası şuyu-buyu bunları 2. plana atın.Hiçbir gitar rengi güzel diye iyi ses çıkarmaz.

      ve şunu da bilmeye hakkınız var ben profesyonel değilim sadece 4 yıldır gitar çalıyorum bu yılda elektro almayı planlıyorum fakat çok araştırım bu söylediklerimin arkasındayım ama %100 doğru diyemem

      Yorum


      • #48
        Bu sayfalarda bolca kullanılan "parasını kesinlikle hak etmeyen bir gitar" söylevini bir nebze doğru bir nebze yanlış buluyorum. Konuyu biraz açmak gerekirse:

        Gibson, gövdelerinin fazla ağır olduğu şikayetleriyle 2007'den bu yana Les Paul gövdelerinde "chambering" denilen yöntemi uyguluyor. Yani gövdenin maun kısmının içini boşaltıyor. Bu resonans vb açılardan iyi olduğu iddaları yanında ne kadar tersi söylenirse söylensin özellikle gelişmiş kulaklardaki ünlü "les paul" tonunu kötü yönde etkiliyor.

        Diğer yandan son yıllarda Gibson kalite kontrolünde bir laçkalık gözlemleniyor, ben de dahil olmak üzere pek çok kişiye, bu fiyat aralığındaki gitarların aynı modellerinin aralarındaki ton-kalite farkının ağaçlar arasındaki doğal farkın dışında oldukça minimum seviyede kalması gerekirken, bu sınırın dışına taşan farklılıkların göze çarpması durumu var.

        Bu gibi unsurlar bir araya gelince Gibson adı sadece studio modelinde değil, pahalı pek çok modelinde bile bazı eleştrilere maruz kalıyor, haklı sebeplerle. 3bin liralık bir gitar alırken dahi 2 aynı model arasında bile çok dikkatli seçimler yapmak gerekiyor.

        Bunun dışında, Türkiye "vergi cenneti" bir ülke mecazi manada. 2binlik gitar sınırdan içeri adım attığı anda 3bin tl oluveriyor örneğin.

        Konuyu toplarsak direk "parasını hak etmeyen gitar" söylevini "kötü gitar" olarak algılamak yanlış. Diğer yandan şahsen böyle bir gitarı özellikle chambering ve kalite kontrol sorunları, gibson'un yaşadığı bu "yasadışı ağaç" sorunları vb topladığımızda kesinlikle 2. el alınmasını öneriyorum.

        Sıfırda yukarıda saydığım sebeplerle fiyatı şişen modellerin 2. elini performansına göre fazlasıyla makul fiyatlarla bulmanız mümkün.

        Gelelim Les Paul studio'ya, bu gitar sıfırdaki fiyat şişmesi durumunu bi kenara bıraktığımızda, lakin Ibanez, cort vb markalar dışında tüm markalarda bu fiyat şişmesi durumu var ülkemizde, bu gitar alanındaki en iyi gitarlardan biridir, belki de en iyisidir. Kişisel tercih ve istekler kazanan hakkında son sözü söylecek konumdadır.

        Yalnız les paul studio alırken benim önerim, 2007 model yılından eski (tam olarak söylemek gerekirse 2006 Aralık'tan eski), iyi bakılmış bir 2. el almanızdır. Duruma, özelliklerine ve modifiyelerine göre 1500-2000 lira arasında bulunabiliyor bu gitarlar. Üzerine iyi bakılmış sıfır gibi bir modelse de, fiyat performans açısından da ortaya gerçekten canavar bir gitar çıkıyor. Sizin konuda eksikleriniz varsa bilen birini yanınızda götürmeyi unutmayın.

        Les paul studio manyetikleri itibariyle genel les paul'lardan biraz daha gain'li, biraz daha karanlık tonu olan ve tuşeye göre yeri geldiğinde kirli-çamurlu bir ton verebilen bir gitar. Bu tonları arayan örneğin benim gibi, genel rock'tan daha sert, metal tonlarından ise az daha yumuşak ton arıyorsanız, standart veya traditional les paul'ları bile bi kenara atıp bunu favoriniz yapmanız olasıdır. (Tam tersi iseniz tabi studio'yu pek tercih etmezsiniz. Bu durumda daha parlak ton veren ve burstbucker pro manyetikeri olan les paul studio faded'lara bakabilirsiniz. Burstbucker pro, aynı zamanda LP standard'larda vardır.) 498t 490r manyetiklerine yabancıysanız genel les paul'lara göre düşük kalite olduğunu sanmayın, örneğin abd fiyatı 6bin dolar civarı olan les paul supreme'lerde de aynı manyetik kombinasyonu vardı. Genel bir kişisel tercih meselesi.

        Kısaca LP studio, LP tarzı gitarları seven her kesme hitap eden bir gitar değil pek. Tabi ki blues, classic rock, vb daha yumuşak tarzları yine de pek çok benzer seviyedeki gitardan daha iyi icra edecektir, sonuçta hala les paul tonu kimliğini koruyan bir gitar. Ama genel hatlar itibariyle yukarıdaki paragrafta yazdığım kesime "cuk" oturan bir gitardır. Daha klasik tonlar için dediğim gibi faded'ları araştırın.

        Şahsen 11 yıldır gitar çalıyorum, 10lu seneyi devirdikten sonra biraz daha rahat, ne istediğini bilen biri olarak kafa bulandıran detay ve yorumlardan biraz daha sıyırabiliyor insan kendini, tamamen demiyorum tabi =) . Bu gitarda karar kılmadan önce şu gitarları denedim ve son tercih raddesine geldiğimde yanımda 94 model les paul standard'ı olan arkadaşımı karşılaştırma için gitarıyla yanımda sürükledim. Pahalı bir gitar için tek atım şansım olduğundan olayı biraz abarttım ve ilk alma kararımla son alış anım arasında 3 yılı aşkın zaman geçti.

        -epiphone les paul custom
        -epiphone elitist les paul
        -gibson LP studio 98
        -gibson LP studio 2009
        -gibson LP studio 2003
        -gibson LP studio faded
        -gibson LP standard

        Bu yazdıklarım tüm denediklerimin dışında kişisel beğenim ve tonlarını beğenmem üzerine bi anlamda "finale kalan" gitarlardı. 3 studio'yu da yazmamım sebebi şu ki, 2009 olan gerçekten kötüydü. Tonları ayarları yapıldığı halde olması gerekenden daha bulanık ama içten bir parlaklığı vardı,biri perdenin arkasından konuşuyor gibi özetliyim. Chambered gitarların hepsinde durum buysa durum gerçekten vahim. Arkadaşın standard'ının yanında 500liralık gitar gibi kaldı. 98 ise yapımından ötürü klavye birleşim yerindeki boyada ve fret çakımında beğenmediğim bazı detaylara sahipti. 2003 ise hem ton hem yapım itibariyle "benim" diye bağırıyordu ve onu seçtim. Yukarıda yazdığım gibi rock'tan sert, metalden biraz daha yumurşak, gain'i fazla değil ama yüksek, tuşeye göre çığırtkan olabilen ama kişilik olarak tok,karanlık tonlar isteyen biri olarak. Daha önceden LTD'nin ec-1000 ve ec401 seymour'lusunu da denemişliğim vardı fakat bana hitap etmeyen gitarlardı.

        Ağırlık polemiğine ilişkin olarak, benim 2003 studio hassas tartıda 4.6 kg geliyor.

        Bu uzun uzadıya yazının kıssadan hissesi şu ki, ne istediğinizi bilin. Kafanızdaki o istediğiniz ton 5binlik gitardan değil 2binlikten çıkabilir. İyi araştırın multimilyoner değilseniz. Öneriler sizi yönlendirsin, ama karar vermenizde etken olmasın.

        Ayrıca marka takıntısını toplumdan saklamanız gereken bir hastalık gibi düşünmeyin. Epiphone'un harika bir les paul'üyle karşılaşmış olabilirsiniz. Ama onu alıp içiniz içinizi kemirecekse ve birgün yine gibson için para harcayacaksanız sabredin gidin gibson alın. Sonuçta sadece isim isim denilen şey de sizi tatmin edecek birşeydir. Tatminat varsa da "isim" işini yapmış demektir.

        Saygılar.
        Son güncelleyen Hexenmeister; 15-01-2012, 14:18.

        Yorum


        • #49
          Ben 5 gün önce Studio modelini aldım, öncelikle ilk 2 gün harikaydı, 3. gün kullanmadım, 4. gün kullandığımda bir bend denedim, 3. tel gitarın en ucuna kadar çıktı, telleri değiştirttim bir gitar dükkanına, bugün öğlene kadar harikaydı, bir Rythym'e attım, sonra da Treble'a, Rythym treble'ın 4 katı, Treble, çok ama çok az ses veriyor, overdrive'da da ne Treble ne de Rythym çalışıyor. Amfi sorunludur dedim, ses kartına taktım, GarageBand'in master'ına göre yine aynı sonuç, ama o software tabanlı olduğundan ovewrdrive'da sorun yok... Sizce sorun ne olabilir?

          Yorum

          Unconfigured Ad Widget

          Collapse
          Initializing Tabs & loading Content...
          Initializing Tabs & loading Content...

          Trending

          Collapse

          Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

          Pitbull Strings Gold Series Gitar Telleri

          Collapse

          Çalışıyor...
          X