Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Flamenco formları ve teknikleri ve tırnakbiçimleri

Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X
 
  • Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

  • Flamenco formları ve teknikleri ve tırnakbiçimleri

    arkadaşlar siteye yeni üye oldum ve gerçekten çok yaralı bir site olduğuna inanıyorum. yaklaşık 4 senedir klasik ve flamenco gitar çalıyorum. ve geçen sene internetten edindiğim bilgilerle Safa Yeprem arkadaşımızın Flamenco Sanatı Ve Gitar adlı eserini aldım. ve gerçekten tek kelimeyle mükemmel bir metod. şu an gerçekten bu metod sayesinde flamenco da bayağı bi ilerlediğimi düşünüyorum (artık ne kadar ilerleyebilirsek) Tabi bunları 4 senelik birikimimle kendi çapımda çalmaya çalışıyorum. S.Yeprem bunları ben çalarken duysa güler sanırım. çünkü flamenco acaip bi konsantre işi. Ve gerçekten eğitim almadan öğrenilmesi çok ama çok zor. Hele o formlar, kompaslar çok iyi bir kulak ve teknik gerekiyor. Arkadaşlar bir de bu tırnak konusuna değinmek istiyorum. Özel bir kesim biçimi varmı? Örneğin ben i ve m kısa a onlardan biraz uzun kenarı hafif sivri, x a dan hafif kısa ve p hafif uzun + sol tarafı sivri şeklinde çalışıyorum. görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim. ayrıca Safe Yeprem buralara takılıyorsa kendisiyle tanışma şerefine erişmek isterim.

    saygılar



  • #2
    merhaba
    elbeltte sağ el için tırnak şekilleri çok önemli ancak herkesin fiziksel yapısı gözönünde bulundurularak farklı bir tırnak şekli geliştirebileceğini düşünüyorum.Bende Flamenko için kullanılabilecek ideal bir tırnak şekli fotoğrafı var. Bu gif dosyasını sayfaya indirmek istiyorum.Sanırım size bir fikir verir. Ancak tekrarlamak istiyorum, bu şekillerin herkesin parmak ve tırnak yapılarına göre değişmesi mümkün.
    görüşmek üzere

    Aşağıdaki resmi tıklayarak büyük resme ulaşabilirsiniz..!


    Yorum


    • #3
      Ben dönem dönem farklı tırnak şekilleri uyguladım ve hepsinde ufak ta olsa bazı sorunlar yaşadım. Sonunda şunu gördüm, eskiden düşündüğüm gibi asıl problem i ve m parmaklarında değil. Bunların yeterince kısa ve düz tutulması kafi.. Problem bence parmaklar arasındaki uyumda. Dörtleme rasguedo çalışırken a ve x parmak tırnaklarının yapısı çok önemli. Tırnaklara şekil vermeden önce tirando pozisyonunda kedi merdivenini uygularken parmakların tellere değil, tellerin parmaklara olan tepki kuvvetine konsantre olun derim. Tırnakların bu tepkiyi eşit şiddette hissettiği an doğru tırnak yapısını tutturdunuz demektir. Tabi burada en önemli şeylerden biri x parmağının yeterince çalıştırılması, bu parmak belli bir seviyeye gelmeden tellerin parmaklara uyguladığı tepkiyi eşit dağıtmanız mümkün değil çünkü başlangıçta x parmağı çok zayıf olduğundan bu parmağı diğerleriyle aynı şiddette hareket ettirmek söz konusu olamıyor.

      Yorum


      • #4
        Yukarıdaki resimde görülen tırnak yapısında a ve x tırnaklarının asimetrik ve sivri olmasının bana göre üç amacı var: İlki bu parmakların diğer ikisine (i ve m) oranla daha zayıf olması ve bu nedenle tellere daha küçük tırnak temasıyla aynı çarpma şiddetinin elde edilebilmesi, ikincisi picado egzersizlerini i-a, i-x gibi kombinasyonlarla uygularken a ve x parmaklarının i parmağına yaklaşmasından ötürü tellere sivri değil de düz olan kısımlarının temas etmesi, üçüncüsü ise tremolo çalışırken kolaylık sağlaması. Önceleri tremolo çalışırken (özellikle beşleme ve altılama tremololarda) x parmağımın telle temas süresini kontrol edemiyordum, bunun yanında x-a ve a-m geçişlerindeki süre çok kısa olduğundan tremoloda parmakların eşit süre aralıklarıyla birbirini takip etmesi imkansız gibi zor geliyordu. Dörtleme tremololarım iyiydi zaten (Recuerdos de la Alhambra falan..) fakat beşleme ve altılama tremoloyu bu tırnak yapısıyla çok daha kolay ve hızlı uyguluyorum diyebilirim. Metronomla barışmak istiyorsanız deneyin derim..

        Yorum


        • #5
          teşekkürler ben yeni başladım çok faydası dokunacak

          Yorum


          • #6
            gidiceksin flamenko kursuna başka türlü olmaz bu flamenko kendi başına yapacağın iş değil

            Yorum


            • #7
              gidiceksin flamenko kursuna başka türlü olmaz bu flamenko kendi başına yapacağın iş değil
              +1

              Yorum


              • #8
                İnsanın flamenco'yu kursa gitmeden öğrenebilmesi imkansız değil ama çok zor. Ben yaklaşık 6 aydır flamenco ile uğraşıyorum ama harcadığım zamanın karşılığını alabilmiş değilim. Zaten teoride sıfırım diyebilirim.Bu sitede tanışmış olduğum bi abimden aldığım cd'lerle debelenip duruyorum.Her ne kadar yararı olsa da flamenco fevri takılarak üstesinden gelinebilecek bi konu değil.Dediğim gibi yaklaşık 6 aydır debeleniyorum ama gelebildiğim en son nokta aha da bu....

                Herencia Latina, Paco pena, flamenco guitar, flamenco, guitar, rumba



                yani kısacası flamenco için bi yol gösterici şart.Bunu da zaten çoğunuz benden iyi biliyosunuzdur.

                Yorum


                • #9
                  aradığım tırnak biçimi bu işte. biraz uzun olunca sololarda inanılmaz takılmalar oluyor. hızımı kesiyor ve sinir bozuyor. fakat klasik gitar çaldığımda da kısa tırnaklarla arpej atamıyorum. pıt pıt pıt sesler çıkıyor. flamenko mu klasik mi ? 10 yıl klasik için yeterlidir.. kalan vakti flamenkoya yormak daha mantıklı..

                  Yorum


                  • #10
                    Aldığın kitapta tırnak biçimleri de var. Orda gösterildiği şekilde kesersen en rahat çalarsın diye düşünüyorum. Ben öyle yapıyorum.

                    Yorum

                    Unconfigured Ad Widget

                    Collapse
                    Initializing Tabs & loading Content...
                    Initializing Tabs & loading Content...

                    Trending

                    Collapse

                    Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

                    Pitbull Strings Gold Series Gitar Telleri

                    Collapse

                    Çalışıyor...
                    X