Duyuru

Collapse
No announcement yet.

tele? strat? ve pickup dizilimlerri

Collapse
X
 
  • Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

    tele? strat? ve pickup dizilimlerri

    nedir bu tele ve stratların spesifik özellikleri,farkları?gitar alıcak olan biri neye göre bunlardan birini seçer?
    **** pickup dizilimleri s-s-s h-s-s h-s-h h-h-h h-h s-s vs.. neye göre,mesela custom bi gitar yapacak ya da yaptıracak olsanız neleri düşünüyüp neye göre bu dizimleri seçersiniz?
    (ben forumda bu soruların cevaplarınıı bulamadım eğer önceden konuşulmuşsa linki yazın,teşşekkürler...)

    #2
    Single Coil biçok gitaristin aradığı bi özelliktir.Daha kirli ve kompresyonu az tonları var.Tabi her single adamı yanıltmasın.Di marizo nun Paf proları single ama Humbucker performansında.Tamamen tercih meselesi.Hangi pozisyonda hangi manyetiğe ihtiyaç duyacağına nasıl bir ton istediğine bağlı çalıcının.Ama Bridge de bi HUmbucker şart benim için.Benim için ideal S-S-H dizillişidr.Tabi Clean tonda ağırlıklı çalacaksan standar strat S-S-S çok hoş tonlar içerir.Ama Custom yaptıracaksan tabi senin kişisel ton beğenin de etkili burada ama S-S-H veya H-S-H idealdir diye düşünüyorum.

    Yorum


      #3
      s = single
      h= humbucker

      single olanlar isminden de anlaşılacağı gibi ince olan tekli manyetikler hum'lar ise diğer kalın olanları,...
      humbuckerlar daha gürültüsüz ve çıkışı yüksektir dolayısıyla daha sert müziklere müsaittir, single lar ise bilinen strat, tele tipi ses verir,...(biliyorsundur muhtemelen ,bilmiyorsan diye yazdım)

      dizilimde de en güçlü manyetiğin köprü (en arka kisminda olmasi) de olması mantıklı, yani bir humbucker varsa dizilimin içinde bunun köprüde omlası en mantıklısı, çünkü köprüde titreşim en azdır ,tel açısından ve yüksek çıkışlı bi manyetik bu açığı örter ancak,...en güçsüz manyetik de sap kısmında olabilir mantıken,...

      tele ile strat ların en büyük farkı bence görünüşü şahsen tele lerin görünüşü özürlü gitar gibi geliyor gözüme pek sevmem dolayııyla strat iidir ,
      her neyse, tele lerin ton yelpazesi daha sınırlı olduğu söylenir stratlara göre + biraz daha tiz cırtlak bir tonları var, (sert değil cırtlak)
      onun dışında yakın tarzda gitarlar genel olarak...

      Yorum


        #4
        saolun arkadaşlar,lord ilk 2 paragrafı biliodum zaten(sayenizde bu sitede çok şey öğrendim)son paragrafa da katılıyorum telelerin şekilleri çok acaip.**** telelerde kullanılan kullanılan manyetikler daha farklı,neden?hatta amerikaki bi arkadaşıma seymourduncan alcino2 manyetik aldırmıştım,gitmiş telecaster için olanlardan almış,tabikide gitarıma takamadım elimde kaldısatsam mı napsam?

        Yorum


          #5
          manyetik tipiyle ilgili, f-spaced falan olayları değişik tipte manyetik,...bağlanti ve manyetiğin kasaya oturumuyla ilgili sanırım tam biliyorum detayını. + bu tip bir uyumsuzluk telecaster a mahsus değil tabiiki,...

          sat tabii, tahminimce pek kolay satılmaz ama yapacak başka bir şey yok,

          Yorum

          Unconfigured Ad Widget

          Collapse
          Initializing Tabs & loading Content...
          Initializing Tabs & loading Content...

          Trending

          Collapse

          Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

          Çalışıyor...
          X