Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Gitar Nasıl Test Edilir ?

Collapse
X
 
  • Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

  • Gitar Nasıl Test Edilir ?

    Merhaba ,

    [/b]Gitar almaya gittiğimizde gitarı nasıl test etmeliyiz ya da nasıl test edersiniz ?[/b]

    Aslında bu soruyu daha çok profesyonel arkadaslara soruyorum fakat konu ile ilgili bilgisi olan arkadaslardan da cevap bekliyoruz.Sonucta verilecek cevaplar orta düzey ve amator arkadaslara gitar alacakları zamanlarda kılavuzluk yapacaktır.

    Herkese ilgisi için teşekkürler.

  • #2
    Neden profesyonel arkadaşlara soruyorsun, diğerleri anlamıyormu yani?
    Mesela ben ilk başta gitarı evirip çevirip işçiliğine bakıyorum, sonra çalıyorum biraz sapının, klavyesinin rahatlığına bakıyorum. Ardından aksamları işte burgular, floyd varsa floyd yoksa eşik, potanslar, sonra ayakta çalarım biraz bakarım ergonomisi nasıl? Aşağı yukarı kayma varmı sapta ayaktayken, rahat çalınıyormu? Alt perdelere erişim nasıl ona bakarım. Sonra alacaksam alıyorum almayacaksam ben kararsız kaldım biraz düşünmem lazım deyip dükkandan çıkıyorum..

    Yorum


    • #3
      Ya bu konuya biraz daha cevap yazacak arkadaşımız yokmu?? Yoksa başka bir konumu açıldı arattım ama bulamadım. Bu konu bence çok önemli. Gerçekten test ederken neler yapmak lazım.. Hadi teknik özellikleri neyse de sesi nasıl test edersiniz?? Neler çalarak denersiniz? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

      Düzenleyen - sozgur on 02/08/2008 14:19:11

      Yorum


      • #4
        sesini test etmekten kastın nedir dostum takarsnı amfiye bir clean de çalarsın bir OD de bakarsın seni tatmin ediyormu yoksa etmiyormu hoşuna giden tonsa sesi sana göre testi geçer...ve shnicx ne dediyse yapın olayı tamamen anlatmış zaten....

        Yorum


        • #5
          G*tüme takacak değilsin amfiye takacan dinliycen güzel veya kötü. Dinliycen derken mal mal gitara bakmıycan ilk önce bir hele bir gel veya dağlar dağlarl parçasını çalacaksın. Baktın kafana yatıyor alacan o gitarı. Bu işler böyle

          Düzenleyen - DeathNote on 02/08/2008 15:51:24

          Forumda kullandığınız uslubunuza dikkat edin! Karneniz düzenlenmiştir.

          Lord Sparhwak[/color]

          Yorum


          • #6
            İşçiliğinden çok fazla anlamadığım o kısmı kabataslak geçerim, çalmadan önce akord ederim, çaldıktan sonraki akord durumuna bakarım..

            sapının, klavyesinin, perdelerinin rahatlığına bakarım, eşiğine bakarım, potlarına bakarım, ağırlığına bakarım, hem clean hem overdrive'da tüm manyetik switchlerini denerim, ne kadar dip ses yaptığına bakarım, tonlarına bakarım, şekline bakarım, ayakta çalmam (çünkü genelde askı vermezler, yanımda da bulunmaz, askısız çalamam) fakat çalmak daha iyidir.. eğer almaya niyetlenirsem işçiliğine biraz daha fazla bakarım yine anlamaya anlamaya..

            Yorum


            • #7
              bu konu sabitlense iyi olur.lütfen ciddi cevaplar verelim.Bence en büyük karmaşa hangi amfide deneyeceğinizde.Misal iyi amfiye kotu gitar takılmaz denir ama taktığınız amfi de gitarın hakkını vermeli.misal rg 2570zyi marshall 15 dfx'e takarsanız.Gitara ayıp etmiş oluruz.Hangi amfilerde denenmeli(ortalama olarak).Aslında en iyisi kendi amfini götürmek ama dükkan dükkan elindeki amfi ile de gezilmez demi

              Yorum


              • #8
                en azından transistörlü bir amfide kullanılacaksa gitar bir 30 wattlık amfiye takılmalı lambalı vs. ise 50 idealdir...Bir de iyi amfiye kötü gitar takınca örneğin AVT50XT ye GRG270 taktım deli gibi ses çıkıyordu

                Yorum


                • #9
                  Yok yok bence boss me 50 bulacan ona takacan ne gerek var bul bir müzik seti tak işte ses nasıl anlarsın. Onda da iyi çıkıyorsa kaçırma :P

                  Yorum


                  • #10
                    gitarı eline alırsın ordaki adamla konuşursun gitarı çekiştirirsin gitarı amfiye takmadan işçiliğine sapına manyetiklerine ağırlığına bakarsın sonra jakı takıp çalmaya başlarsın ama bu iş metallica çalmaya benzemez gitarı öttürmen lazım (iyi çalıyorsan tabi) floyd a çok abanmadan test etmen lazım elinde kalmııycak şekilde sonra swich ile epey oyna bütün yerleri keşfet cleanda single ı kullan mesela diğer özelliklerini öğren kağıt üzerinde olmayan özellikler bunlar nedir kullananlar ne gibi sorun yaşadı şikayetçi olanlar nelerde şikayetçi filan falan birde ilk denediğinde iyi bir amfi de dene alıcağın zaman kendinde olan amfi klasmanında bir amfide dene signature gitarları denerkende o kimin üzerine yapılmışsa o nun şarkıları nı filan dene işte çok bir şeyi yok bildiğin herşeyi gitar üzerinde dene bitsin tabi floyd rose u da kullan (varsa tabi)

                    Yorum


                    • #11
                      ben açıkcası floyduna iyice abanırım.Alığ da benim elimde kalacağına satamayıp da onların elinde kalsın.yavaş yavaş terkedin dükkanı..

                      Yorum


                      • #12
                        Ben olsam floyd rose lu gitarlar yaklaşmam şayet sahne alıyorsam

                        Yorum


                        • #13
                          tabi gidip x6 gibi bir gitar kullanırsan floyd rose unu beğenmezsin ibanez jem ler jackson sl gibi gitarları denedikten sonrada floyd rose diye yalvarırsın ayrıca mağazada gitarları kendiniz alıp koyun gitara zarar verirseniz çaktırmadan yerine koyup arazi olma şansınız var özellikle v kasa deniyorsanız

                          Yorum


                          • #14
                            benim fikrimi sormadığından eminim

                            onun için gitarı nasıl test ettiğimi anlatmayacam. çünkü gitarı hiç test etmem.

                            önce vitrinin önünde durup bön bön bakarım. sonra gitarlardan daha önce markasını duyduğum belki de gördüğüm (iyi ki mydukkan var) gitarlara bakarım.
                            sonra da -bunların tanesi kaça? diye sorarım.

                            sonra da bas gitar da manyetik çivilerinin ikişer diğer elektrolarda tek olduğunu ilk kez farkederim. bu arada satıcı bana -oradaki değil şuradaki bas gitar der.

                            sonra başka dükkana giderim artık bas la elektroyu ayırtetmeyi öğrenmişimdir. bu durumda alacağım grubun renklerine bakarım (mesela fender strat gitarın feriştahı da olsa o itici görüntüsünden dolayı bana göre 50 usd lik gitar gibi gelir.) şöğle epiphone lucille yazan gitara bakarım. 1100 euro olduğunu duyunca cort yorktown ı alıp çıkarım.

                            ha özelliklerine gelince 25 adımda bir internet cafe var, ibanez in veya cort un üzerinde ne yazıyorsa gider www.mydukkan.com dan özelliklerine bakarım. hatta oradan siparişimi veririm.

                            ağırlık derseniz hepsi kurşun gibi. sap kayarsa zaten dandik bir marka deniyorsunuzdur.
                            denemek derseniz zaten taktığı anfiyle gitar kendi kendine çalıyor. eğer sesini çok beğenirseniz gitarı ancak o anfiyle almalısınız. ( ben de öyle yaptım x-11 denediğim fender anfi ile birlikte aldım çünkü önceki gitarımdan eve gidince nasıl bir sürprizle karşılaşacağımı öğrenmiştim)

                            bu arada askı stand kılıf (gig-bag) in ücretsiz olduğunu da unutur. penaya da para vermeye kalkarım.

                            Yorum


                            • #15
                              damdakigitarcı'ya katılıyorum. gidip şöyle bi bakarsın gitara 5 dk çalarsın. zaten iyi bir gitarsa olay bitmiştir. tabi internetten de yardım almak gerek. alacağın gitarı daha önce kullananların gitar hakkında ne düşündüğü önemli.

                              Yorum

                              Unconfigured Ad Widget

                              Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

                              Trending

                              Collapse

                              Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

                              Pitbull Strings Gold Series Gitar Telleri

                              Collapse

                              Çalışıyor...
                              X