PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : LA sesini verebilecek varmı :)

mysoulcry4freedom
30-09-2006, 02:01
herkese selam arkadaşlar,
akor düdüğüm , cihazım yok, kulaktan akor ediyorum genelde.
mygitar'daki programları indirdim akor programlarını ama mikrofon gerekiyor. benim PC'de mikrofon yok.
benim sorum şu : örneğin sadece LA sesini verecek bir program ya da ne bileyim bi ses dosyası varmıdır ? nerden bulabilirim.LA sesini tam olarak alsam gerisini halledebilirim sanırım.telefonların DIIIIT sesi 'de LA sesiyle eşitmiş sanırım :) öyle de deniyorum ama tam istediğim gibi olmuyor.
neyse bu konuda bir kaynak gösterecek yardım edecek varsa bekliyorum
şimdiden herkese teşşekür ederim .

WhisKy
30-09-2006, 02:19
http://www.turkcemuzik.com/chords.asp

alttaki gitar klavyesinden A ya tıkal :)

Kragen
30-09-2006, 04:14
Bu şekilde kayıtlı ses dosyaları bulunan akord programları da var. Adını hatırlayamadım ama netten arama yaparsan bulabilirsin sanırım.

O programlarda kullanışlı oluyor. Elektro, akustik vb türler için + pek çok farklı akord yapmaya imkan sağlıyor. Bende bir tane vardı ama adını hatırlayamadım. Kullanmıyorum uzun zamandır, cd'lerin birindeydi.

PC mikrofonları da 2-3 ytl sanırım, eğer kayıt vb şeyler düşünürsen çok kullanışlı oluyor.

The_UnforgiveN
30-09-2006, 05:27
Muhtemelen Guitar Pro vardir bilgisayarinda. Onda bi La tabi yazip caldirabilirsin ;)

bekomach
30-09-2006, 11:24
Telefonu aç birini ara çalan ses la'dır onu kulağına tut ve la telini ayarla.:cool:

mysoulcry4freedom
30-09-2006, 19:52
bekomac telefonun sesi'yle yapıorum zaten ama tam istediğim gibi olmuyor.**** içime sinmiyor neyse tşkler

The_UnforgiveN guitar pro hiç aklıma gelmemişti :)

Kragen yakında mikrofon alacağım ama dediğin gibi kayıt yapmak istiyorum ve PC mikrofonları kayıt konusunda bence çok kötü,yani iyi bir mikrofon bulursam eğer alacağım. tşk ederim admin'im

WhisKey in The Jar verdiğin link çok işime yaradı çok teşekkürler.

herkese tekrar teşekkür ederim

el_turco
01-10-2006, 00:25
Arkadaşlar bildiğim kadarıyla telefondaki ses frekans değişikliklerinden dolayı tam olarak la sesini vermiyor. Telefon ile akord yapmak naturel sesten şaşmanıza yol açabilir.

erengenc
01-10-2006, 11:11
dostum telefonlardaki seste la sesidir haberin olsun

mysoulcry4freedom
01-10-2006, 16:21
arkadaşlar konuyu okumadınızmı yauw bende biliorum telefondaki sesin la sesi oldugunu :) hatta yazdım oraya biliorum die

ama el_turco'nun dediği gibi telefondan akor yapmak naturel sesten şaşmamıza neden olabilir.
:cool:

el_turco
01-10-2006, 17:50
ama el_turco'nun dediği gibi telefondan akor yapmak naturel sesten şaşmamıza neden olabilir.
:cool:

Yanlış bir tabir mi kullandım, yoksa sözlerim mi komik, yoksa bilgim mi yanlış?

WhisKy
02-10-2006, 17:45
laaaağğğğğğğ

oldu mu :D

miles_davis
02-10-2006, 18:18
ben evdeki piyano ile sesleri alip akord ediyorum,ya da klavyeden org sesleri cikaran programlar var onlardan da yararalaabilirsin,**** 6 uclu uflemeli bi alet var gitar akordu icin,onu da bulabilirsin muzik marketlerde,hade iyi akordlar;)

mysoulcry4freedom
03-10-2006, 00:19
el_turco yanlış anlaşılma var, ben seni kötüler ya da dalga geçen ya da sözlerinin komik oldugunu ima edecek bir cümle kullanmadım.
sadece senin söylediğine katıldığımı belirttim.
yanlış anlama lütfen,

kamil_kaplan
03-10-2006, 02:14
Abi al bi tuner yap akordunu...Ama illaki kulaktan yapacağım diyorsan en basit GP...

e1
04-10-2006, 15:42
cep telefonlarının melodi yapan kısmını bul (sende yoksa arkadaşında vardır). orada melodi yazmadan, sadece isstediğin notoyı bas, peş peşe...sonra ritmi en düşüğe ayarla. kaydet. çal de. onunla birlikte akort yap.. Ne güzel demi...:):D

ynx
04-10-2006, 16:33
telefondan akort yapmayın.. telefonlar la falan çalmıyor..

shnicx
17-10-2006, 19:38
ne calıyor peki hocam?

ynx
18-10-2006, 12:23
la'ya yakın tonlar çalıyor.. ben labemol duydum telefondan bi kere. Sonuçta LA dediğimiz 440 hz titreşim frekansına sahip olan bir sestir.

telefon 450 hz ses çıkarıyorsa buna la diymeyiz. değil.. onu demeye çalışıyorum. o kadar büyük bir istikrarsızlık var ki...

nasıl türkiye'de gerilim 220volttur dediğimiz gibi. o bi kere 230 volta çıkartılmış AB uyumu çerçevesinde. Onu bırakın öyle bir dalgalanıyormuş ki şehir elektriği (210V ~ 250V) telefonun verdiği sesi buna benzetebiliriz.

telefon zaten akort aracı değildir.

kırıkbisiklet
18-10-2006, 12:50
arkadaşlar telefonun 6 rakamına basılı tutun la sesini alırsınız

ekliyorum aç 3 doors downdan here without you baby i yap akoru başka sanatçıların şarkılarındanda oluyordur mutlaka sevdiğin tonu çalan eleman kimse onun bir şarkısından akor yap bence

Düzenleyen - kırıkbisiklet on 18/10/2006 12:54:40

shnicx
18-10-2006, 16:28
ozaman saglam akord için akord aleti şart..

jashua
16-12-2006, 17:41
en kesin çözüm diyapozon aleti hani şu çatal gibi biyere vurunca la sesi çıkaran aletler
akort düdüğü bile üfleme şiddetine göre yanlış sesler verebiliyo her gitaristte olması lazım bence bi diapozon çubuğu

crescent_hy
16-12-2006, 21:01
evet telefondaki la sesi bi ton incesi diye biliyorum ya da kalını da olabilir ama aralarında 1 ton fark olduğunu duymuştum..
en güzeli telefona yükleyeceksin bi tuner prog ohh 7/24 yanında zaten..onun dışında kulaktan yapanlara helal yani..

WhisKy
16-12-2006, 21:09
Nothing Else Matters 'ın introsunu çalarak yapıyorum ben :D

ahm
15-06-2007, 16:05
bu arada telefondaki tuşların seslerinin nota karşılığını bilen var mı?

gtrc
17-06-2007, 15:39
Cep telefonlarında ses kayıt cihazları var. Gitarın akoru tam olduğu bir zamanda sesini kaydedip sonradan akort ederken kullanabilirsiniz.

dusuncelier
02-08-2007, 12:51
Sana bir ipucu veriyim evindeki normal ahizeli telefonu kaldır o boşken verdiği ses la sesidir ona göre çek akortunu ;) inanmayan deneyebilir :D

mbesi
13-08-2007, 11:52
Mrb
Ses Frekansları 439 ile 449 Hz Arasındadır (Kabul Edilen ve En Çok Kullanılan). Telefondaki Sabit Telefonun Seside Doğru Genelde 444 Hz Frekansında En çok Kullanılan ve Kabul Edilen Ses Frekansı 440 Hz dir Tabi Bu Ülkeden Ülkeye Değişir Benim Kabul Ettiğim 440 Hz Frekansını Başkası Kabul Etmeyebilir Onunkide Doğru Benimkide İşte En Büyük Anlaşmazlık
Ya Frekans Değişimi Kabul Eden Bir Akort Cihazı Alacan **** Aşağıdaki Adrese Tıklayacan.
Adresteki Ses Frekansı 440 Hz Dir.

http://www.bengiintro.com/guitar-tuner.swf

DarKSouL
13-08-2007, 11:59
Ben distortion da daha kolay akord yapabiliyorum.Clean de akord kaçırdığını anlayamıyorum.

NoExit45
18-10-2007, 16:55
kusura bakmayın ama bi konu icin bu kadar cvp fazla değil mi nerde bu moderatörler..duzeyli uyeler arada kaynayıp gidior..adam la sesini alamıosa bulamıosa ve bunu foruma tasıosa zaten o muzisyen deildir...

hokus pokus
18-10-2007, 21:34
NoExit45, düzeyli üyeler arada kaynayıp gidiyor diye feveran etmişsin ama kurallarımıza pek uymamışsın. forum kurallarına dikkat edersen mesajında bolca kullandığın "cvp, ****, gidior, alamıosa edemiosa..." gibi kasten deforme edilmiş chat diline karşıyız. İletişimimizin kalitesini yükseltmek adına dilimizi düzgün kullanmaya özen gösteriyoruz.

Bu konuda bize yardımcı olur ve katı, kırıcı ifadelerden ( "adam la sesini alamıyosa ve foruma taşıyosa müzisyen değildir" gibi ) kaçınırsan seviniriz. Burası üye olan insanların müzisyen olup olmadığı, yetenek seviyesi gibi konularla ilgilenmiyor, sadece buraya üye olan kişilerin sağlıklı bir şekilde bilgi alışverişinde bulunmasını önemsiyor. Bu yüzden daha sakin ve sorularına cevap arayan insanları rencide etmeyecek bir üslup içinde olursan mutlu oluruz:)

ishakcarkci
19-10-2007, 01:30
guitar tuner yaz google a anında tüm sesler elinde