Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Picado için çok yararlı tavsiyeler Grisha Goryachev

Collapse
X
 
  • Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

  • Eğitim Picado için çok yararlı tavsiyeler Grisha Goryachev

    1. Push the string down before releasing 2. Always strike with the same part of the finger3. Make sure your movements are as economical as possiblehttp://www...



    Pek çok kişi bana hızlı dizileri nasıl çaldığımı soruyor. Ortada tek belli bir cevap olduğunu düşünmüyorum. Yine de dikkat etmeniz gereken üç şey var.

    İlki sesi sağ elde nasıl çıkarttığınızdır.Ben öğrencilerime her zaman sesi çıkarmak için önce teli aşağıya doğru bastırıp sonra serbest bırakmalarını söylerim. Pek çok kişi bunu yanlış anlar telin altından çekerler ,aşağı doğru itmek yerine teli yanlış yöne iterler
    Eğer teli aşağıya iterseniz size tam olarak dönecek bir ses elde edersiniz.

    İkincisi, her zaman parmağınızın aynı bölgesiyle tele vurmalısınız.Etin tırnakla birleştiği yer ve bunun anlaşılması önemli.Büyük ihtimalle şu an hiçbir parmağımda tırnak olmadığını görebiliyorsunuzdur.Oldukça kısa ve çalmaya pek de uygun olmayan tırnaklarım var ; yine de sesi çıkarabiliyorum , nasıl mı çünkü her zaman parmağımın aynı yeri ile tele vuruyorum.Bu çok çok önemli etle tırnağın birleştiği yer ideal noktadır.
    Dikkatliyseniz onu her zaman bulabilirsiniz.

    Kendinizin başka bölümlerle teli çalmaya izin vermeyin.Takılıp kalacaktır o şekilde.

    Dikkat etmeniz gereken üçüncü nokta ise parmak hareketinde ekonomik olmaktır. Tabi ki bu şekilde çalabilirsiniz (sağ el parmak hareketi çok parmaklar açık) ancak görüyorsunuz ki çok fazla hareket var.Daha hızlanmak istiyorsanız parmaklarınız neredeyse hiç hareket etmiyormuş gibi çalmayı öğrenmelisiniz.
    Bu konuyu anladığınızda hem uzun hem de kısa dizileri çalışmalısınız.

    2:32 ye kadar olan bölümü çevirdim umarım yardımcı olur.

    Aytek Yıldız

  • #2
    Çok önemli bi kısmı çevirmişsin Aytek teşekkürler =)

    Yorum


    • #3
      Arkadaşlar işin asıl püf noktası parmak uçlarını telleriçekerken içeriye doğru bükmektir. Yani burdaki durum parmak uçlarını serbest bırakmaktır. Bu işin temeli budur. Hızlanmak ise sizin çalışmalarınız ile alakalıdır.

      Picado çalışmalarında yavaş ve sürekli çalışmalısınız. Çalışmalarınızda parmak aralarındaki mesafe vuruşlarını kısa tutmalısınız. Çalıştıkça hızlandığınızın farkına varacaksınız. Sürekli çalıştıkça parmaklarınız arasındaki gidiş geliş mesafesi azalacaktır. Böylece hızlanacaksınız.

      Yorum


      • #4
        Durum tam procelinx in tarif ettiği gibi.. ( bu arada geçmiş olsun askerlik bitmiş sanıyorum)

        i ve m parmağınız tele temas ettikkten sonra ilk boğumlarının içeri bükülmesine (avuçiçine doğru kırık olma durumu)izin vermelisiniz. İlk zamanlar bu esneklik olmağını için parmaklarınız birer kanca gibi davranacağı için bu takılma meydana getirecektir ve sonuç yavaşlıktır. Bir nevi i ve m telden kayarak kurtulmalı..

        Bazı arkadaşların m parmağı normalden biraz uzun olabiliyor. Bu durumda ben i ve a ile picado denemelerini tavsiye ediyorum. eşit uzunlukta olan bu iki parmak beklediğinizden daha seri çalışabilir. Ama bu demek olmuyor ki sıkı çalışarak hızlı bir i ve m ye sahip olamazsınız.

        Bu konudaki bence son sözler söyle olmalı; sabırla hızlandığınızı görene kadar çalışın.. Her zaman verdiğim bir örnek vardır; burada asıl kritik nokta sabretmeyi bilmek, üzerinize düşen görevi yapıp kalanını zamana bırakmaktır. Unutmayın bir fidanı günde 2 ton su ile suladığınızda ertesi gün o ağaç olamayacak.. yine ne kadar büyümesi gerekiyorsa o kadar büyüyecektir ya da solacaktır.. işte bu solma olayı sizin sabırsızlığınız neticesinde demotive olmanızdır.. Sindirerek gidin arkadaşlar, tadını çıkartarak gidin.. zamanı geldiğinde ne büyük bir hazineye sahip olduğunuzu anlayacaksınız.

        Biraz uzun yazarım eskiler bilirler.. sıkıla sıkala okuyun bakalım sizde

        Sevgiler,
        Ilker Erköse

        Yorum


        • #5
          Çok şükür bitti. Hayat mücadelesi başladı. Bakalım hayat bizi nerelere sürükleyecek ?

          Yorum


          • #6
            procelinx isimli üyeden alıntı Mesajı göster
            Çok şükür bitti. Hayat mücadelesi başladı. Bakalım hayat bizi nerelere sürükleyecek ?

            Nerdesin? İstanbul'da, Bursa'da?
            İstanbul'da isen Ümr. Beld. 'de derslerime uğrarsan sevinirim..

            Yorum


            • #7
              Yok ya şu an bursadayım. İstanbula uğrarsam eğer mutlaka yanına gelirim

              Yorum


              • #8
                Benim merak ettiğim konu picado yaparken tellere tırnağın tam ortası yani parmak ucunun tam ortasımı temas etmeli yoksa sağ ya da sol kenarımı temas etmeli? Özellikle m parmağında takılma sorunu yaşıyorum. Bu konuda ne önerirsiniz?
                Son güncelleyen livera; 10-04-2009, 10:38.

                Yorum


                • #9
                  törpüleme stilini değiştirmen belki sorununu çözer. Bunu bir araştırırsan kalıcı bir çözüm olabilir diye tahmin ediyorum.

                  Yorum


                  • #10
                    en temiz sesi ve en hizli nasil yapabiliyorsaniz öyle yapin Simdi forum da tirnagin neresiile çekeyim teli diye sormak yerine gitari elimize alip her türlü denesek daha iyi olur hersey hazir almayin biraz gitarla oynayin : )

                    Yorum


                    • #11
                      5 senedir uğraşıyorum ve her türlü alternatifi de denediğime emin olabilirsin.. Kararsız kaldığım için literatürde nasıl geçiyorsa **** bir tanımı varsa onu tercih etmek istiyorum.. merak etme günde 4 saat oyunuyorum zaten..

                      Yorum


                      • #12
                        Herkese selam, arkadaşlarım pikado tekniğimin dıştan paco de lucianınki gibi olduğunu söylüyorlar fakat flamenko ankara derneğindeki bazı profesyonel gitaristler sesin güçlü gelmediğini belirttiler. Bunun için ne yapabilirim ayrıca?

                        Yorum


                        • #13
                          ilham verdiniz tesekkurler

                          Yorum


                          • #14
                            Bence şu ana kadar yanıtlayan arkadaşlar gayet güzel açıklamışlar ama ben de kendi tecrübelerimden edindiğim bilgileri paylaşmak istedim.

                            Flamenko çalabildim diyemedim hiçbir zaman ancak picado tekniğinde hızlanmak için oldukça fazla çaba sarfetmiştim. sn'de 16 nota temiz çalabilecek kadar ilerleyebildim en fazla. Burada da 16 aynı notayı vurmak değil herhangi bir pozisyon ve dizide 16 nota çalabilmek olduğunu belirtmek isterim Neyse...

                            Ünlü flamenko gitaristlerinin picado tekniklerine bakacak olursanız çoğunun farklı şekilde çaldığını görebilirsiniz. Genellike çoğu gitarist sağ elinin i ve m parmaklarını tam kırmadan, sadece ortadan biraz bükerek çalar. Paco De Lucia, Vincente Amigo ve bazı bir kaç (en) üst seviye gitarist ise sağ elin i ve m parmaklarını 90derece kırarak gitarın gövdesine dik tutuyorlar. Özellikle Paco De Lucia bunun en güzel ve en iyi örneği kanımca.

                            Bu pozisyonun neden daha iyi olduğunu anlamak da güç değil sanırsam. Parmaklarınıza yaptıracağınız hareket daha da küçülüyor ve daha hızlı olabiliyorsunuz. Ancak bu tekniğe sonradan geçiyorsanız mutlaka önce bir yavaşlama olacak eskisine göre. Daha çok zorlanacak ve daha yavaş çalacaksınız, ama eğer sabırlı olup üzerine giderseniz sınırlarınızı genişletecek bir teknik olduğunu farkedebilirsiniz.

                            Umarım işinize yarar. Kolay gelsin

                            Yorum


                            • #15
                              parmaklari 70 derecelik duz bir aciyla tuttugunuzda daha seri olabilirsiniz. kisisel farkliliklar mutlaka olacaktir bunlara takilmamak gerekir. el boyutlari spesifik durumlar yaratacaktir mutlaka fakat rahat olmak seri picadoda cok muhimdir. sag elin cok rahat (gevsek) olmasi lazim gelir.

                              Yorum

                              Unconfigured Ad Widget

                              Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

                              Trending

                              Collapse

                              Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

                              Pitbull Strings Gold Series Gitar Telleri

                              Collapse

                              Çalışıyor...
                              X