Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Akort sorunsalı

Collapse
Bu konu kapandı.
X
X
 
  • Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

  • Arıza Akort sorunsalı

    Merhaba arkadaşlar,
    Bir kaç hafta evvel D'addario EJ27N N.T adlı teli alıp kendim bağlamayı başarabildim, gitar konusunda yeniyim. Bir ara kursa gidip bir sebepten dolayı bırakmıştım. Şimdi yeniden başlıyorum fakat akort ile ilgili bir sorunum var.
    Ap Tuner adlı programı kullanıyorum. En kalın tel(mi) hariç hepsinin akordunu yapabildim fakat bu teli ne kadar sıkıp gevşetsem de programda ancak A2'yi yakalayabiliyorum yavaş yavaş gevşettiğimde ise E2'ye düşmeden farklı semboller çıkıyor. Ne yapmalıyım arkadaşlar? Sorunun kaynağını bilen biri var mı?
    Son güncelleyen Vexildar; 21-03-2012, 08:26.

  • #2
    Mikrofonu nerede tutuyorsun? Gitara yaklaştırmayı, hatta gitarın gövdesine değdirmeyi denedin mi? Gövdede tele yakın yerleri deneyebilirsin...

    Yorum


    • #3
      Kullandığım mikrofon, kulaklığa ait tümleşik bir mikrofon, alalı birkaç gün oluyor. Bunun haricinde tel ile mikrofon arasında 3-5 cm var veya yok, yani yakın tutuyorum fakat mikrofonu gövdeye değdirmedim, konuyu göndermeden denedim, yine aynı.
      Birde şöyle bir şey dikkatimi çekti; program tınıyı A2 ile E2 arasında gösterirken(daha çok A2'ye yakınken), teli daha da gevşettiğimde tel çok gevşiyor, yani çalabilecek kadar gergin olmuyor.

      Yorum


      • #4
        http://www.gieson.com/Library/projec...ner/index.html kulağın fena değlse burdan mi sesini vererek de yapabilirsin. kabasını hallettikten sonra ap tuner ile ince akordu yap en azından.

        Yorum


        • #5
          mrtcntn verdiğin link değilde sitede şu sayfa ile sorunumu halledebildim, ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Gerçekten de çok kullanışlıymış;
          An accurate online chromatic guitar tuner that uses the computer mic.
          Son güncelleyen Vexildar; 21-03-2012, 08:25.

          Yorum

          Unconfigured Ad Widget

          Collapse
          Initializing Tabs & loading Content...
          Initializing Tabs & loading Content...

          Trending

          Collapse

          Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

          Pitbull Strings Gold Series Gitar Telleri

          Collapse

          Çalışıyor...
          X