Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Elektro Gitar ve Elektrik Akımı Hakkında

Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X
 
  • Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

  • Elektro Gitar ve Elektrik Akımı Hakkında

    Arkadaşlar biliyorsunuz ki son zamanlarda elektro gitar çalarken akıma kapılıp hayatını kaybeden kişiler var,
    öncelikle hepsinin ailesine başsağlığı diliyorum.
    Fakat medyada yapılan haberler çok cahilce yapılıyor.
    Bu nedenle gitarteknikleri.com dan çok güzel bir bilgilendirme videosu hazırlamışlar:



    Çevrenizde gitar çalan veya çalmaya başlayacak her arkadaşınıza izletmenizi tavsiye ederim.
    Hiç birşey insan hayatından önemli değildir...


    saygılar...
    Son güncelleyen yutup123458; 23-06-2011, 20:17.

  • #2
    Başlık düzenlenip sabit konu bile yapılabilir bence. Gayet iyi anlatmış.
    edit: tabi bunu bizle paylaştığın için sana da teşekkürler.

    Yorum


    • #3
      Bence de sabit konu olması lazım.Ne demek paylaşmasam içim rahat etmezdi

      Yorum


      • #4
        O zaman bende doremusic in yaptığı açıklamanın linkini vereyim

        30'u aşkın müzik mağazası ve 120'den fazla marka distribütörlüğü ile akustik ve dijital piyanolar, gitar ve aksesuarları, davul ve perküsyonlar ve çok daha fazla müzik aleti doremusic'te.

        Yorum


        • #5
          berketan95 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
          O zaman bende doremusic in yaptığı açıklamanın linkini vereyim

          http://www.do-re.com.tr/duyuru.asp?i...animi-hakkinda
          Çin malları kötülenmiş ki sattıkları amfiler de line6 hariç hepsi çin malı. Ashton mesela avusturalya malı olarak geçer ama sadece orada tasarlanmış, çinde de üretilmiştir.

          Çin mallarına da do-re müziğe de bir gıcığım yok bu arada. Bayağı memnuniyetle alışveriş yapmışlığım vardır kendileriyle.

          Yorum


          • #6
            yarın ılk ıs lastık terlık alıp topraklama olayını arastırcam.prız topraklı mı kontrol edecegım.sanırım bu 2 kontrolden sonra sorun kalmaz..Allah kimsenin basına vermesın bole bı kaza vs.

            Yorum


            • #7
              Benim başıma 2 yıl önce geldi olay pedalların adoptörünü taktım, kablolar filan derken anfiyi açtım, anfide anormal bir dip gürültüsü vardı, neyse geçer dedim çalmaya başladım aniden elektrik beni sarstı ve nefesis buraktı tabi gitarı burakıyım derken duvara fırlatmışım üst burgum yamuldu. Anfide,pedallarda ve gitarda( burgu haricinde) hiçbir sorun yoktu yalnız adoptör bozulmuştu evde topraklamada var, ama neden oldu anlamadım bir yerde kaçak vardı ama bulamadım. Burda bunu niye anlattım anfiyi açtınızda anormal dip gürültüsünü ilk belirti. Bu olayı deneyimli birine sordumda kablonun bozulması gerektini söyledi ama kablolardada sorun yoktu belkide beni çarpan elektrik yüksek voltajlı değildi.
              Bu arada gitar endenozya, anfi ingilizmalı

              Yorum


              • #8
                Kablonun bozulmasi icin uzerinden kisa surede cok buyuk bir akim gecmesi gerekiyor. O kadar akim gecseydi sen hayatini kaybederdin. Kablonun bozulmasi demek uzerindeki izolasyonun bozulmasi demektir. Bu da kablonun isinmasiyla alakalidir. Kablonun isimasi da uzerinden akan akimla alakalidir. Misal yuksek gerilim hatiniz var, bir direkten diger direge potansiyel farkli olmamasina ragmen kablonun uzerinden akim gecerek isinir. Yani kablonun uzerinde olusan fiziksel haller, uzerinden gecen akimla alakalidir. Gerilim ile alakali degildir.

                Gerilim/voltaj oldurucu degildir. O potansiyel farkindan dolayi vucudunuzdan topraga akan potansiyel tehlikelidir.

                Bir defasinda fluoresan bir lamba takarken kontagina elimi temas edip cok kotu carpilmistim. Beynimin ici yanmis gibi hissettim. Bir baska zaman da elektrikli bir ocak beni yaklasik ayni gun 5 kere carpmisti. Toprak kacagi varmis.

                Yani,

                Toprak kacagi oldugu zaman O V toprak potansiyeline sahip olmasi gereken alanlar daha yuksek bir potansiyele sahip olabiliyor ve gerilimi olusturan faktore gore ufacik carpabilir veya aninda sizi haslayabilir. Akimi olusturan gerilim kaynagi eger alternatif bir enerji kaynagi ise (50/60 Hz), kalpte fibrilasyona neden olup kalp ritmini bozabilmektedir (Ozellikle 60 Hz). Bu da kalp krizine kadar gidiyor maalesef.

                Evinizde toprak hatti yoksa cektirin. Paraniza kiyin. Paraya kiyamiyorsaniz baska bir yere tasinin. Hayattaki en onemli sey sagliktir.

                Kisisel olarak fisinde toprak iletkeni olmayan elektrikli/elektronik cihazlari kullanmaktan kaciniyorum.

                Ayrica bu konu daha onceden konusulmustu..
                Son güncelleyen ynx; 24-06-2011, 01:29.

                Yorum


                • #9
                  haklısın ynx koblo konusunda, bu arada evde topraklama var. Ama neden öyle bir kaçak oldu anlamadım. Bu arada açıklamalarda çin işi anfilere kızmışlarda benim anfim ingiliz üretimi marshall vs30.

                  Yorum


                  • #10
                    Uretim yeriyle genelleme yapmak, benim kitabimda irkciliktir. Toprak direncleri vs eskimisse ve islevlerini yitirmislerse toprak kacaklari olusabilir. Mesela lambali amfilerde power lambasi mefta oldugu zaman toprak direnclerini de patlatabiliyor. Bakiyorum vs30 biraz eski bir amfi, elektriksel olarak gozden gecirilmesinde fayda var.

                    Yorum


                    • #11
                      ynx; anfiyi zaten bakımını yapacağım. Ama lanbalı bir anfi olmadı için ( vs 15-vs 30r lerde lanba yok 50 den sonrasında lanba var ) senin bahsettin sorun olmayabilir, hatırlattın iyi oldu çıkış katındaki dirençleride ve siğortasını gözden geçirmiş olurum. Bu arada ev bizim ve yeni sayılır tesisatıda güvenilir. Elektronik cihazların birinden kaynaklanabiliyor veya topraklamaya bağlı bakır kablo çürümüş olabilir( buna ihtimal vermiyorum bakır kablonun çürüme olayı çok zor yaşadımız süreyi hesaba katınca )Bu arada bu elektrik kaça tüm cihazlarda oluşuyor, anfide ilk defa geldi.

                      Yorum


                      • #12
                        İnternette araştırma yaptım ve toprak kondansatörlerinin eskiden çok fazla insanın çarpılmasına neden oluyormuş. Sanırım bunları asıl gözden geçirmekte fayda var.

                        Yorum


                        • #13
                          Prizin topraklı veya topraksız olması önemli bi olay tabii ki. Mesela bizim evde 2 tane topraklı priz var ve ikiside ulaşılamayacak yerlerde. Ben bi ac dc adaptörü (topraklama adaptörü) alsam benim işimi görür mü ? Veya topraklı bi priz alıp topraksız bi prizle değiştirsem amfi de dip gürültüsü yapar mı ?

                          Yorum


                          • #14
                            Topraklama dedimiz olay; fazla gelen akımın prizden çıkmasını engelleyerek başka bir noktaya yönlendirmektir. Onun için geniş levhalar toprağa gömülerek akımın oraya kayması sağlanır.

                            Yani anlıyacan tek başına topraklı priz alman hiç bir işe yaramıyacak, eyer tesisatta topraklama kablosu yoksa.

                            Topraklı prizlerde 3 kablo olur, elektrik gelen, nötür ve toprak.
                            genelde elektrik gelen ve nötür tek renktir ama belli bir rengi yoktur mavide olur kırmızıda olur, kalınlı 2.5mm ve 1.5 mm olur.
                            topraklamaysa çift renklidir genelde sarı üstüne yeşil şeritli kablolar kullanınılır. eyer tek renk değilse muhtemelen ana kablolardan daha incedir.

                            Siğortayı kapadıktan sonra al eline kontrol kalemini prize sok elektrik gelmeye devam ediyormu ? etmiyorsa ortada tek veya yanlarda olur vidaları sök ve kablo sayısı eyer iki ise topraklama yoktur. Kablo sayısı üç ise ve takılı deyilse ( ben daha görmedim ) ortadaki kısma vidala ( topraklı prizse ) priz topraklı değilse o zaman prizi değiştirebilirsin. Muhtemelen priz alman bir işe yaramıyacak eyer elektrikçi tanıdın varsa topraklı prizlerden kullancan prize topraklama çeksin. O zaman alıcan priz işe yarar.
                            Tabi tek başına topraklama yetmiyecek seni çarpan elektrikli ev aletini bulman gerekecek çalışmadı zaman prizini çekip kurtulcaksın. Mesala benim başıma gelen olaydan fırını suçlu buldum ama şimdi priz takılı değil ne konbi nede diyer beyaz eşyalarda çarpmalar olmadı.

                            Yorum


                            • #15
                              1.5 mm sadece armatulerin kullanimina uygun. Turk standartlarinca bir prizde minimun 2.5 mm olmak zorunda. Faz/notur anlama olayinda koyu renkli kablo genellikle faz oluyor. Siyah ve mavi varsa, siyah faz; mavi ve kahverengi varsa, kahverengi faz oluyor.

                              Sigortalar eger zamaninda yanlislikla noture baglanmislarsa sigortayi kapatip direk elini atarsan carpar. Onlarin kontrol edilmesi gerekiyor safaktasin dedigi gibi.

                              Yorum

                              Unconfigured Ad Widget

                              Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

                              Trending

                              Collapse

                              Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

                              Pitbull Strings Gold Series Gitar Telleri

                              Collapse

                              Çalışıyor...
                              X