PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vücut geliştirme ile ilgili herşey

Sayfa : 1 [2]

sergendinho
29-05-2009, 09:13
Boyum 1.70, kilom 60. Hiç de zayıf değilim yani:D

Sudden_deth
29-05-2009, 16:07
60/1.70x.1.170=20.7 yani normalsın hatta 20'nin altı olursa zayıf grubuna dahil oluyorsun

No pain
29-05-2009, 16:23
link nanay

canKUTTT
29-05-2009, 17:09
Protein tozları ve diğer suplementler erkeğe muhteşem bir kazanım sağlıyor hacim ve kuvvet olarak ancak sağlığa bir zararı yok demek o kadar kolay birşey değil. Bugüne kadar kaç tane doktora kaç tane kimyagere kaç tane bu işlerle uğraşan yüksek mertebeli insana sorduysam birçok kusur saydılar bana. Bir kere kaslar bu kadar kısa sürede o kadar hacmi nasıl alıyor önce bunu bir düşünmek gerekli. O kadar kısa sürede aynı protein değerlerini alıp en kral menülerle beslense o kişi ne kadar şişer acaba? İçinde hormon var protein tozlarının diye demişti bir sorduğum kişi ama hangisiydi unuttum çünkü abartı derecede insana danıştım. Ayrıca Hürriyet gazetesinde de sağlık köşesinde bir yazı okumuştum bu protein tozlarıyla ilgili. Hatta büyük ihtimalle bu tozlarda hormon olduğu orda yazıyordu. O güne kadar ha aldım ha alacaktım bu tozları ama hormon olduğunu öğrenince aynen vazgeçtim. Benim de bir ara iştahım kabarıyor bu suplement lara ama tutuyorum kendimi. Şeytan diyor bas parayı al, dik kafaya sütle karıştırıp, 1 yılda yapacağını çok daha kısa sürede yap at havanı ama sağlık için bu sporu yapıyorsak tezat bir duruma düşmemek gerek.

Ayrıca bu tozlarla canavar gibi güçlenip çok hızlı hacim alabiliyorsunuz ama diyelim ki hastalandınız ve ağızdan yemek yiyemiyor ve sadece sulu gıdalarla bir takviye yapabiliyorsunuz diyelim. 15 gün sürsün bu dönem. 15 gün spor yok,eskisi gibi suplement yüklü miktarda yok,et-tavuk-balık çiğneyemiyorsunuz ve genelde çorba gibi bir haldeki gıdalarla besleniyorsunuz diyelim. Bu dönemi yaşayan bir arkadaşım inanılmaz bir kilo kaybı ve hacim kaybı yaşadıki tabiri caizse balon gibi söndü. Tabi çok şükür sonra toparladı kendini sağlığına kavuştu ama bu tozlarla hızlı şişiliyor ve hızlı hacim kaybediliyor eğer ki suplement alımı azalır ve gıdanız düşüp spor yapamaz hale gelirseniz.

Kullanan kullansın tabiki mis gibi şişsin,satıcalar da güzel paralar kazanıp keyfini sürsün ama bu konuda ciddi bir araştırma yaparsanız karşılaştıklarınız sizi bu spordan soğutabilir bile. O kaslı vücudu suplement kullanmadan muntazam bir şekilde inşaa etmenin zorluğunu görünce ben bir ara bırakmıştım ama sonra ekstra bütçe ayırıp normal bir yolla beslenmeye devam ederek geri döndüm spora.

Sudden_deth
29-05-2009, 18:18
kaliteli olanları ve sadece "protein tozu" olanların zararı yok çünkü zaten diğer besinlerden alacağın kadar protein içeriyor.Taibiki doğal yollarla protein almak daha iyi.Şoyle bir durum da var.İleride o kadar çok enerji almanız gerekecek ki günde 2 tavuk 4 ton balığı bilmem kaç gr et yiyerek gereken proteine ulaşacaksınız bunun yerine proteini toz olarak alıyorsunuz.(%90 %70 vs oranlar değişiyor).Başlarda gerek yok.Normal veya kilolu iseniz zaten uzun bi süre gerek yok once değoları yakmak gerek

Lord Sparhawk
29-05-2009, 19:09
Komşular bazen kızdırıyorsunuz adamı. O kadar linki alıntıyı boşuna mı verdik? Bakın hepsi anlatılıyor detaylıca.

Öncelikle supplementler ile steroid hormonlarını karıştırmayın. Hiççbir supplement cankut komşumun yazdığı gibi muhteşem bir kazanım sağlamaz, hemen şişirmez, çok güç vermez. En baba supplementin yapacağı azıcık güç kazanımı **** azıcık hacim, ya da azıcık ekstra enerji ya da azıcı dayanıklılık gibi avantajların bir **** birkaçıdır. Ancak asla büyük beklentileriniz olmasın, hele türkiye gibi herşeye fahiş vergi bindirilen bir ülkede verdiğiniz paranın karşılığını almayı hiç düşünmeyin bile. Supplemente verdiğiniz 100 liranın yanında size getirisi çok çok ufak olacaktır. O yüzden ekonomik olarak çok rahat durumunuz yoksa ve en az 6 aydır yapmıyorsanız hiç bulaşmayuın bence.

sonrası için parasının hakkını veren en iyi ürün creatine bence. Hepsinin faydaları var ama çok çok az.

Protein tozunun doğrudan zararı yok, ama unutmayın herşeyin fazlası zarar, bu kadar basit. Ayrıca suddent death komşu çok enerji almak için **** günlük yeterli proteini almak için ki bu bahsedilen standart bir insan için ortalama 120-150gr kadar olacaktır hiç de öyle dediğin gibi 2 tavuk 4 tonbalığı bilmem kaç gram et almaya gerek yok. Girin bakın besin değerlerine. Bir tavuğun göğüslerinden tek bir tanesi bir öğünlük protein ihtiyacı için yetelri hatta fazla bile. Bir kutu ton balığında 22-25gr protein var. Yanında bir kase yoğurt yeseniz bitti işte o öğünlük protein ihtiyacı. Kaldı ki bunlar sadece hayvansal değerler pek çok bakliyatta da bitkisel protein var ki onlar da ikinci elden de olsa düzenli alınması gerekn önemli besinler. Protein tozu gün içerisinde yemeğini öğünlere bölüp sık protein alamayan insanlar için önemli. yoksa adam gibi öğünlere bölüp güzel proteinini alabilen bol boş zamanlı bir insanın protein tozu kullanması gereksiz.

Kilo aldırıcı ürünler şeker ve karbonhidrattan oluşur tabi yüksek protein. O yüzden yağlanma yapma riskleri vardır aşırıya kaçılmadan kullanmaya gerektirirler.

Sudden_deth
29-05-2009, 20:42
150 gr protein aşağı yukarı dediklerim gibi zaten.Ayrıca o kadar protein için günlük neredeyse 20 tl harcıyorsunuz.20x30=600 tl eder.protein tozu bu hesaba göre daha hesaplı geliyor.Bunu anlatmaya çalıştım.Türkiye zaten çok pahalı bi ülke.Protein tozuna ilk zamanlarda gerek yok.Carnitin'nin de zararı yok diye biliyorum.Doktor olan bi arkadaşım vardı.Onun konuştum.Zamanında hocası vg yarışmalarına hazırlanmasını teklif etmiş.O derece alakalı.Bilgilerim onun bilgilerinden.Carnitini tekrar spora başladığı zaman ve kilo alma döneminden sonra kasların üzerindeki deri altı yağ dokusunu inceltmek için kullanıyormuş kasların belirgin olması için.Bence zayıf olan birinin carnitin kullanmaması gerek

Lord Sparhawk
29-05-2009, 21:42
150 gr protein aşağı yukarı dediklerim gibi zaten.Ayrıca o kadar protein için günlük neredeyse 20 tl harcıyorsunuz.20x30=600 tl eder.protein tozu bu hesaba göre daha hesaplı geliyor.Bunu anlatmaya çalıştım.Türkiye zaten çok pahalı bi ülke.Protein tozuna ilk zamanlarda gerek yok.Carnitin'nin de zararı yok diye biliyorum.Doktor olan bi arkadaşım vardı.Onun konuştum.Zamanında hocası vg yarışmalarına hazırlanmasını teklif etmiş.O derece alakalı.Bilgilerim onun bilgilerinden.Carnitini tekrar spora başladığı zaman ve kilo alma döneminden sonra kasların üzerindeki deri altı yağ dokusunu inceltmek için kullanıyormuş kasların belirgin olması için.Bence zayıf olan birinin carnitin kullanmaması gerek

Bak aç beisn değerlerine bak nette 100gr herhangi kırmızı ette 20gr a yakın protein var. Tavuk eti aynı şekilde. Ton balığını da yazdım. Yumurtanın tanesi 6-7gr arası protein, beyazı 3,5. Süt ve yoğurtta 3,5 gram kadar. Senin yazdığın gibi 2 tavuk, 4 ton balığı+eti bir hesapla bakalım en az 350gr protein eder ki aşırı fazla bir miktar. Sabah süt ve yumurtayla kahvaltı yapıp, akşama kadar iki kere et içeren sandviç, yemek vs yemek akşam yemeğini de yine yoğurt eşliğinde yemek ve yatmadna önce süt içmek günlük protien ihtiyacını çok rahat karşılıyor.

carnitine'i bana diyorsan dikkat ettiysen creatine diyorum carnitine değil, ikisi farklı şeyler.

heavyR
29-05-2009, 22:17
Ben bu extra protein olayına biraz soğuk bakıyorum. İlerde zararını göreceğime inanıyorum. Ne kadar pahalı ve kaliteli olursa olsun bence çok ilerde bile olsa zararı olacak gibi...
İhtiyacım olduğunuda sanmıyorum. Benim hormon dedemden bana kalan hazine=) Benim dedem aşırı güçlü ve büyüktü. Hatta birkaç olayını anlatsam inanmayacağınıza eminim ben=)

reverse
13-06-2009, 10:29
Ben bu extra protein olayına biraz soğuk bakıyorum. İlerde zararını göreceğime inanıyorum. Ne kadar pahalı ve kaliteli olursa olsun bence çok ilerde bile olsa zararı olacak gibi...
İhtiyacım olduğunuda sanmıyorum. Benim hormon dedemden bana kalan hazine=) Benim dedem aşırı güçlü ve büyüktü. Hatta birkaç olayını anlatsam inanmayacağınıza eminim ben=)

Piyasada satılan protein tozu ürünlerinin (kaliteli olanlar) birkaç çeşidi var Egg protein ya da Whey protein şeklinde. Örnek benim çok kullandığım Whey proteini peynir altı suyu tozundan imal ediliyor. Son derece doğal ve sağlıklı. Bunlar içinde birkaç destek besin maddedsiyle birlikte geliyor kutuda.
İçinde bulunan herşey zaten senin yemeklerden de alabileceğin maddeler. Ancak yemeklerden alabilmek için normal üstü beslenmen gerekiyor ki bu sefer yemeklerden alacağın yağ artıyor. Bu sebepten dolayı protein tozu belli bir seviyenin üzerine çıkmak isteyen birisi için çok gerekli diye düşünüyorum. Ayrıca çoğu kişi için zaman sıkıntısı olur bu tip beslenme. Maddi olarak da külfet aslında.
Protein tozu tek başına bir çözüm ya da mucize değildir. Günlük yediğin besinlerin yanında tamamlayıcı olursa maksimum etkiyi gösterir.

Uzun bir aradan sonra bu aralar yeniden başlamayı düşünüyorum spora. Bakalım kısmet.:)

Lord Sparhawk
30-06-2009, 00:50
Evet komşular, konuyu çok soğuttuk. Nasıl gidiyor spor? :)

Şu sıcak yaz günlerinde ölçüler, ağırlıklar, ,programlar nedir?

Geçen pazar günü öğle sıcağında havasız salonda ağzım yüzüm kanter içinde dumbbell rowing yaparken; zorlanmadan kaynaklı gözümden fışkıran gözyaşlarım terle birleşip görüşümü de engellediğinde "işkence ulan bu" diye sinirlenip attım dumbbell'ı.:) Sonra sinirli sinirli ortada dolanırken bir de bacağımı sehpanın demirine çarptım. Çürük hala :)

Sıcaklarda hiç çekilmiyor ama, yapmayınca da olmuyor, çok namussuz bir spor bu :)

JackbLack
09-07-2009, 12:18
benim tek isteğim biraz kol kası ve göbek adelelerimin ortaya çıkması ama sitelerede girdim herkez spor salonu öneriyor fakat gitar çalmak benim için 1. sırada olduğu için vakit ayıramıyorum.
evde yapılabilecek ufak egzersizler söylerseniz çok makbule geçer.
ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.

Lord Sparhawk
15-07-2009, 10:39
Dün iki hafta tatilden sonra yeniden başladım, sonra merak ettim ölçülerimi ölçtürdüm, hepsi sıcak halde

omuz:128
göğüs:109
kol:39 çıktı, yarın soğuk ölçtüreceğim bakalım ne fark çıkacak.

Lord Sparhawk
15-07-2009, 11:19
Dün iki hafta tatilden sonra yeniden başladım, sonra merak ettim ölçülerimi ölçtürdüm, hepsi sıcak halde

omuz:128
göğüs:109
kol:39 çıktı, yarın soğuk ölçtüreceğim bakalım ne fark çıkacak.

Bu arada bundan tam bir sene önce Mahmut komşuya yeni ölçülerimi yazıp nasıl sen ce diye sorduğumda:

"Kolun 37-38 olduğunda duyacağın hazzı hayatın boyunca unutamayacaksın. Hele ki 38 i geçtiğin zamanlarda insanların sana nasıl dikkatli baktığını gördügünde çok hoşuna gidecek.
"

diye cevap vermiş bana; şu an aynen dediği gibi oldu gerçekten de.:D

reverse
15-07-2009, 15:26
Bu arada bundan tam bir sene önce Mahmut komşuya yeni ölçülerimi yazıp nasıl sen ce diye sorduğumda:

"Kolun 37-38 olduğunda duyacağın hazzı hayatın boyunca unutamayacaksın. Hele ki 38 i geçtiğin zamanlarda insanların sana nasıl dikkatli baktığını gördügünde çok hoşuna gidecek.
"

diye cevap vermiş bana; şu an aynen dediği gibi oldu gerçekten de.:D

Benim de kollar bir zamanlar sıcakken 39cm idi. Soğuk ölçünce de 37,5-38 gibi birşeye denk geliyor sanırım. Arada 1-1,5 cm oynuyor sıcak ya da soğuk ölçümlerde?!...
Uzun zamandır idmansızım kollar soğuk 36 civarı şimdi. Çok istiyorum bu kışa doğru yine başlarım sanırım spora. İnan 1 cm'lik gerileme bile insanın moralini bozuyor, sanki çökmüş hissediyorum kendimi.:)

Lord Sparhawk
15-07-2009, 16:57
Evet gerileme çok moral bozan bir durum. Özellikle diyet ve definasyon çalışmasında vücut parçalı hale gelse de insan hacmi arıyor genede.

iskenceodasi
15-08-2009, 00:30
17 yaşındayım boyum 1.72 kilom 58 2 haftadır gidiyorum salona haftada 3 kez 1ay sorna hergun gitmeye başlıyacam.Fakat biraz zayıf olduğumu düşnüyorum sizce nasıl kilom? Hocam yazın kas yapamacağımı, kışın yapabileceğimi söylüyor ama ben şimdiden başladım hamlığımı atmak için.
Evde kendim neler yapabilirim gitmediğim günlerde?

Filth*
15-08-2009, 00:35
Şöyle bir vucut normal olabilir, hoş göruntudur.
http://img338.imageshack.us/img338/3199/5543456qw.jpg

Fakat bu nedir ya:
http://4.bp.blogspot.com/_NpINLHeo8rM/Rpsx7FQalFI/AAAAAAAADRg/VO_RupwUjHo/s400/Body+building+%282%29.jpg

Bunun dışında bayanları çok itici yapar bu body building.
http://img13.imageshack.us/img13/109/vucutgelistirmebayankra.jpg

Lord Sparhawk
15-08-2009, 13:20
Filth, o hoş dediğin vücut için en az 3-4 sene çok yoğun çalışmak gerekiyor haberin olsun. Ki bana göre çok sönük bir vücut bu. Bir %25 falan daha hacim olsa o zaman güzel dururmuş.

İkinci resimdeki resmi nette çok gördüm, Üst gövde bariz photoshop. Steroid dahi alsanız böyle olamazsınız. Ancak synthol denilen özel bir yağ kaslara enjekte edilirse böyle bir görünüm elde edilebilir. Misal gerizekalı Greg Valentino. Açın kollarına bakın. Tamamen synhtol. Bunun vücut geliştirme ya da kasla hiçbir alakası yok.

3. Resimdeki kadın vücut geliştirmeci değil, fitnessci. Podyumda olduğu için tam define halde ve vücudundaki yağ oranı aşırı düşük. Normal dönemlerinde görseniz çeneden salya damlar, açın bakın misal maria rogers. Vücut geliştirme yapan pro kadınlar da steroid kullanıyor ve iri bir travestitden hiçbir farkları yok. İşte o çok itici gerçekten.

Vücut geliştirme hakkında daha çok yanılgı ve ön yargı var araştırma olmadıktan sonra.

İşkence odası ne biçim nick bu :)

Kilon yaşına rapmen biraz az, ideal oran boya göre biliyorsun. Birkaç yıl içinde kilon artacaktır.

Öncelikle aç konuyu oku, hergün spora gidersen bırak kas yapmayı mevcut kaslarını da yakarsın ve antrenmandan hiç bir verim alamazsın. İdeali haftada 3 ya da 4 gündür aralıklı giderek. Küçük kaslar 12-24 saat kadar, büyük kaslar 36-48 saate kadar dinlenme isterler. Kasını dinlendirmeden hergün çalışırsan hem verim alamazsın, hem mevcutu yakarsın, hem de sakatlanma riskini çok arttırırsın. Ayrıca aşırı yorulacağın spordan hemen soğuyup bırakırsın. O yüzden başladığın gibi haftada 3 günle devam etmeni tavsiye ederim. En fazla 4 güne çıkar. Zaten ileride bölge bölge çalışmaya başlayacağından, her gün farklı bölgelerini çalışacaksın. Bu şekilde bile vücut anca toparlanıyor.

Yazın kas yapılmaz mı yapılır, ama oldukça zor yapılır. Çünkü sıcaktan çabuk yoruluyorsun. Kış dönemi kadar ağır giremiyorsun. Kış dönemi kadar iyi yiyemiyorsun mide almıyor. Artı çok su kaybediyorsun. Spora başladığın ilk 3 ay yaz dönemiyse çok güzel kas yaparsın, ilk 3 ay hemen gelişme olur çünkü, ondan sonra çok azalır. Belirli bir süreden sonra yaz dönemleri çok ufak biçimsel düzeltmeler ve sıkılaştırmayla geçer genelde ykarıda yazdığım nedenlerden dolayı.

Evden kendin bir sehpa ve dumbell setleri ile kol, omuz, göğüs, sırt çalışmalarını idare edecek düzeyde yapabilirsin.

Alkol sigara vs gelişimi çok yavaşlatır. Aynı şekilde kötü beslenme ve en önemlisi dinlenememe. Yani 3 te yatıp 11 de kalkıp spora gidersen hiçbirşey yapamazsın hatta canın spora gitmek dahi istemez çok yorgun olursun. 12 de yatıp 10 da gidersen ve önceden iyi kahvaltı yaparsan çok iyi idman çıkar.

Sağlıksız ama ben öğlenleri burger kingden birşeyler yediğimde o gün çok sağlam idman çıkarıyorum, öyle böyle değil, koparıyorum kiloları, yorulmak bilmiyorum resmen. Nedense diğer hiçbir fast food yemeğinde bu etki olmuyor. Ama sağlıksız birşey tabi, siz yapmayın. :)

İlk 2 ay fazla zorlanmamanı, ağır girmeye çalışmamanı, çok çok iyi beslenip dinlenmeni tavsiye ederim. bu şekilde ilk 2 ayı uygularsan kalıcı olarak sporu yaparsın. Yoksa bırakman yüksek ihtimal olur. Ayrıca bol bol araştır ve oku. Vücut geliştirme çok teknik bir spordur ve insan biyolojisi ve kimyası ile çok yakın alakalıdır. Asla ağırlığı kaldır indir, parayla amelelik sporu değildir. Böyle düşünen cahil cühelalara bir tarafımızla gülüyoruz. Onlar aynen devam etsinler.

Aklına takılan her türlü sorunu cevaplarım, ama önce konuyu güzelce oku bir. Çok güzel bilgiler verildi.

Bu arada deadlift'te 108 kiloya çıktım, 5 kilo sonra 250 pound limitini kıracağım. :)

Filth*
15-08-2009, 14:02
Ben de fitness yapıyordum, yağları erittim şimdi body building'e geçtim. Her kasın yavaş yavaş şekillenmesi insanı çok mutlu ediyor. :D

Sudden_deth
15-08-2009, 15:38
madem konu hortladı ben de yazayım.Benim bir önerim var. kendi odama spor aletleri kurmak istiyorum.Ağırlık seti+çalışma istasyonu. ortalama 750-800 tl yapıyor evde ablamla birlikte kalıyorum ist. da en ucuz bulabilirseniz spor salonu aylık 70 tl iki kişi 140 tl yapıyor ben 5-6 ay ikimizinde spor salonuna gitmek için vereceğimiz parayı aletlere vermek istiyorum. ablam fitness çalışacak.Koşu bandı almamayı düşünüyorum.(gereksiz pahalı) belki ekstradan kon. bisikleti olabilir.Daha önceden 4 ay spor salonu tecrübem oldu kilo aldım verdim sınavlar vizeler derken bir türlü istikrar yakalayamadım ki bu işte en önemli şey bu.

1. link: http://www.hepsiburada.com/adler-7888lb-3-agirlik-sehpasi/productDetails.aspx?CategoryId=355454&productId=sporadler7888

2. link: http://www.hepsiburada.com/dynamic-1000-calisma-istasyonu/productDetails.aspx?categoryid=355457&productid=spordynamic1000

3. http://www.hepsiburada.com/altis-50-kg-krom-plaka-set-cantali/productDetails.aspx?categoryid=387329&productid=sporaltis218
+ kapı barfiski+plates topu(esneme hareketleri için) vs. yani başka markalar olunca fiyat daha da ucuzluyor.ortalama 1000 tl altı oluyor hepsi.
şimdi asıl soru bu aletler bütün hareketleri kapsar mı? gerçekten hocaya ihtiyaç var mı(vg konusunda spor salonuna gitmek mi daha iyi) zamanım olmadığı için ve seneye okul aşırı sıkacağı için hiç zamanım olmayacak internetten okuyarak kendi kendimin hocası olmam mümkün mü?? bu benim için çok önemli gitarımı yenilemekten bile vazgeçebilirim...(öğrenciyiz herşeye para yok tabiki :))

No pain
15-08-2009, 15:44
vucut gelişiminin boy uzamasının durdurduğu söyleniyor bu konuda fikri olan varmı?

Lord Sparhawk
15-08-2009, 17:33
No pain yok öyle birşey, bu mesela konuda yazıldı, okuyabilirsin.

Sudden death, ilk ürün çok kötü hiç düşünme. İkincisi daha iyi duruyor ama o kadar öve öve bu kadar hareket yapabilirsiniz diye yazdığı hareketleri o makinede yaparak spor salonunda çalışacağın verimin yarısını ancak alabilirsin. İş sadece hareketin benzerini yapmak değil. Dumbell ile mi barla mı, kabloyla mı ve bunları nasıl tuttuğunu göre gelişim çok farklı olabiliyorken. Bütün hareketleri böyle kablolu bir istasyondan yaparak iyi verim beklemek hayal olur. Bence spor salonuna gitmeniz çok daha akıllıca olur.

Sondaki 50 kiloluk dumbell seti güzel yanına düz ve eğimli olabilen bir sehpa alırsan bek çok kol, göğüs, omuz, sırt, kanat ve trapez hareketlerini bu dumbell seti ile yapabilirsin. Ama yinede salondan alacağın gelişimi bekleme.

Sudden_deth
15-08-2009, 20:07
çok iyi olmadığını bende biliyorum aletlerin senin bu 3 ne önerilerin neler.Param çok olsa hepsini en iyisinden alacam ya da hiç uğraşmadan adam gibi bi spor salonuna gidecem ama olmuyor işte.Dediğim gibi spor salonu paradan çok zamanda da kayıp yapacak bana tıp okuyorum 3. sınıfa geçtim ve zamanım hiç olmayacak nerdeyse.Anatomi biliyorum hangi kasların nasıl çalıştığı ratosyan fleksiyon açı vs biliyorum internetten hareketlerin nasıl yapılacağı hangi sıra ile yapılacağı(tabiki senin kas gelişimine göre) nefes alış-verişleri bunları netten öğrenemez miyim ayrıca o 50 kg lik dumbell seti 2x20 liklerle sonradan ekleme yapabilirim.7 8 aylık spor salonu parasına tüm aletleri satın alabileceğim.? Evde çalışarak da olmaz mı bu iş?? youtube da bir sürü güzel video var netteki dökümanları da yavaş yavaş okuyarak bilgi sahibi olunabilir diye düşünüyorum.Güç verici multi vitamin aa vs. şu ara düşünmüyorum zaten kilom yerinde çünkü 178 boy 78 kiloyum zati...

Lord Sparhawk
15-08-2009, 20:55
Hele bir otur soluklan yiğenim :)

Dur komşu biraz nefes al, nokta virgül kullan bir zahmet gözlerim yoruldu.

Şimdi, zamanım olmayacak cevabını bir köşeye bırakıyoruz. Bizde öğrenci olduk, isteyen herşey için zaman da ayırır, para da. İki gün haftaiçi akşam, iki gün de haftasonu sabah giderek pek güzel yapabilirsin sporunu, bu bir.

Keşke anatomi bilmekle bitseydi iş, tecrübe denilen bir durum var her zaman geçerli olan. Sana işin doğrusunu gösterecek hocan olmadıktan sonra asla salondan alacağın verimi hiçbir şekilde alamazsın. Bazen aylarca araştırma yaparak internetten, kitaptan, videodan bulabileceğin bir bilgiyi tecrübeli bir insan iki dakikada verebilir. Hoca faktörü çok önemli, özellik program hazırlama konusunda. Bu aletleri aldın diyelim, istediin kadar bilgi sahibi ol belirli sabitlemeler ile uğraşacaksın. ÇEşitlilik olmayacak, çeşitlilik olmazsa gleişim de veirmsiz olur.

Merak etme 50 kglik set seni **** götürür. Zaten 22,5 kilo gibi birşeye kadar çıkması lazım tek dumbell ile. Bundan sonrasına sana zaten 27,5 ve 35 gerekir. 35 kilonun üzerindeki dumbell'lara pek ihtiyacın olacağını sanmam.

7-8 aylık spor parasına tüm aletleri alabilirim diyorsun ama diyorum ki sana o aletler çok kötü alma parana yazık.

Araştırmak önemli ama ilk 6 ay bilen birinin olması inan çok önemli. Dediğim gibi bir başantrenör'ün sadece laf arasında vereceği bilgileri kendin bulman sana çok fazla zaman ve emeğe mal olur.

İnatla ben böyle yapacağım diyorsan, evde bunlarla olmazmı diyorsan, dediğim gibi bir yere kadar olur. Ama iş eline gitar alıp, tablarına bakarak metallica şarkısı çalmaya çalışmaya benzer. Hala inatçıysan :)(ki ben hala sağlam bir spor salonuna yazılmanda inatçıyım, salondaki ortam yok, alet çeşitliliği yok, gaza gelme durumu yok, partner kavramı yok-ablam yardım eder deme :) ) Bence ilk iki istasyonu salla. Gerçekten parana yazık. Onun yerine şu tarz;

http://www.gununfirsati.com/default.asp?git=3&urun=20999

çok amaçlı bir sehpa al.(İmkan varsa mutlaka görerek deneyerek al, boyu, ayarları, eğimleri, sağlamlığı istediğin gibi mi diye.) Yanına 50kiloluk dumbell seti v koridor barfiksi ile en mantıklı ve ekonomik davranışı sergilemiş olursun. Öbür türlü alacağın çakma istasyonlar elinde kalır. İstersen sonradan ekstradan bir iki bar ve plaka alırsın kol, sırt ve omuz çalışmaların için.

Amino asit vs 1 yıldan önce ziyan olur, gereksiz. 6 aydan sonra multivitamin alabilirsin. Diğerleri ev ortamında pek gerekmez bence fazla ağır giremeyeceğin için.

Bunlar dışında evde spor aleti olunca insanın canının yapmak istemediğini amaan dediğini unutma çoğu zaman. Spora para verince bazen canın istemeye istemeye gitsen de iyi idmanlar çıkarıyorsun.

Son olarak alacağın aletlere vereceğin paradansa düzgün beslenmen için ayırman gereken bütçeni hesapla bence. Düzenli ton balığı, tavuk ve kırmızı et yemelisin.

Sudden_deth
16-08-2009, 02:11
Bunlar dışında evde spor aleti olunca insanın canının yapmak istemediğini amaan dediğini unutma çoğu zaman. Spora para verince bazen canın istemeye istemeye gitsen de iyi idmanlar çıkarıyorsun.

Son olarak alacağın aletlere vereceğin paradansa düzgün beslenmen için ayırman gereken bütçeni hesapla bence. Düzenli ton balığı, tavuk ve kırmızı et yemelisin.

özellikle ilk yargıya kesinlikle katılıyorum lakin 2 .sınıfta bile yogunluktan 2 ay spora verdiim para boşa gitti.

3. sınıfı tahmin bile edemiyorum.Bilmiyorum ya kafam iyice çorba oldu şimdi pff çevrenizde bu işi evde halleden hiç yok mu yahu? ayrıca gözlerin için özür acelem vardı bir de laptoptan yazıyorum oluyor böyle :) bizim sınıftan bir arkadaş gitti belediyeninkine hoca tanıdığımış çok ilgilenmiş yani çok büyük deiğşim gösterdi 1 senede ama o da bu yazdan sonra bırakırım diyor derslerden ötürü.70 tl lik kursun hocası ne kadar ilgilenir ki fiyat artıkça bütçe sarsılıyor bu sefer iki ucu birşeyli değnek aldınız yani...:)

Lord Sparhawk
16-08-2009, 09:48
Misal benimle gelen arkadaşım vardı, bıraktı evde şınav, barfiks, mekik ve dumbell ile temel hareketleri yapıyor. En fazla o kaandığı forumunu koruduğunu söyleyebilirim. Sıfır gelişim. Hele belirli bir seviyeden sonra kas gelişimi çok yavaşladığı için evde gelişmek iyice zorlaşıyor.

Genelde hiçbir salonun hocası üyeyle özel olarak ilgilenmez zaten, ancak özel ders alırsan. Ama devamlı ilgilenmesi de geekmiyor. Düzenli program yazması, hareketleri göstermesi, nelere dikkat edeceğini anlatması yeterli. Zaten bir yardimci antrenör veya antrenörün yazdığı programla bir başantrenörün yazdığı programın etkileri çok çok farklı olabiliyor.

Adam gibi gelişmek istiyorsan zamanı ayurmak durumundasın. Aksi taktirde o aldığın aletler salonun bir köşesinde tozlanır durur. Bana çok istekli bir şekilde bunu yapmak istiyormuşsun gibi gelmedi. Eğer böyleyse iyice düşün kararını ver, boşuna paranı harcama birkaç ay sonra bıkacak gibiysen.

umut581
18-08-2009, 23:43
komşular mesajların hepsini okuyamadım kusura bakmayın. Ağırlık çalışmak istiyorum kol kasları için acaba gitarda hızlanmama engel olur mu? Çünkü bazı yerlerden böyle duyumlar aldım ağır kaldırmak(ağırlık kaldırmak, poşet taşımak. vs.) ile ilgili doğru mudur acaba?

iskenceodasi
19-08-2009, 20:53
Lord hocam.Vücür geliştirmede hocanın verdiği programı bitirdim, başa dönd
m ancak sol kolum çok zayıf.3*8 halinde setlerle çalışıyoruz.Sağ kolumla 5kg'lık ağırlıkları rahatça bitiriyorum ama sol kolum yemiyor.Sol kolumda 2kg'a kadar düşmüş durumdayım.Ve 3. sette zorlamya başlıyor.Ne yapabilriim?

Lord Sparhawk
19-08-2009, 23:14
İşkence odası, ne kadardır yapıyorsun? Programı bitirdim derken nasıl bitirdin? Kaç aydır programı uyguluyorsun?

2 ayda bir program değiştirmen iyi olur. Hocandan yeni program yazmasını isteyebilirsin. Sürekli aynı programı uygularsan kaslar hareketlere alıştığından eskisi gibi verim alamazsın. Arada kasları şaşırtmak gerek.

Sanırım 1 ya da 2 aydır yapıyorsun. Öncelikle beslenmene ve dinlenmene dikkat etmen lazım. Unutma vücut geliştirme beslenme ve dinlenme sporu. Kaç yaşındasın bilmiyorum ama kol(biceps'ten-pazu- bahsettiğini varsayıyorum) için 2 kilo kaç yaş için olursa olsun çok düşük bir değer. Buna göre yeterince iyi beslenmediğini ya da gerkesizce fazla zorlanmış olduğunu görüyorum.

Kol gücünü dengelemen için sana tavsiyem z barla curl çalışman. Ağır geliyorsa ilk başta hiç ağırlık takma boş çalış, çünkü yaklaşık 8 kilo ağırlığı var ve kol baiına 3-4 kilo düşüyor. 3 setide sorunsuz çıkarabilmeye başladıkça kiloyu arttırırsın. Dikkat edeceğin nokta ağırlığı zayıf olan kolunun kaldırabileceği şekilde ayarlaman. Güçlü kolun fazla yorulmazken zayıf iyi çalışacak ve 1-2 ay içerisinde güçlü koluna yetişecektir.

Bunun dışında set ya da tekrar sayılarınla şimdilik oynama. Haftada iki gün kol çalış. Bol bol hammer curl yap biraz hileli olarak. Bu şekilde kısa süre sonra 10-12 kiloya çıkarsın. Yazın zaten istesekte ağır giremiyoruz o yüzden moralini bozma. Benimde %25 civarı performans kaybım var ağırlıklarda ama hacmimi koruyabiliyorum en azından. Kış gelsin girişirisin ağırlıklara merak etme.

Ben de ilk başladığımda 5 kilolarla zorlanarak çalışırken karşımda 7,5 larla çalışan kızı izledikçe tilt olurdum. :)

Bu arada birşey yarıştırmıyoruz, ayrıca powercı da değiliz amam burada kayıt olması açısından kaç kilo girdiğmizi yazalım temel bazı hareketlerde. Sonra gelişimi izlemek rahat oluyor. Ben şu sıralar beslenmeme ve dinlenmeme özen göösterdiğimi söyleyemem, özellikle beslenmede çok saldım. Herhangi bir supplement de yok şu an.

Bench press son set ~76 kg 6-8 tekrar
Flat dumbell fly son set 16kg dumbell 8 tekrar
Alt göğüs makinesi son set ~86kg 8 tekrar
Göğüs kesme son set 37,5 kg dumbel 8 **** 10 tekrar
scott curl son set 16 ya da 18 kg dumbell 8 tekrar
alternatif curl son set 16kg dumbell 8 tekrar
hammer curl son set 20kg 8 tekrar
3x8 geniş tutuş barfiks(hedef 3x12 ama daha zor)
close grip bench press son set ~64kg 8 tekrar
v bar triceps extension 50-55kg civarları 8 tekrar
french press 14kg dumbel 8 tekrar
triceps pushdown 45 kg 8 tekrar
rope triceps pushdown 25kg 10 tekrar
omuz açma 6kg dumbell 3x10
enseye press 30kg 3x8
military press 40kg 3x8
dumbell press son set 22kg dumbell 3x6
one dumbell rowing son set 35kg dumbell 8 tekrar
stiff legged deadlift 48kg 3x8
romanian deadlift son set 110kg 4-6 tekrar(aman fazla güçlenmeden zorlamayın,affetmez)

şeklinde bu değerler kışa %10-30 arası artma gösteriyor normal olarak. Bu kış imkna bulursam biraz supplement desteği alacağım yine.

iskenceodasi
20-08-2009, 14:10
Soğal hocam güzel açıklamışsın.Programı bitirdim derken, yapcağım hareketleri bitirdim, 3 hafta içerisinde hocanın hazırladığı.Tekrar başa döndüm, ön kol çalışmaya başladım orda farkettim çok zorlandığımı.

Edit:Şöle baktımda sen bizim hoca dan daha sağlam çalşıyosun :D

Lord Sparhawk
20-08-2009, 17:45
Soğal hocam güzel açıklamışsın.Programı bitirdim derken, yapcağım hareketleri bitirdim, 3 hafta içerisinde hocanın hazırladığı.Tekrar başa döndüm, ön kol çalışmaya başladım orda farkettim çok zorlandığımı.

Edit:Şöle baktımda sen bizim hoca dan daha sağlam çalşıyosun :D

Anladım devam et programa o zaman. Bu arada önkol değil o, biceps ya da pazu de, önkol dediğin bilek kasıdır.

Sizin hocayı bilmem de, benim derdim bizim hocayı yakalamak ama daha yıllar var, kendisinin resmini koymuştum konu içinde. :)(17. de)

Sen de yaz girdiğin ağırlıkları, ileride bakar gelişmeni görürsün. 3 ay sonra değişsen ağırlıkları görünce inanamazsın. ;)

Sudden_deth
20-08-2009, 18:12
vay hocanın resmini kaçırmışım şimdi gördüm harbi iyimiş 5-6 yıllık rahat çalışma gibi duruyor o kadar olmak zor ama yarısına bile razıyım ki o bile çok zor çalışma istiyor.

Ben fikrimi değiştirdim salona gitmeyi düşünüyorum disiplinize olmak için eğer artık kendi kendimin hocası olacak kadar bilgi/tecrübe vs olunca evde devam etmeyi düşünüyorum ayrıca çok istekliyim bu konuda yani yok istekli değilmişim gibi bir hava sezmişsin lord hocam ama hiç oyle değil hem de bu öğrenci halimle cebimdeki 5 kurul parayı da sokağa hiç atmaya niyetim yok :) iyi gaza geldim :D

Lord Sparhawk
20-08-2009, 20:38
:)

5-6 yıl :), doğal yoldan 5-6 yılda o şekilde parçalı hacim yapmak çok çok zor. Kendisi 12 yıldan fazladır vücut geliştirme yapıyor bilgine. :) Özellikle bicepsine dikkat et, öyle yumurta gibi biceps 4-5 senede olmaz.

Gerci saldı bu ara bayağı. Söylüyoruz çalış diye bize de hırs gelir diye, sıkılıyorum, bıktım diyor :) O da haklı kaç sene, her gün salonda zaten. Yumurtadan tiksindim diyor. İlk geldiğimizde neredeyse kafam kadar omuz başları vardı, önkollarının iriliğinden yazı yazarken eli masaya değmiyordu :P. Şimdi çalışmaya çalışmaya **** ufaldı, biraz da ben büyüdüm ,göz de alışınca ufak bile kalıyor. Ancak yıllardır yaptığı mevcut kas kütlesinden dolayı 2 antrenman sonrası aylardır yapıyormuş gibi dolu dolu şişiyor hala akıl erdiremiyorum. Çok tembel işte ama yattımı rahat 120-130 kilo bench yapıyor sessiz sakin.

Ha aralarda gelen kağan yalaman'ı hiç saymıyorum, fotolarına baktığınızda ronnie'den çok da fazla ufak kalmayan bu komşumuz 150-160 kilolarla gayet rahat bench yapmaktaydı ki o hacime olsun zaten. :)

O değilde geçen benim olmadığım gün, bizim salona avrupa şampiyonu olan vücutcumuz Hakan Gümüş gelmiş çalışmaya, onu kaçırdığıma üzülüyorum. :(

Sudden_deth
20-08-2009, 23:13
o nasıl salonmuş yahu ist.da bulamıyoruz eskişehir de mi bu salon?

medivh35
20-08-2009, 23:23
Bende başlamak istiyorum fakat iyi bir salon nasıl anlaşılır, iyi bir hoca nasıl anlaşılır?Hiç birini bilmiyorum, yardım ederseniz çok sevinirim :D

Lord Sparhawk
21-08-2009, 00:06
Evet eskişehirde esjim xxl, tüm komşularımı antrenmana beklerim. ;) Salı -perşembe akşamları ve haftasonları sabah oluyorum genelde.

Yeni başlayan biri iyi salonu da, iyi hocayı da anlayamaz, o yüzden tecrübeli biriyle gitmekte fayda var.

Ama salon için bazı ipuçları var.

-En önemli konu, insna ortalaması. Çok ucuz olan salona her tür insan geleceğinden rahatsız olabilirsiniz, o yüzdne eli yüzü düzgün görünen insanların olduğu salonlar arayın. Çok büyük çoğunluğu çok genç kişilerin oluşturduğu salonlara gitmeyin.

-Salondaki aletlerin tiplerine bakın. Ne kadar iri, hantal tiplilerse o kadar profesyonel tip, ne kadar narin kibar görünüyorlarsa o kadar amatör tip cihazlardır.

-Alet çeşitliliğine bakın, tamamı makinelerden oluşan salonlara gitmeyin, bol bol bar , plaka ve dumbell da olmalı.

-Dumbelların durumunu kontrol edin, bazı salonlarda çakma fitness amaçlı kauçuk tip dumbellar bulunuyor en fazla 20 kilo ağırlıkta. Bu tip salonlar fitness salonudur, gitmeyin. Gideceğiniz salonda en az 40 kiloluk dumbell olmalı. Dumbellar sağlam olmalı, heryeri oynamamalı.

-bar ve plakalara bakın. İyi bir salonda 1 kilodan 20kiloya kadar çeşitli plakalar olur. Kötü salonlarda fazla çeşitlilik olmaz, bu da çalışırken kombinasyon yapmanızı güçleştirir.

-İyi bir salonda en az iki bench pres bulunmalı, bunlardan biri mutlaka decline(başaşağı) olmalıdır. Mutlaka büyük ve sağlam cable cross ve smith machine makinelerini bulundurmalıdır. Kaliteli ve sağlam görünen bir leg press makinesi bulundurmalıdır.

-Bol sayıda bisiklet çeşidi ve koşu bandı olmalıdır.

-Havalandırması ve ışıklandırması iyi olmalı, soyunma odaları temiz ve ferah olmalıdır.

-Çalışanlar güler yüzlü olmalıdır.

-Etrafta güzel kızların olması iyidir, ama salon tümüyle bunlardan ibaretse bir sorun vardır.

-Etrafta yarma abilerin bolluğu avantajınızadır, ama tümüyle bunlardan oluşan bir salon testesteron patlamasına neden olur. "Bas, bas, hadi, son tekrar, huh, hıh, arghh" bağırtıları arasında kalırsınız.

-Çalan müziğe dikkat edin, çünkü o tarz hiç değişmeyecektir.

Temel olarak dikkat etmeniz gerekenler bunlar. Hoca açısından hoca ne kadar yarma ise %50 şansla o kadar bilgilidir. %50 diyorum çünkü yarma olup da hanzo olanlar da çıkabilir. Hocaya kaç senedir yaptığını sorun, antrenör ya da başantrenör olduğunu sorun. En az 5 yıllık deneyimi olsun. 10 ve üzeri idealdir. Besyolarda okuyup yardımcı antrenörlük yapan pek çok tip olsa ve bunlar size aslında gayet güzel hareketleri istekle gösterseler de, deneyimli bir hocanın vereceği ip uçlarını veremez size göre ideal programı yazamazlar. Hoca sizle ilgili olmalı. Al bu programı yap yerine, ne yapmak istiyorsun, amacın nedir, ne kadar üsre yapmak istiyorsun gibi sorular sorup size ona göre program yazıp tavsiye vermeli, beslenme ile ilgili danıştığınızda doyurucu bilgiler verebilmelidir.

Eğer sizi supplement ya da daha kötüsü hormon kullanmanız konusunda heveslendiriyor, teşvik ediyor ya da sıkıştırıyorsa kesinlikle o salonu terkedin.

Supplementler konusunda detaylı bilgi verip, hormonlar konusunda ağzını sıkı tutup kısa kesiyorsa o iyi hocadır.

16 yaşındaki çocuğa squat ya da deadlift yazıyorsa o adam salaktır.

Arada bir siiz kesiyor, hareketi naısl yaptığınıza bakıyor, şöyle yap böyle yap gibi düzeltmeler yapıyorsa iyi hocadır.

Belirli bir bölgenizi özellikle hangi hareketle, hangi set hangi tekrarla çalışmanız gerektiği konusunda hemen doyurucu cevaplar verebiliyor, eksikliği olan bir alet, aksesuar için onun işini yapacak bir alternatif bulabiliyorsa o hoca iyi hocadır.

Bunlar da hoca seöimindeki temel özellikler.

Ekonomik durumunuz gayet halliceyse, hocadan özel ders alabilir ve tüm antrenmanınız boyunca sizinle ilgilenmesini sağlayabilirsiniz.

Spora yanınızda tecrübesi olan biriyle başlarsanız ya da salonda kısa sürede birkaç arkadaş yaparsanız, size çalışma partneri olacak bu kişiler sayesinde daha veirmli sonuçlar alabilirsiniz. Partnerle çalışmak çok zevklidir. Ama tamağır bench girerken ani bir espri yapıp sizi sıkıntılı bir duruma düşürecek andavallarla beraber çalışmayın. Hadi bakalım, basın kiloları.Oturmaya gelmediniz. ;)

iskenceodasi
21-08-2009, 22:18
Lord hocam malum ramazanda geldi bu beslenme işini nası yapıyosun sen?
Bu ara da çok pis hırsa geldim haftada 4 güne çıkartacam.
Bugun orucu açtıktan sonra gittim ama zorlanmadım.

Lord Sparhawk
22-08-2009, 00:03
Oruç tutmadığım için sorun olmuyor komşu, zaten yaz döneminde beslenmeme dikkat edemiyorum pek. Çoğu kişinin aksine yazın iştahı açılıp kilo alan, kışın canı yemek istemeyip zayıflayan bir insanım.

Vücut geliştirme gibi bir sporu yaparken oruç tutmak yapılabilecek en mantıksız hareketlerden biridir. İnanç meselesidir, herkes kendi bilir ancak;dikkatli olun. O kadar saat açlıktan sonra aniden yemek yemenin kalbe bindirdiği yük sonrası vücudunuz zorlanabilir. Fazla ağırlık girmemeye çalışın. Hiç bekelemdiğiniz bir andan gözleriniz kararıp, gücünüz tükenirse ağırlık altında kalıp, istenmeyen problemler yaşayabilirsiniz.

Zaten yeni başladın ve madem oruç tutuyorsun sana gaza gelmeyip eski temponda devam etmeni tavsiye ederim. O açlık ile beraber artan antrenman temposu seni fazla yorabilir. Sen şimdi aynen devam et. Ramazan bitince 4 güne çıkarırsın.

Zulu
22-08-2009, 01:35
Şu an dumur olmuş durumdayım :D şimdi komşu bu senin hocanın vücut tamamen doğal mı.. Bir de bu carnitine vs tarzı kilo verdiren şeyler ne kadar doğal deseniz de sonuçta dışarıdan alınan şeyler yani kısa ya da uzun vadede hiç mi yan etkisi yok ? yoksa gerçekten almaya başlayacağım :)

Lord Sparhawk
22-08-2009, 09:58
Şu an dumur olmuş durumdayım :D şimdi komşu bu senin hocanın vücut tamamen doğal mı.. Bir de bu carnitine vs tarzı kilo verdiren şeyler ne kadar doğal deseniz de sonuçta dışarıdan alınan şeyler yani kısa ya da uzun vadede hiç mi yan etkisi yok ? yoksa gerçekten almaya başlayacağım :)

Benmi hocanın doğal olup olmadığını hala ben de anlayamadım. İlk başlardaki hacmi ile sanki steroidli gibiydi. Ancak onları kullananlarda görünen içorgan büyümesi, deri incelmesi, damar büyümesi gibi olayların hiçbirisi yok kendinde. Bu da bende ya eskiden kullanmış ve bıraktıktan sonra da vücuduna iyi bakmış, ya da hiç bırakmamış bu yılların birikimi olmuş olduğunu düşündürüyor. Zaten gerçekten düzgün 12 yıl çalışmayla ö biçim vücut gayet rahat yapılabilir.

Carnitine vs ilaç değil, destek birimleri. Ha vitamini ilaç olarak kabul ediyorsan o zaman carnitine de öyle. Ne kadardır yapıyorsun? KCarnitine'i en az 3 ay kullanamayacaksan boşuna bir aylığına alma, biraz etki görürsün sonra biter parana yazık. Ha 3 aylık alırım, yanında da cla stoklarım diyorsan, iyi de diyet yaparsan sağlam definasyon yaparsın. Ama çok pahalı Türkiyede fiyatlar. Akp sağolsun, yola yola devam.

broWog
27-12-2009, 20:05
7 yıldır basketbol oynadığımdan ve basketbolunda en önemli ihtiyacı ve getirisi güç dolayısıyla kastır,kas olmadan basket oynanmaz ama basket oynadıkça kas yapın gelişir,

basketin en çok geliştirdiği kaslar karın,kalf,baldır,omuz ve kulunçlar,kalça ve en önemlsiside göğüs kaslarıdır,

göğüs kasları memeden başlayarak yukarı ve omuza doğru gider yani şut atarken blok koyarken zıplarken(koldan güç alınımı için) ederken en çok göğüs kaslarımızı kullanırız,
göğüs kasları için en önemli yöntem şınavdır tabiiki,omuz çalışmak isteyenler şınav pozisyonunda ellerini birleştirip daha küçük yüzölçümde dirsekleri kanat gibi açılmadan şınav çekmelidir,

,kalf kasları geliştirmek için en büyük teknik ip atlamaktır ama öyle ilk okul kızları gibi değil yerden en fazla 2,5 cm yükselip topuklar yere değmeden yapılacak ip atlamadır bu(rocky filminden hatırlayın işte,)

baldır kasları koşma,merdiven çıkma,çömelerek zıplama,deparlı koşu gibi şeylerle gelişir ve basketçilerin çok iyi bildiğ ve çok sevdiği(!) stens pozisyonunda beklemek ve duvarda hayali sandalye en etkili yöntemdir aslında,

karın kasları için daha yukarı zıplanılabilir(çift ayak ve önce eğilinerek) ve mekik çekilebilir,en işe yarayanı mekiktir tabiiki,

ve bunların dışında,spor salonunda onlarca kilonun altına girmek insanın vücut yapısını güçlendirmez sadece kaslarının daha güçlenmesini sağlar,önemli olan egzersizler insanın kendi ağırlığıyla yaptığı egzersizlerdir,yani göğüslerini güçlendirmek isteyen bir insan saatlerce bench basacağına evde 500 mekik çekmesi kendi yararına olur belki göğüsler şişmez ama body build yapan bir inasn kadar güçlü hatta daha güçlü olur,ama pazı kasları için dumbleden başka seçenek yok gibidir,barfix vardır ama yapmak zor ve çok zordur,bu nedenle doğal kasların yerine oturması zaman alır ancak daha yararlıdır emin olun doğal kasların yerine oturması tamamlandıktan sonra ki takriben 17 18 yaşına denk gelir bu ondan sonra body ye gidilmesi daha yararlı ve sağlıklıdır,

iş sizin hangisini seçeceğinize kalmış içi boş ama gösterişli kaslarmı yoksa görece küçük ancak işe yarar kaslarmı,

:gitar::tap::):)Doğal Kas Doğal Kas Doğal kas:):):gitar::tap:

Lord Sparhawk
27-12-2009, 23:56
ve bunların dışında,spor salonunda onlarca kilonun altına girmek insanın vücut yapısını güçlendirmez sadece kaslarının daha güçlenmesini sağlar,önemli olan egzersizler insanın kendi ağırlığıyla yaptığı egzersizlerdir,yani göğüslerini güçlendirmek isteyen bir insan saatlerce bench basacağına evde 500 mekik çekmesi kendi yararına olur belki göğüsler şişmez ama body build yapan bir inasn kadar güçlü hatta daha güçlü olur,ama pazı kasları için dumbleden başka seçenek yok gibidir,barfix vardır ama yapmak zor ve çok zordur,bu nedenle doğal kasların yerine oturması zaman alır ancak daha yararlıdır emin olun doğal kasların yerine oturması tamamlandıktan sonra ki takriben 17 18 yaşına denk gelir bu ondan sonra body ye gidilmesi daha yararlı ve sağlıklıdır,

Bu konularda büyük bilgi eksikliğin var komşu. Farklı kas geliştirme metodları vardır. Maksimum kuvvet, maksimum dayanıklılık ve patlamalı güç gibi. Basketbol oynayan bir insan ile vücut geliştirme yapan bir insanı karşılaştıramayız. Basketbol seri ve ani hareketler içeren bir spordur. Dolayısıyla patlamalı gücü arttırır. Yinelene hareketler dolayısıyla da maksimum dayanıklılık artar. Yani kaslar nispeten zor yorulan ve ani zorlamada güçlü olan tipte olurlar. Tıpkı bir boksörün saatlerce ip atlayabilmesi gibi. Ama bunların verdiği gücü vücut geliştirmede alınan güçle kıyaslamamak laızm.

Senin zannettiğinin aksine vücut geliştirme insana çok yüksek beden gücü verir. Kas gücü diye birşey yoktur. Kas geçicidir. Kas çalıştırmayı bırakırsanız artık gerekli olmayan fazla kas kütlesi küçülebilir ancak güç her zaman yerinde kalmaktadır. Kaslar tekrar zorlanıp yıpratıldıklarında yine kas kütlesi yapılır. Ancak bu kütle doğrudan güçle ilintili değildir.

Evde 500 çekmek karın kaslarını sertleştirir başka da bir işe yaramaz. Karındaki kas yapısı koldaki kas yapısındandır. Kas yapmak ve güçlenmek isteniyorsa 500 tane mekiki çekilmez. Geçilir eğik sehpaya kucağa birkaç plaka ağırlık alınır ve maksimum 10 tekrar mekiki çekilir 3 set. Fazlası kas yapımını engeller. Karın kol gibidir, nasıl 1 kilo dambılla 100 tekrar kol çalışınca bir gram kas olmuyorsa karındada böyledir. Kas yapmakj, baklva yapmak, gücü arttırmak için ağrılıkla 8-10 tekrar arası çalışmak gerekir. Dediğim şekilde karın çalışan birinin karın kasları günde 500 tane mekik çeken bir insandan çok daha güçlü olur. İkinci olarak en iyi karın egzersizi barfiks çubuğuna asılı haldeyken yapılan bacak kaldırma hareketleridir. Mekik bel ve boyna yük bindirdiğinden daha az kullanılır.

Günde 500 mekik çeken bir insanın vücut geliştirme yapan birinden daha kuvvetli olmasının mümkünatı yoktur. Ve son olarak üzeirne gidildiği taktirde barfiks hiçde zor değildir. 6 ay çalışmayla gayet iyi seri barfiksler çıkartılabilir.

heavyR
28-12-2009, 00:13
Bende bir şeyler yazmak istiyorum ama prof şeyler yazamayacağım malesef =)

Kendimden örnek vermem gerekirse: Ne abi ben vücut kasıcam dedim, Ne de ulen dövüş sporuyla bozucam dedim, Ne de sırf basketbol kasıcam dedim,.....

Amacım şu: Güç kazanmak ve sağlam durmak için badi, gücümü kontrol etmek ve daha şekil durmak için dövüş sporu yaptım. Bunların üstüne rahatlamak ve kaslarımı genişletmek, terlemek, daha çok oksijen-su almak, iyice zıplamak içinde basketbol oynadım.

Ama şu varki;
Sırf kol kası basıp bir tane bile adam gibi doğru yumruk tekme atamamak boş dur!
Aynı zamanda şekilsiz bir vücutla dövüş yapmakta aynı kapıya çıkar.

Sonuçta spor iyidir, güzeldir. Şu an spor falan yapmıyorum. 1 senedir bıraktım. Öss yüzünden. Ama başlarım umarım...

Birde 500 tane boş mekik kasmanın yeri ayrı 10 tane düzgün pozisyonda ağırlıklarla kasları zorlamak ayrı. KEsinlikle Lord abimize hak veriyorum her konuda.
Ama yine şu var ki en azından benim düşüncem:
Ne sadece badi yapmak, ne de sadece basketbol oynamak,.. bana göre bir önemi yok.
Bir dövüş cüyü düşünün. Sadece kas basmış. Kolunu açamıyor artık adam. Birde bir dövüşcü düşünün; hem teknik olarak iyi, hem vücuduna kas yapmış ve şekil vermiş hemde hız kazanmış...

Benim için önemli olanları yazdım. Yine söylüyorum: Lord abimin yazdığı her kelimesini ben kendim adına DOĞRU buluyorum. Ama ben badi yaptıktan sonra şöyle kum torbasına geçip yumruk tekme atmak isterim. Ha karate deki gibi kata çizmek gibi keskin hatlarla yumruk saydırmak değil evet ama şöyle daha box tarzı rahat çalışmak bence çok faydalı...

Birde okurken arkadaşın yazısını kıyaslama, karşılaştırma gibi bir şey sezdim. Yani bu yanlış. Sonuşta en doğrusu o zaman küçükken cimnastik yapmak olacaktır o zaman.

Her neyse hangi sporu yapıyorsanız yapın mutlaka zıplayın, koşun, vücudu sarsın...

Lord Sparhawk
28-12-2009, 11:22
Komşular her sporun yeri ayrıdır. Amaçları da aynı şekilde farklıdır. Vücut geliştirme adı üstünde bir nevi sanattır. Emek vererek günden güne vücudunuzu sanki bir heykeltraşmışcasına şekillendirir detaylandırırsınız. Bunun amacı budur. Dolayısıyla hiç bu sporu yapmadan, işin içine girmeden içi boş kas kütlesi, aynada kendini seyreden ayılar vs gibi sataşmalar sadece kişiyi küçültür.

Vücut geliştirme yapan insanlar bazı istisnalar dışında gayet kültürlü, araştırmacı ve akıllı insanlardır. Amaçları kilolarca ağırlığı alıp hönküre hönküre kaldırmak sonrada aynada terli vücutlarını aynada seyredip tatmin olmak değildir. Adam gibi vücut geliştiren bir insan araştırır, devamlı okur. Vücut geliştirme tahmin edemeyeceğiniz kadar teknik bir spordur. Bu açıdan geçtim bir spor dalını çoğu dövüş sporundan dahi daha fazla incelik, detay ve çeşitlilik içerir sisteminde. Amaca göre çalışma tipleri, set ve tekrarlarda oynama, süper, kombine ve dev setler vs gibi farklı çalışma stilleri vardır. Ayrıca adam gibi sporunu yapam insan bedenine çok iyi bakar. Sigarayı alkolü çok kısar ya da hiç kullanmaz. Uykusuna çok dikkat eder, tavuk gibi yatar. Adeta beslenme uzmanı olacak kadar yiyeceklerle ilgili beslenir. Bu yağ nasıl erir gibi basit bir olay değildir, kendi kendine günlük alacağı protein, karbonhidrat ve yağ dengesini belirleyip buna göre kendi beslenme düzenini çıkarabilen, hangi meyvede ne vitamininin bol olduğunu bilip ona göre dönemsel meyve yiyen, öğünlük protein, karbonhidrat hesabı yapıp buna göre beslenen ve bu beslenmeyi salondaki set ve tekrar sayılarını değiştirerek çalışıp kombine eden, mısır şekeri, üzüm suyu gibi şeylerle kafasını bozmuş kişilerden bahsediyorum. Bunları pratiğe dökmek ciddi araştırma gerektirmekte.

Bilmeden konuşmamak lazım değil mi? Vücut geliştirmeci hantal olurmuş. O vücut geliştirmeci patlamalı kuvvete yönelik çalışıp bunu sık ve yoğun aerobik çalışmayla desteklemişse o kütlesinden aklınızın alamayacağı bir çeviklik çıkar, bakar kalırsınız. Kavgalarda vs keza, patlamalı güçle çalışan bir insanın darbesi çok yıkıcı olur, güç de var zaten. Ama kavga vs gereksiz şeyler bunlar yaşınız ilerleyince anlayacaksınız.

Bizim gibi vücut geliştirmeyi amatör olarak yapanların genel amacı vücutlarını genele göre daha dirençli hale getirmektir. Bunun o kadar güzel faydaları var ki. En basitinden hasta olmazsınız. Her zaman dik ve kuvvetli yürürsünüz. Refleksler artar. Güç artıyor zaten ama normal hayatta güç ne işe yarayacak demeyin. Şimdi deprem olsa yıkık altına kalmayacağınızı hanginiz garantileyebilir. Birgün bir yerde yüksek bir yerde düşme ihtimaliniz varken kolunuzun son anda kavrama gücüne ihtiyacınız olmayacını, böyle bir ihtimalin olmayacağını kim garantileyebilir? Olur da size saldırılsa şu anki standart halinizin , vücut geliştirme yapmış halinize göre daha avantajlı olacağını garantileyebilir misiniz? Öğrenci adam değil misiniz çoğunuz? Üniversitede ayrı eve çıkınca taşınırken, eşyalarınızı pikap'a yüklerken bu sözlerimi çok hatırlayıp, içten küfredersiniz kendinize. Ben uzun süredir çok bozdum sporumu çok da kilo aldım, ama inşa ettiğim yapı yüzünden hala gayet iyi görünüyorum, giydiklerim sırıtmıyor, michelin lastiği gibi değilim yani. Otobüste vs giderken bacaklarımın gücü tutunmadan ayakta gidebilmeme yarıyor. Ani fren yapılsa bile eskisi gibi uçmuyorum öne doğru. Elinde ağır bavulu olan bir insan turnikeden geçince bavulunu alıp hop diye kaldırp öbür tarafa koyabilmek beni memnn ediyor. kimse de bana içi boş kas ktlesiymişim gibi bakmıyor. Hep bir özenme, içten kıskanma gözlemliyorum. Ama gereksiz bunlar. Herkes çalışıp kendini geliştirebilir. Kimse müsabık olun demiyor, ama düzenli çalışıp bedeninizi dinç ve dinamik hale getirmek, yani diğer bir değişle aslında olması gerektiği hale getirmek bence komik ya da saçma değil.

Ha yok herşey kavga, dövüş, çeviklik vs ise, işi gücü bırakalım gidip shaolin rahibi olalım ne dersiniz? ötesi var mı?

Kkonuya gelip yorum yapmadna önce bu kadar sayfa ne yazılmış çizilmiş bir okumak lazım önyargılarımızın kırılması için.

broWog
29-12-2009, 22:38
Bu konularda büyük bilgi eksikliğin var komşu. Farklı kas geliştirme metodları vardır. Maksimum kuvvet, maksimum dayanıklılık ve patlamalı güç gibi. Basketbol oynayan bir insan ile vücut geliştirme yapan bir insanı karşılaştıramayız. Basketbol seri ve ani hareketler içeren bir spordur. Dolayısıyla patlamalı gücü arttırır. Yinelene hareketler dolayısıyla da maksimum dayanıklılık artar. Yani kaslar nispeten zor yorulan ve ani zorlamada güçlü olan tipte olurlar. Tıpkı bir boksörün saatlerce ip atlayabilmesi gibi. Ama bunların verdiği gücü vücut geliştirmede alınan güçle kıyaslamamak laızm.

Senin zannettiğinin aksine vücut geliştirme insana çok yüksek beden gücü verir. Kas gücü diye birşey yoktur. Kas geçicidir. Kas çalıştırmayı bırakırsanız artık gerekli olmayan fazla kas kütlesi küçülebilir ancak güç her zaman yerinde kalmaktadır. Kaslar tekrar zorlanıp yıpratıldıklarında yine kas kütlesi yapılır. Ancak bu kütle doğrudan güçle ilintili değildir.

Evde 500 çekmek karın kaslarını sertleştirir başka da bir işe yaramaz. Karındaki kas yapısı koldaki kas yapısındandır. Kas yapmak ve güçlenmek isteniyorsa 500 tane mekiki çekilmez. Geçilir eğik sehpaya kucağa birkaç plaka ağırlık alınır ve maksimum 10 tekrar mekiki çekilir 3 set. Fazlası kas yapımını engeller. Karın kol gibidir, nasıl 1 kilo dambılla 100 tekrar kol çalışınca bir gram kas olmuyorsa karındada böyledir. Kas yapmakj, baklva yapmak, gücü arttırmak için ağrılıkla 8-10 tekrar arası çalışmak gerekir. Dediğim şekilde karın çalışan birinin karın kasları günde 500 tane mekik çeken bir insandan çok daha güçlü olur. İkinci olarak en iyi karın egzersizi barfiks çubuğuna asılı haldeyken yapılan bacak kaldırma hareketleridir. Mekik bel ve boyna yük bindirdiğinden daha az kullanılır.

Günde 500 mekik çeken bir insanın vücut geliştirme yapan birinden daha kuvvetli olmasının mümkünatı yoktur. Ve son olarak üzeirne gidildiği taktirde barfiks hiçde zor değildir. 6 ay çalışmayla gayet iyi seri barfiksler çıkartılabilir.

koçumun söyledikleri bunlar pozisyon gereği vücudumun güçlü olması gerekiyordu ve body ye kaydolacaktım tabii ki önce koçuma danıştım ve onun söyledikleri bunlardı bana,ki şu anda body ye gitmediğim halde body e giden takım arkadaşlarımı ve benden boy ve kilo olarak fazlalar çok rahat bir şekilde itebiliyorum,

Lord Sparhawk
30-12-2009, 13:51
Hala hatalısın. Arkadaşlarım var body yapmış, onları çok rahat itiyorum diyorsun. Bu bir karşılaştırma kıstası olur mu sence? Yukarıda o kadar teknik şeylerden bahsettim gözüne ilişti mi? Bu arkadaşların nasıl çalışmış, hangi sisteme yönelik çalışmış, araştırarak mı çalışmış körlemesine mi bilmiyoruz ki.

Ayrıca koçunun öyle dediğine bakma. Kimsenin dediğine bakmayacaksın. Oturacaksın günlerce haftalarca araştıracaksın,okuyacaksın. En doğrusu budur. Ne iyi donanımlı hocalar var, ne kötü, sahtekar, cahil hocalar var. O yüzden en iyisi kendi kendini donanımlandırman.

Eğer amaç itme, zıplama hızı ve gücü ise vücut geliştirmeni ona göre yapacaksın. Bu nasıl olacak; patlamalı sisteme yönelik çalışmayla ağırlıklı olarak squat ve deadlift yapacaksın. Ancak bunları yapman için en az 8 ay sistemli vücut geliştirme yapman lazım çünkü bunlar ağır hareketler. Öncesinde eklemlerini alıştırıp kuvvetlendirmen lazım ki sakatlanmayasın. Bu hareketleri bir 6-8 ay yazdığım sisteme göre yapman halinde gör bak bakalım önünde kimse durabiliyor mu. Squat zıplama mesafeni ciddi anlamda arttıracak. Deadlift ise bütün bedenini tank gibi güçlendirecek yere sağlam basacaksın, belin ve üst gövden güçlü olacak. Bunu sıkı karın ve oblik kaslarınla da desteklersen dozer gibi yığarsın milleti.

Yani özetle, vücut geliştirme evrensel bir spordur ve her sporun temelinde vücut geliştirme yatar. Jimnastiğinden futboluna, basketbolundan boksa kadar. Bunu yapacağın spor dalına göre uyarlayacaksın ki manası olsun. Yoksa oturup müsabık vg'ci gibi hacme yönelik yaparsan bunu, o zaman tabiki senin ilgilendiğin sporda işe yaramaz. Önce ve en önemlisi araştırmak.

Sudden_deth
30-12-2009, 17:13
bu çok zor da anlaşılabilecek bir şey değil? nba deki basketbolcular yapıyor mu araştırmak gerek.Ayrıca kimse vg yi basite almasın uyku yemek çalışma feci ayrıntılı bir spor. hatta başlamaktan bile tırstırdı beni bir de anlamadıığım bir şey var .bunun sonu nereye kadar 2-3 yıl yapsan bırakırsan 3 ayda o kaslar gider ve vucüt sarkar. yani yıllarca günde 8 saat hafta 4 kez salon günde ihtiyaca göre yeterli kalorili yemek... Türkiyede bir yandan işini yapan bir yandan profesyonel olarak bu işi yapabilen var mı? resmen hayatını adamak gerek.

Lord Sparhawk
30-12-2009, 18:08
Hayır sudden death, o kadar kötü bir şey yok. Yaptığın kaslar 2-3 ayda gitmiyor daha uzun sürede gidiyor. Bunun nedeni de siz spor yaparken kasları yoruyor, zedeliyorsunuz, beyinde yetelri besin ve dnlenme ile birlikte bu açığı kapatabilmek için daha fazla kas inşa ediyor ve mevcutu güçlendiriyor. Siz ne zaman sporu bırakırsanız kaslar artık o kadar zorlanmadığı için beyin de eskisi gibi kas yapmıyor ve fazla olanı beisn olarak kullanıyor. Ancak kas hafızası denilen bir durum var. Kaybedilen kas kütlesi tekrar düzenli çalışmayla çok kısa sürede geri kazanılabiliyor. Güç ise hiç kaybedilmiyor.

Vücut geliştirme iyidir, misal bugünlerde çok popüler olan avatar filmine çoğunuz gitmişsinizdir. Orada albay rölündeki Stephen Lang'i hatırlayın. Kendisi 57 yaşında olmasına rağmen çok diri ve sağlıklı bir vücut yapısı var. Kaçımız bu yaşımızda böyle olabileceğiz bir düşünün bakalım. Bizim nesil o yaşları görürse bastonla anca yürüyebilir herhalde günümüz hayatının sağlıksızlığından...

Sudden_deth
30-12-2009, 22:50
peki o zaman en azından 5-6 yıl aynı disiplinle+kendi işini yapabilecekmisin? hem de bu zaman 25-30 yda 33 lu yaşlarına denk gelecek ki bir insan hangi meslek olsun bu yaşlarda işinde en fazla çalışan zirveleri zorlayan dönemdir.Benim arkadaşım 2 sene yaptı bu yıl 3. senesine giriyor bir kilo almaya başladı sonra verdi sonra tekrar aldı göbeği çıktı vs.Tamam vücudu yine de artık daa sağlam görünüyor ama şu an tamamen telaşa kapılmış durumda haftada 2 gün yüzme 2 gün vg gibi hiç mantık yürütemediğim program uyguluyor ayrıca bugün de bileğine çok zorlanmış herhalde röntgenini çektirmişti hastanede.Vitamin yağ yakıcı whey protein vs. gerekli kalori dışında hiçbir şey de kullanmamış şimdiye kadar tabiki bileği de bence bu yüzden bu noktaya kadar dayanabiliyor.sadece yazın hiç gitmemişti hemen yağlanmıştı.

Sonuç olarak kesinlikle eskisinden daha farklı oluyor ama çok nankör bir şey kesinlikle bırakmamak gerek.Kendin de bir ara bıraktıysan benzer şeyleri yaşamışsındır.Bence başlayacak olanlar işini,boş vakitlerini ve iradesini/disiplinini iyice düşünüp bu işe girişmeli.

Lord Sparhawk
31-12-2009, 00:07
Şimdi söze öncelikle "gülü seven dikenine katlanır" diyerek başlamak istiyorum :)

Kendi adıma konuşursam, akademik kariyerim bir yana mesleğim lütiyelik olduğundan yani zaten orta derecede beden gücü kullanarak mesleğimi yaptığımdan vücut geliştirme benim için adeta tamamlayıcı ve destekleyici oluyor her açıdan.

Masa başı çalışan bir insan için de fark olmayacaktır. Sadece mantıklı ölçülerde olması kaydıyla. Bende çalışıyorum akşama kadar, üstüne tezimle uğraşıyorum ama buna rağmen haftada 3 gün sporumu yapmak o kadar zor olmuyor. Ki masa başı işi yapan birine göre bedensel olarak çok daha fazla yoruluyorum. Ayrıca ilkokullaırnda içinde bulundukları bir konsevatuvar ortamında çalıştığımdan küçüklerin bağırtısından, şamatalarından, enstrüman seslerinden akşama kafam davul gibi olmuş oluyor. Gene de oluyor spor. Nasıl,mantıklı ve dengeli bir programla.

Arkadaşının yaptığı gibi aşırıya kaçmış bir programla uzun süre devam etmem mümkün olmazdı. Ama mantıklı sınırlar dahilinde yapıldığında çok yararlı. Ayrıca 5-6 sene değil, vücut ve imkanlar elverdiğince yapılmalı.

Misal bizim salonda iki abimiz var. Biri kimya hocası, diğeri ticaretle uğraşıyor. Yaşları 40-45 civarı. İkisi beraber salonun en sağlam vücutcuları. Vücutları çok define, öyle yarma gibi değil, çok parçalı ve şekilli. Benim diyen gence taş çıkaran hareketleri çok seri ve yorulmadan yapıyorlar. Hele hocamızı çok seri bir şekilde 40 kiloluk dambılla concentration curl yaparken gördüğümde ağzım açık kalmıştı. Ben o kiloyu ancak sırtta rowing yaparken kullanıyorum. O ise bicepslerde kullanıyor. Ama kendisi şu anda en fazla bir basketbolcu iriliğindedir, hadi biraz daha hallicesi olsun. Ama gücü muazzam. İkiside bu sporu bir amaç olmadan, aşırıya kaçmadan sağlık için yapıyorlar. İkisinin de söylediği "bu spor bedene yatırım, geleceğe yatırım. Sizler şimdi artistliğine yapıyorsunuz ama ileride yaşınızı başınızı alınca dimdik yürüdüğünüzde, sırtınız, beliniz, hiçbir yeriniz ağrımadığında, iş arkadaşlarınız siz takım elbisede bile dimdik çakı gibi olunca size imrenerek bakarlarken işte o zaman bunun değerini anlarsınız. onun için abartmayın ama düzenli sporunuzu yapın."

doğru ve tecrübeye dayalı söze ne hacet, değil mi.

Onçün gidin efendi efendi sporunuzu yapın. Öyle supplementle, beslenmeyle, programla kafayı kırmayın. Sadece bir düzen tutturun yeter. Kimse sizden üsabakaya katılmanızı beklemiyor. Zaten o işler sağlığınızı tehlikeye atmadan olmuyor malesef..

pogocu
31-12-2009, 20:11
arkadaşlar yeni bir soru soracağım zayıfım ama vücudum üçgen uzun süredir vücut çalışıyorum

yüzme ve basket ile uğraşıyorum fakat kilom çok az ve kötü bir görüntü oluyor kısacası

doğal yollarla nasıl kilo alabilirim kısa zamanda... çok fazla yemek ye olur demeyin öyle birsey olmuyor bir çok yol denedim

yine bir fikri olan varsa bildiği ve paylaşırsa sevinirim şimdiden teşekkürler

Lord Sparhawk
01-01-2010, 00:06
Fazla yapabileceğin birşey, yok, gnerel olarak hayatın boyunca böyle kalacaksın. Ektomorf bir vücut yapın var. Hızlı bir metabolizmaya sahipsin. Ortalamanın üstünde kalori alımı ve karbonhidrat ve protiene yönelik bir kür uygulayıp sonuçları değerlendirebilirsin. Ancak ne yaparsan yap vücut yapından dolayı alacağın ilerleme kayda değer olmayacaktır.

clubsilencio21
01-01-2010, 22:08
arkadaşlar yeni bir soru soracağım zayıfım ama vücudum üçgen uzun süredir vücut çalışıyorum

yüzme ve basket ile uğraşıyorum fakat kilom çok az ve kötü bir görüntü oluyor kısacası

doğal yollarla nasıl kilo alabilirim kısa zamanda... çok fazla yemek ye olur demeyin öyle birsey olmuyor bir çok yol denedim

yine bir fikri olan varsa bildiği ve paylaşırsa sevinirim şimdiden teşekkürler

piyasada güzel gainerler var onlardan bir tanesini sporla birlikte dene. Fakat basketçilere fitness yaptırırlar yüzme zaten fitness tarzı bir spordur. Bunlar kilo verdirir. Nitelikli bir salona gidip ağır kilolarla az tekrar yaparak çalışmak istediğini yani fitness değil de body yapmak istediğini söyle. Beraberinde oradan sana önerilecek bir gainer de kullanırsan mutlaka kilo alırsın. Aksi takdirde zaten bir endokrin uzmanına gidip tiroid hormonlarına baktırman gerekir.

edit: Bu arada gainerla birlikte söylediğim gibi çalışırsan vücut heryerden sağlıklı bir şekilde kilo alır. Öbür türlü senin tipindeki vücutlar genelde kiloyu göbekten alır oda hoşuna gitmez.

broWog
03-01-2010, 12:02
Hala hatalısın. Arkadaşlarım var body yapmış, onları çok rahat itiyorum diyorsun. Bu bir karşılaştırma kıstası olur mu sence? Yukarıda o kadar teknik şeylerden bahsettim gözüne ilişti mi? Bu arkadaşların nasıl çalışmış, hangi sisteme yönelik çalışmış, araştırarak mı çalışmış körlemesine mi bilmiyoruz ki.

Ayrıca koçunun öyle dediğine bakma. Kimsenin dediğine bakmayacaksın. Oturacaksın günlerce haftalarca araştıracaksın,okuyacaksın. En doğrusu budur. Ne iyi donanımlı hocalar var, ne kötü, sahtekar, cahil hocalar var. O yüzden en iyisi kendi kendini donanımlandırman.

Eğer amaç itme, zıplama hızı ve gücü ise vücut geliştirmeni ona göre yapacaksın. Bu nasıl olacak; patlamalı sisteme yönelik çalışmayla ağırlıklı olarak squat ve deadlift yapacaksın. Ancak bunları yapman için en az 8 ay sistemli vücut geliştirme yapman lazım çünkü bunlar ağır hareketler. Öncesinde eklemlerini alıştırıp kuvvetlendirmen lazım ki sakatlanmayasın. Bu hareketleri bir 6-8 ay yazdığım sisteme göre yapman halinde gör bak bakalım önünde kimse durabiliyor mu. Squat zıplama mesafeni ciddi anlamda arttıracak. Deadlift ise bütün bedenini tank gibi güçlendirecek yere sağlam basacaksın, belin ve üst gövden güçlü olacak. Bunu sıkı karın ve oblik kaslarınla da desteklersen dozer gibi yığarsın milleti.

Yani özetle, vücut geliştirme evrensel bir spordur ve her sporun temelinde vücut geliştirme yatar. Jimnastiğinden futboluna, basketbolundan boksa kadar. Bunu yapacağın spor dalına göre uyarlayacaksın ki manası olsun. Yoksa oturup müsabık vg'ci gibi hacme yönelik yaparsan bunu, o zaman tabiki senin ilgilendiğin sporda işe yaramaz. Önce ve en önemlisi araştırmak.

Şimdiii,7 yaşımdan beri aynı takımda ve aynı koçla çalışıyorum koçuma laf söyletmem,bir bildiği vardır mutlaka boş konuşmaz,büyük olasılıkla boy uzamasını engellediği için söylemiştir ki zaten kısa boylu birisiyim,

ve bence bir karşılaştırma kıstasıdır nasıl yaptıklarını bilmiyorum ama maçın içinde kağıttaki body yapmış bilmemne davası sökmez,önemli olan vücudunun kuvveti vs ki büyük olasılıkla körleme yapmışlardır bu body işini onlara birşey diyemem,kendi bilecekleri iş,

Lord Sparhawk
03-01-2010, 12:29
Tamam komşu, sen aynen böyle devam et basketboluna, sana başarılar.

Sudden_deth
03-01-2010, 15:19
epifiz plaklarınız (femur yani uyluk kemiğinize ait uç) kapanmadığı sürece boyunuz uzar.İngilterede yapılan araştırmaya göre vücudunuzda testosteteron hormonunu en fazla salgılatan eylem ağırlık kaldırmaymış daha bu sene yapılan bir araştırma.Büyüme hormonunuz ile testosteron hormonu ortak çalışır.Eğer uyluk kemiği kıkırdaklarında kapanma yoksa bu vg ile gelen testosteronla boyunuz uzayabilir.Ayrıca omurganızı tutan kasları sıkılaştırdığı için omurlarınızın eğrilmesini engelleyerek boy uzunluğunuza bu yönde de az dahi olsa etki eder.Kıkırdakları kapanma yaşı erkeklerde 25 yaşına kadar olabiliyor 30-35 yaşındaki pro vücut geliştirme yapanlara bakın.Yüz,çene,parmaklar(el ve ayak) salgılanan yüksek testosterondan dolayı büyür.(ayakkabı numarası büyümesi vs.)Eğer çok anormal durum söz konusu ise akromegaliye gidebilir tabiki.Bu konuda başka etkenler de var.Özetle testosteron ile büyüme hormonu ortak çalışır.

Lord Sparhawk
03-01-2010, 17:43
Sudden death bir ek ya da düzeltme diyeyim; pro sporculardaki çene uzaması vs gibi kemik uzamasının nedeni testosteron salgılanmasından değil aldıkları aşırı gh yani büyüme hormonundan dolayı. Zaten proların vücudunda tesosteron'un daha az salgılandığını söyleyebiliriz. Çünkü dışarıdan aldıkları steroid yani testosteron hormonları o kadar yüksek oranda oluyor ki, vücut fazlayı görüp kendi testosteron üretimini kesiyor. Bundan dolayı kür dönemlerinde erkeklerde testis küçülmesi, meni azalması gibi durumlar görünüyor. Bunun için kürleri bazı kadın hormonu dengeleyiciler ile kullanıyorlar, o zamanda jinekomasti gibi riskler var aslında. Kürü bitirdikten bir süre sonra vücut eski dengesini sağlıyor yine. O yüzden en güzeli doğal çalışmak zaten, vücut kimyasıyla oynamadan.

Yine büyüme hormonu ve testosteronu en çok salgılatan aktivitelerin vücudun en yoğun olarak zorlandığı aktiviteler olduğunu söyleyelim. Özellikle deadlift, squat, leg press gibi hareketler en iyi güç sağlacı hareketlerdir. Bu konuda hepsini yapan biri olarak bence lider deadlift. Gerçek anlamda seti yaptıktan sonra vücutta bir dalgalanma hissediyorsunuz kısa süreli. Birşeyler kanınıza pompalanıyor dolu dolu.

Eğer 18 yaş altı değilse kişi squat, deadlift yapsa bile boyu kısalmaz, boy uzaması yavaşlamaz ya da durmaz bunlar bilimsel sonuçlardır.

Bu yaşın altındaki insanlarda ise omurgaya ağırlık bindiren hareketler dışındaki hareketleri yapmak boy uzamasını iyice teşvik etmekte. Hatta bir araştırmada ergenlikte squat yapmanın boy uzamasını düşünülenin aksine oldukça hızlandırdığı söyleniyordu ama ben çok güvenememiştim. Zaten aklı başında hiçbir antrenör ergenlikteki sporcuya squat, deadlift, barbell rowing vs gibi ağır hareketleri yaptırmaz.

Bizde fiks kanıdır; body yaparsan boyun kısalır. :)

Boy genetikle alakalı, bizim haltercilerimiz halterden değil genlerinden dolayı kısa boylular. Bakın ruslara vs. at gibi adamlar hepsi. Ki halterci olmak için yıllarca çok ağır ağırlık ve sürekli omurgaya yük bindiren çalışmalar yapılması gerekiyor hatırlatalım. Yani ergenlikte kuralına göre yapılırsa destekliyor, ergenlik sonrası da yoğun programla yapıldığında hiçbir boy kısaltması gibi saçma sapan bir durum yok. Ama bunu gelde araştırmayan, kulaktan duyma insanlara anlat anlatabiliyorsan. Tıpkı parfüm olayındaki gibi armani code, gio, kenzo, hugo boss. Türk piyasa parfümleri. Kulaktan duya duya özenilip yüceleştiriliyor. Tıpkı body yapanların yarma, aptal, kısa boylu vs olmaları gibi.

Şimdi ben bunları yazarım birisi birkaç gün sonra gelir " ama body yapanlar bırakınca, yaşlanınca falan çok kötü oluyorlar, sarkıyorlar" diye yorum yapar gene.

Ben onlara pesin olarak şimdiden serge nubret, dave drapper, frank zane gibi adamların vücutlarına bakmalarını öneriyor. Şimdiki yaşlarına da dikkat etsinler bir zahmet. ;)

Lord Sparhawk
03-01-2010, 18:03
Br ekleme daha yapayım daha öncede söylediğim gibi vücut geliştirme ile kazanılan güç ile, vücudunuzun kendi gücü ayrıdır. Vücut geliştirme yapan bir insan çok kuvvetli olacak diye birşey yok, kendisinden daha narin olan birisi ondan çok daha kuvvetli olabilir bu gayet normal. Ama bu kişi hiç vücut geliştirme yapmamış haline göre çok daha güçlü olur.

Kendim bilirim kürdan gibi olan arkadaşımın çelik gibi gücünü daha ilkokulda, inanamazdık. Tarihte göz yuvasına sıkıştırıp metal para büken tipler var. Bunlrı kendime savunma olarak yazdığımı görüyorsanız alın bakın bakalım. Aşağıdaki arkadaş 265 kilo bench press yapıyor, hemde öyle tek sefer falan değil tam 22 tekrar. Bugün bırakın powerliftercıları ronnie coleman dahi bu ağırlıkla 22 tekrar zor çıkarır ya da çıkaramaz. Aynı ağırlığı powerliftercılar özel elbiselerle tek tekrar zor çıkarırlarken, biraz vücut çalıştığı belli olan ama hiç de öyle yarma olmayan bu genç arkadaşımız gelip güle oynaya 22 tekrar çıkarıyor ki 30 a yolu var gibi bence. Demekki çalışmayla kazanılan güç ile kendindeki mevcut güç farklıymış ve benden daha ii adamlar itebiliyorum bir kıyaslama kriteri olamazmış değil mi, yorum sizlerin..

http://www.youtube.com/watch?v=9fPaZLJcwQc

broWog
03-01-2010, 18:36
Eğer 18 yaş altı değilse kişi squat, deadlift yapsa bile boyu kısalmaz, boy uzaması yavaşlamaz ya da durmaz bunlar bilimsel sonuçlardır.

demek istediğim en son mesajda buydu zaten,ben forvet oyuncusuyum ve bu pozisyonda hız,çeviklik ve zıplama çok önemli bu yüzden koçuma danıştım ve bu işleri yapan bölgelerimi güçlendirmek için body ye gitmek istediğimi söyledim,16 ma gireceğim haziranda ve 186 boyum var en az 195-96 olmam lazım ki pozisyonuma göre oynayabileyim,bunları da göz önünde bulundurarak koçum gitmemem gerektiğini ve buna eş değer çalışmaları tabiiki sadece kendi vücut ağırlığımla yapabileceğim çalışmaları bana program olarak verdi,

kıstas olabilir derkende sadece evde çalışan biri,body yi yapan körlemesine veya bilerek body yapan bir insanla rahatlıkla karşılşabilirdi,tabiiki halter güreş gibi karşılıklı vücutların çarpıştığı veya sadece gücün ön planda olduğu sporlarda değil,

her neyse ve koçum bana iiiiiilk mesajda en altta yazdıklarım doğal kas yapay kas davasını anlattı,bende 8 yıldır beraber çalıştığım artık abim olan koçumun söylediklerini yazdım,ki onu çok iyi tanıyorum ve herhangi bir sebepten dolayı beni kandırmak için söylemez onları,

ve amacım sana karşı çıkmak ta değildi lordsparhawk,yanlış anlaşılmışım galiba,

clubsilencio21
03-01-2010, 23:25
Bildiğim kadarıyla bench press te tek tekrarlık dünya rekoru 1010 libredir. Buda google dan öğrendiğim kadarıyla 460 kilo civarı oluyor. Birde powerlifter lar en güçlü ifbb pro dan bile daha güçlü diye biliyordum. Tersi mi? bilgilendirirsen sevinirim lord komşu

Lord Sparhawk
04-01-2010, 00:33
clubsilencio bildiğim kadarıyla bench rekoru şu anda 1075 pound(487,61kg) ile Ryan Kennelly'de. Yani bir arabanın altına girip şınav pozisyonunda kriko görevi görebilir arkadaş. :D Daha da ne kadar artacak bu rekor merak ediyorum doğrusu. :)

Dediğin doğru, kaba güç olarak belki evet powerliftercılar vücut geliştirmecilerden daha kuvvetlidir diyebiliriz. Ancak onların çalışma sistemi farklı. Onlar çok. az tekrar çok yüksek kiloya dayalı çalışırken, vücut geliştirmeciler yüksek ağırlık ve orta tekrarla çalışıyorlar. Powercılar nadiren 4-5 tekrarı geçerler ki vücudun kas yapması için 8 tekrardan altı verimsizdir. Zaten baktığımızda bu adamların hepsinin gayet tipsiz hatta şişko olduğunu görüyoruz. Ama güçleri yadsınamaz.

http://www.youtube.com/watch?v=cGIPKxYIFJU

videoda ryan kennely'nin 405 pound ile ısınma çalışmasını görüyoruz. Gerçekten acı bir kuvvet.

Ronnie Coleman bana göre şu an dünyadaki en kuvvetli bodycilerden biri ve yaklaşık bir powerliftercı gücünde. Zaten powerlifting dereceleri de var. bununla beraber kevin lewrone (bir zamanlar), greeg kovacs, johnnie jackson gibi adamlarda alemin en güçlülerinden. Yine bir zamanların Franco Columbusu gelmiş geçmiş en kuvvetli vücut geliştirmecilerden. Bizden de bildiğim kadarıyla Tuluğ Topa en kuvvetli vücut geliştirmeciydi. yine de bunların hiçbiri günümüz powerliftercısı gücünde değiller. Bir tek ronnie coleman gerçekten powerliftercı sıfatına uygun derecede kuvvetli.

Burada 2300 pound(1 ton üzeri) bacak press yapıyor:

http://www.youtube.com/watch?v=jkNmh_o0M4E

yine burada 800 pound squat

http://www.youtube.com/watch?v=WNCglyo9-gQ

burada bench (~ +200kg)

http://www.youtube.com/watch?v=vZubzDE48Wo

burada 800 pound deadlift yapıyor (~360kg)

http://www.youtube.com/watch?v=oLo4XAtamUM

burada da dumbell press (her elinde 90 kg)

http://www.youtube.com/watch?v=hgvB5YtzGuo&NR=1

kesinlikle izleyiniz. Kendisi 46 yaşında. Vücudunu beğenmesem de sevimliliği ve sempatikliğinden dolayı herkesce en sevilen vücut geliştirmecilerden biridir. "light weight uhhhh" diye çığırırken izlemelisiniz. :)

clubsilencio21
04-01-2010, 00:57
Pro lardan en güçlüsü johnnie jacksson diye geçer kaynaklarda, Ronnie de sürekli sert idman yapan bir adamdı emekliliğinden önce, herhalde o çalışmaya göre en güçlülerdendir. Yahu birde Tuluğ Topa gerçekten fazla bir adam, Türkiye'nin bu elverişsizliğinde muazzam bir vücut inşa etmiş, olimpiyalık bir adam o, kolları 60 santimmiş zamanında. Birde Ercan Demir var Türk'lerden o da Tuluğ topa'dan kalır değil. Bir sakatlık geçirince(bicesi kopmuş) bırakmak zorunda kalmış. O na da internetten bir bakmanı öneririm lord.

broWog
05-01-2010, 20:07

demek istediğim en son mesajda buydu zaten,ben forvet oyuncusuyum ve bu pozisyonda hız,çeviklik ve zıplama çok önemli bu yüzden koçuma danıştım ve bu işleri yapan bölgelerimi güçlendirmek için body ye gitmek istediğimi söyledim,16 ma gireceğim haziranda ve 186 boyum var en az 195-96 olmam lazım ki pozisyonuma göre oynayabileyim,bunları da göz önünde bulundurarak koçum gitmemem gerektiğini ve buna eş değer çalışmaları tabiiki sadece kendi vücut ağırlığımla yapabileceğim çalışmaları bana program olarak verdi,

kıstas olabilir derkende sadece evde çalışan biri,body yi yapan körlemesine veya bilerek body yapan bir insanla rahatlıkla karşılşabilirdi,tabiiki halter güreş gibi karşılıklı vücutların çarpıştığı veya sadece gücün ön planda olduğu sporlarda değil,

her neyse ve koçum bana iiiiiilk mesajda en altta yazdıklarım doğal kas yapay kas davasını anlattı,bende 8 yıldır beraber çalıştığım artık abim olan koçumun söylediklerini yazdım,ki onu çok iyi tanıyorum ve herhangi bir sebepten dolayı beni kandırmak için söylemez onları,

ve amacım sana karşı çıkmak ta değildi lordsparhawk,yanlış anlaşılmışım galiba,

görmedin galiba lord sparhawk yanlış anlaşılmasını istemiyorum,senle bir sorunum yok sana karşı çıkmadım yani,

Lord Sparhawk
05-01-2010, 21:22
"ben forvet oyuncusuyum ve bu pozisyonda hız,çeviklik ve zıplama çok önemli bu yüzden koçuma danıştım ve bu işleri yapan bölgelerimi güçlendirmek için body ye gitmek istediğimi söyledim,16 ma gireceğim haziranda ve 186 boyum var en az 195-96 olmam lazım ki pozisyonuma göre oynayabileyim,bunları da göz önünde bulundurarak koçum gitmemem gerektiğini ve buna eş değer çalışmaları tabiiki sadece kendi vücut ağırlığımla yapabileceğim çalışmaları bana program olarak verdi"

İyi de komşu, sen yazdıklarıma hemen karşı çıkıp olmaz "bende bak böyle oluyor, demekki böyle" gibisinden yorumlar yazacağına baştan bunları belirtmiş olsaydın, ben de önerilerimi ona göre yazardım.

"kıstas olabilir derkende sadece evde çalışan biri,body yi yapan körlemesine veya bilerek body yapan bir insanla rahatlıkla karşılşabilirdi,"

bu cümlede anlatmak istediğini tam anlayamadım ancak evde kendi ağırlığıyla çalışan biri, salonda bilinçli olarak çalışan bir insanla kıyaslanabilir demek istiyorsan, hayır kıyaslanamaz. Başka bir şey ifade etmek istediysen bilemiyor, tam anlayamadım.

Sana tavsiyem 17 yaşında vücut geliştirmeye başla, 1 sene standart çalış, 18 yaşının ortalarında squat ve deadlift çalışmaya başla. Bunu 3*12 ya da3*15 şeklinde veri seri patlamalı sistemle çalış. O zaman ileriki dönemlerde çeviklik ve zıplama gücü gibi konuşarda kendini çok geliştirebilirsin.

broWog
05-01-2010, 21:58
"ben forvet oyuncusuyum ve bu pozisyonda hız,çeviklik ve zıplama çok önemli bu yüzden koçuma danıştım ve bu işleri yapan bölgelerimi güçlendirmek için body ye gitmek istediğimi söyledim,16 ma gireceğim haziranda ve 186 boyum var en az 195-96 olmam lazım ki pozisyonuma göre oynayabileyim,bunları da göz önünde bulundurarak koçum gitmemem gerektiğini ve buna eş değer çalışmaları tabiiki sadece kendi vücut ağırlığımla yapabileceğim çalışmaları bana program olarak verdi"

İyi de komşu, sen yazdıklarıma hemen karşı çıkıp olmaz "bende bak böyle oluyor, demekki böyle" gibisinden yorumlar yazacağına baştan bunları belirtmiş olsaydın, ben de önerilerimi ona göre yazardım.

"kıstas olabilir derkende sadece evde çalışan biri,body yi yapan körlemesine veya bilerek body yapan bir insanla rahatlıkla karşılşabilirdi,"

bu cümlede anlatmak istediğini tam anlayamadım ancak evde kendi ağırlığıyla çalışan biri, salonda bilinçli olarak çalışan bir insanla kıyaslanabilir demek istiyorsan, hayır kıyaslanamaz. Başka bir şey ifade etmek istediysen bilemiyor, tam anlayamadım.

Sana tavsiyem 17 yaşında vücut geliştirmeye başla, 1 sene standart çalış, 18 yaşının ortalarında squat ve deadlift çalışmaya başla. Bunu 3*12 ya da3*15 şeklinde veri seri patlamalı sistemle çalış. O zaman ileriki dönemlerde çeviklik ve zıplama gücü gibi konuşarda kendini çok geliştirebilirsin.

anladım ben hep ilk söyleyeceğimi son söylerim,boşboğazlık mı deniyorsa artık buna bilmiyorum ama öyle işte,k.bakma tekrardan,

Lord Sparhawk
05-01-2010, 23:25
Önemli dğeil komşu, bundan sonra dikkat etmeye çalışırsan diyaloglar da daha verimli ilerler, özellikle böyle yazılı görüşme ortamlarında.

seertmece
03-02-2010, 17:56
madonna nın kasları gıbı kasa hatlarına sahıp olmak ıcın bayanlar nasıl bı spor e beslenme planı ızlemelı...

clubsilencio21
04-02-2010, 10:15
madonna nın kasları gıbı kasa hatlarına sahıp olmak ıcın bayanlar nasıl bı spor e beslenme planı ızlemelı...

madonna çekimlerden ve konserlerden önce androjenik steroid aldığı için doğal yoldan kadınların öyle görünmesi mümkün değil.

Lord Sparhawk
04-02-2010, 10:34
Aslında mümkün ancak çok çok sıkı çalışma lazım ve bence madonna'nın son vücut hali inanılmaz itici. Onun yerine ortalama bir fitness vücuda bir kadına çok daha yakışır. Bunun için düşük karbonhidrat, orta protein, yüksek lif ağırlıklı beslenme diyeti ve step gibi bol hareketli, aerobik hareketleri hafifi ağırlık çalışmasıyla desteklemeyi bir alışkanlık haline getirmek gerekiyor. Yaşın ve kilon nedir seertmece?

Zulu
13-03-2010, 07:11
Selam komşu :)
uzun süre bir aradan sonra tekrar salona başlamaya karar verdim. Tabi bütün kış semirince bu rahatsızlık verici görüntüye daha fazla dayanamadım.. yine asıl amaç fatburn anlayacağın :D
Tabii eskiden kısa süren spor maceram şimdi üniversiteden birkaç arkadaş da gaza getirince tekrar alevlendi... Program seçimimi fitness olarak yaptıktan sonra başladım çalışmaya, yalnız program biraz farklı gibi geldi bana.
her gün 15 dakika koşu, 10'ar dakika bisiklet ve stepper var öncelikle.
sonra programı 3 güne ayrdı; 1. gün bacak ve sırt, 2. gün göğüs ve ön kol, 3. gün omuz ve arka kol.. ve yine her gün çalışılmak üzere bel..
genelde yaptığım bütün aletlere 4x12 demiş hoca ve dikkat ettim bütün herkes(neredeyse kızlar dahil) benzer programlar uyguluyor... Bu işte bir terslik mi var acaba en azından benim programda :)
bir ikincisi şimdi bu programı ben gün aşırı uyguluyorum hocaya sormadım bunu eski mantığa göre hareket ediyorum. Böylesi daha mı iyi?
Bir de kardiyo çalışmamı her gün yapsam asıl programa gün aşırı devam etsem daha mı mantıklı olur ?
Bilgilendirici mesajlarına açım şu an :) şimdiden teşekkürler..

Spawnsas
13-03-2010, 11:15
http://redriverautographs.files.wordpress.com/2009/01/rock-bull-dwayne-the-rock-johnson-775398_1178_1319.jpg

the rock gibi olmak istemişimdir hep. :) adam hayvani bir vücud yapısına sahip.birkaç senede yapılabilecek birşey (: hapsız yapmıştır herhalde :)

Blacky
13-03-2010, 16:39
Aaa, iyi oldu böyle bir konunun açılması. Ben uzun süredir uzaklardaydım, yeni gördüm diyelim. İlk 4-5 sayfayı okudum da, tam bir aydınlanma yaşadığımı söyleyemem.

Bulunduğum şehirde herhangi bir spor salonunda destek alabileceğim bir insan yok. Ondan bundan biraz çalış diyorlar nereye gittiysem. Koyunu çayıra salar gibi. Arada protein şurubu var, ondan da satalım sana, deli vücut olur diyorlar. E hoca, benim boy 170, kilo 50, nerede bu işin mantığı? Bir doktora danışmam gerekmez mi, altından kalkabilir mi benim bünyam bu işin? Sizce ne yapmalıyım ahali?

@Yani diyorum ki, nereden bulacağım ben bu profesyonel uzmanı?

Spawnsas
13-03-2010, 17:49
hemen kaslı vücudlu olmak istiyorum diyorsan protein vücudu yapıcaksın.ama gördüğün the rock protein vücudsuz halde :)

clubsilencio21
18-03-2010, 23:45
hemen kaslı vücudlu olmak istiyorum diyorsan protein vücudu yapıcaksın.ama gördüğün the rock protein vücudsuz halde :)

yazdıklarını genellikle anlamakta zorlanıyorum, protein vücudu demişsin öyle birşey olmaz kaslar proteinden oluşur zaten. Ayrıca değil protein tozu hiçbir supplement mucize değildir, öyle hemen kas yapmaz.

Edit: Yahu üslub biraz hatalı olmuş galiba, sinirli bir anıma denk geldi heralde:)

Spawnsas
04-04-2010, 23:22
protein tozu denen birşey var arkadaş.hap gibi bunlarda toz.hemen kas yapmıyor ama kendinizi sıkınca devasa birşey oluyorsunuz :)

clubsilencio21
05-04-2010, 14:54
protein tozlarından haberdarım:)

afas
12-04-2010, 19:22
Arkadaşlar 17 yaşında(tam olarak 17 yaş 1 günlük :p) 1.77 boyunda ve 66-67 kiloyum. Spor salonuna gidiyorum, 6. haftam. Önce adaptasyon programı diye bir program uyguladım 4 hafta, her bölgeden 2şer hareket şeklinde (omuz,sırt,bacak,biceps,triceps,karın şeklinde sıralaması böyleydi sanırım) tabi en hafif ağırlıklarla 2şer set. Başladığımda ense presi (behind the neck press) 10 kiloluk boş bar ile yapıyordum ki 4. haftada zar zor oturdu, bench press 15kg falan böyle başladım. Şimdi ise pazartesi omuz-sırt-triceps , çarşamba karın-bacak, cuma göğüs-biceps şeklinde orta seviye bir programa geçtim 2. haftam. Bacak hareketlerinde hack squat ve leg press i uzama durması korkusuyla yapmıyorum antrenöre danıştım. Onun dışında bench press'te 35 kg'a , behind the neck press'te de 20 kg'a kadar çıkabildim. Amacım kendimi şişirip de üçgen olmak değil sadece omuzlarımın genişlemesini, kambur duruşumun düzelmesini ve yaşıtlarıma göre biraz kuvvetlenmeyi istiyorum. Gelişme gösterebilmiş miyim ? Doğru yolda mıyım acaba :) ?

Lord Sparhawk
12-04-2010, 21:31
Çok doğru yapmıyorsun, daha 6. haftan ve ense press? Ense press ileri derece bir harekettir ve kesinlikle yeni başlayan birinin yapmaması gerekir. Tehlikeli, hatta yasaklanmış bir harekettir ve önemli omuz rahatsızlıklarına sebep olabilir. Sakatlanmış omuz ağrısını tahmin edemezsin.

Senin gibi yeni başlayan birisi öncelikle sadece omuz öne ve yana açma yapmalıdır 2 ay boyunca. Sonra omuzlar güçlendikten sonra yavaş yavaş omuz press'e geçebilir. Bunu da öncelikle ilk ay makine ile yapması önerilir. Dumbell sonra. Enseye press 6 aydan önce çok çok sakat bir hareket. Hemen bırak. Hatta ondan zitade 6. ay civarı makinada military press yap. yuvarlak omuz başları için çok yararlıdır ve çok daha güvenli bir harekettir. Omuzların iyice güçlendikten sonra ense press yaparsın.

Bench presste şu an ağırlıktan ziyade denge, form ve nefes kontrolüne odaklan. Zaten şu an istesen de ağır giremezsin. Yavaş yavaş artacaktır, vücut ağırlığını kaldırmadan bench press yapıyorum deme. Bu da 1 yıldan önce zordur.

Merak etme şişmek, üçgen olmak kolay değil zaten. Omuzlarının genişlemesini istiyorsan,omuzlara ağırlık vereceksin, haftada iki gün olabilir, fazlası eritir. Bol bol barfiks çekeceksin. Rowing yapacaksın.

Ancak kamburluk düzelmesi, güçlü olmak gibi konular için deadlift yapmalısın ki bunu 18 yaşından önce tavsiye etmem. Ki zaten 1 yıldan önce deadlift olmaz, 1 yılın dolduğunda 18 olacaksın deadlift ve squat'a başlarsın. Hack squat falan çok erken daha düşünme. Bacak pressi de 4-5. ayından sonra hafif olarak başla. Bacaklar squat ve leg press bacakları çok çabuk kalınlaştıran hareketlerdir o yüzden uzun değilsen çok ağırlığa abanma. Ben abandım tomruk gibi geziyorum. :)

Ha ilk aşamalarda kamburluğu bir nebze düzeltmesi açısından düzenli ters mekik yap. Ancak kesin ve kalıcı düzeltmeyi deadlift yapar.

İleride deadlift, bench ve squat üçlüsüyle öküz gibi kuvvetli olursun. Acele etme, risklere girip kendini sakatlama, herşey yavaş yavaş.

Lord Sparhawk
12-04-2010, 21:34
Bu arada protein tozu devasa falan yapmaz kendimizi ve insanları yanıltmayalım. Konuyu açıp okuyun herşey yazıyor. Protein tozu sadece bir besin takviyesidir, günlük beslenmenizde gıdalarla yeterli proteini alamıyorsanız, bunu protein tozu ile desteklersiniz. Bu kadar. Fazla protein tozu alarak sadece yağlanırsınız.

Stnadart bir insanı devasa yapan tek şey steroiddir arkadaşlar. Evet düzenli çalışmayla çok kuvvetli, çok şekilli ve iri vücut yaparsınız. Ancak aynı zamanda kör, kanser, sarılık, kel, kısır da olabilir hatta ölebilirsiniz.

Spawnsas
12-04-2010, 23:27
Bu arada protein tozu devasa falan yapmaz kendimizi ve insanları yanıltmayalım. Konuyu açıp okuyun herşey yazıyor. Protein tozu sadece bir besin takviyesidir, günlük beslenmenizde gıdalarla yeterli proteini alamıyorsanız, bunu protein tozu ile desteklersiniz. Bu kadar. Fazla protein tozu alarak sadece yağlanırsınız.

Stnadart bir insanı devasa yapan tek şey steroiddir arkadaşlar. Evet düzenli çalışmayla çok kuvvetli, çok şekilli ve iri vücut yaparsınız. Ancak aynı zamanda kör, kanser, sarılık, kel, kısır da olabilir hatta ölebilirsiniz.

protein tozu sayesinde insan vücuduna enerji vermiyor mu ? aynı zamanda kaslarda böyle bir şişlil gibi birşey yapmıyor mu acaba ?

Sudden_deth
13-04-2010, 00:15
sadece protein tozu alıp çalışmazsan lop lop et top top yağ olursun başka da birşey olmaz.Vücuda aldığın her protein, illa insan kasları da "protein yapılıdır" mantığı ile kasları geliştirmez.Eğer aldığın protein tozunun hakkını vermezsen sadece yağın olur.

afas
16-04-2010, 19:48
Çok doğru yapmıyorsun, daha 6. haftan ve ense press? Ense press ileri derece bir harekettir ve kesinlikle yeni başlayan birinin yapmaması gerekir. Tehlikeli, hatta yasaklanmış bir harekettir ve önemli omuz rahatsızlıklarına sebep olabilir. Sakatlanmış omuz ağrısını tahmin edemezsin.

Senin gibi yeni başlayan birisi öncelikle sadece omuz öne ve yana açma yapmalıdır 2 ay boyunca. Sonra omuzlar güçlendikten sonra yavaş yavaş omuz press'e geçebilir. Bunu da öncelikle ilk ay makine ile yapması önerilir. Dumbell sonra. Enseye press 6 aydan önce çok çok sakat bir hareket. Hemen bırak. Hatta ondan zitade 6. ay civarı makinada military press yap. yuvarlak omuz başları için çok yararlıdır ve çok daha güvenli bir harekettir. Omuzların iyice güçlendikten sonra ense press yaparsın.

Bench presste şu an ağırlıktan ziyade denge, form ve nefes kontrolüne odaklan. Zaten şu an istesen de ağır giremezsin. Yavaş yavaş artacaktır, vücut ağırlığını kaldırmadan bench press yapıyorum deme. Bu da 1 yıldan önce zordur.

Merak etme şişmek, üçgen olmak kolay değil zaten. Omuzlarının genişlemesini istiyorsan,omuzlara ağırlık vereceksin, haftada iki gün olabilir, fazlası eritir. Bol bol barfiks çekeceksin. Rowing yapacaksın.

Ancak kamburluk düzelmesi, güçlü olmak gibi konular için deadlift yapmalısın ki bunu 18 yaşından önce tavsiye etmem. Ki zaten 1 yıldan önce deadlift olmaz, 1 yılın dolduğunda 18 olacaksın deadlift ve squat'a başlarsın. Hack squat falan çok erken daha düşünme. Bacak pressi de 4-5. ayından sonra hafif olarak başla. Bacaklar squat ve leg press bacakları çok çabuk kalınlaştıran hareketlerdir o yüzden uzun değilsen çok ağırlığa abanma. Ben abandım tomruk gibi geziyorum. :)

Ha ilk aşamalarda kamburluğu bir nebze düzeltmesi açısından düzenli ters mekik yap. Ancak kesin ve kalıcı düzeltmeyi deadlift yapar.

İleride deadlift, bench ve squat üçlüsüyle öküz gibi kuvvetli olursun. Acele etme, risklere girip kendini sakatlama, herşey yavaş yavaş.

Tırstım şimdi o hareketten. Bugün adına baktım behind the neck press miş tam adı. İlk mesajda bahsettiğim şey bu değil değil mi ? Yoksa bırakayım ben o hareketi.

Evde barfiks barım var ama tam olarak nasıl çalışacağımı bilmiyorum. Birkaç kez denedim zaten. Sırt için geniş bir tutuş gerekli herhalde ama 1 kez ya kaldırabiliyorum ya da kaldıramıyorum kendimi o şekilde..

aliceyn
16-04-2010, 20:53
öncelikle merhaba,
arkadaşlar bu ay bir spor salonuna başladım, yaklaşık 1.75 boyunda ve maalesef 95 kiloyum. koşu, karın hareketleri verdi. ayrıca boyun ve kol kasını geliştirmem için program yaptı.
benim kafamın karıştığı yer şu, ilk önce kilomu verip sonra kas çalışmam daha mantıklı değilmi ve çoğunuz bilir ki şişman vücüda kaslı durmak güzel gitmez, veya bana öyle geliyor :)
kararsız kaldım yardımlarınızı bekliyorum

clubsilencio21
16-04-2010, 23:04
Cardio yu fitness ile desteklemen doğru olur. fitness programını (hafif kilolarla bol tekrar) zaten hoca verir cardioda da kalbini 140 ta attırırsan yağ yakımında en iyi sonucu alırsın, onu hesaplıyamıyorsan hafif tempolu koşu veya hızlı tempolu yürüyüş olarak özetleyebilirim, daha aşağısı verimli olmaz, daha yüksek tempoda da vücut kaslardan yer, sağlıksız kilo kaybedersin, birde piyasada universal animal cuts en kaliteli yağ yakıcılardan, onu da kullanabilirsin;)

HardBlues
04-05-2010, 22:56
Öncelikle merhaba Özgün abicim :)

Ben vücut geliştirme sporunda yeni sayılırım (2-3 hafta).Antrenman programını paylaşayım öncelikle :

http://i41.tinypic.com/s0zeds.jpg

Kilom:68
Yaşım:17
Boy: 1.70

Hedefim azman olmak değil de sadece fit ve şekilli bir vücuda sahip olmak, acelem de yok :rolleyes:

Bu programı haftada 1-2 gün ara vererek uyguluyorum (yanlış mı yapıyorum?).Hocamızın mail olarak gönderdiği diyet programını da aynen kopyalıyorum:

:

SABAH KAHVALTISI :
1 - 2 DİLİM Ekmek
50 - 100 GRM BEYAZ PEYNİR
1 DOMATES 1 SALATALIK
3 - 4 ADET SİYAH ZEYTİN
ÇAY VEYA SÜTSÜZ ŞEKERSİZ NESCAFE (SINIRSIZ)

ÖĞLEN YEMEĞİ ÖNCESİ :
1 ADET YEŞİL ELMA

ÖĞLEN YEMEĞİ :

1 KASE ÇORBA
1 DİLİM KEPEK EKMEĞİ
BOL SALATA
BOL SU

AKŞAM YEMEĞİ ÖNCESİ :
1 ADET PORTAKAL VEYA MANDALİNa

AKŞAM YEMEĞİ :
1 KASE ÇORBA VEYA 150 - 200 GRM IZGARA BEYAZ ET
1 ÇEŞİT SEBZE YEMEĞİ
BOL SALATA
BOL SU
COK ACIKIRSAN AKŞAMLARI 100 GRM KURUYEMİŞ
DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR…!!!

GÜN İÇİNDE MUTLAKA EN AZ 2.5 LT SU TÜKETMELİSİNİZ..
TATLI POĞAÇA,BÖREK,KEK,PASTA VB…AYRICA ŞEKERLİ TÜM ÜRÜNLER YASAK…
ÇAY VE NESCAFE TÜKETECEKSEN MUTLAKA ŞEKERSİZ OLMASINA ÖZEN GÖSTER…
SÜTSÜZ VE ŞEKERSİZ NESCAFE İYİ BİR YAĞ YAKICIDIR…
ÖĞÜNLERİNİ MUTLAKA ACIKINCA TÜKET VE ASLA YEMEK YİYİP YATMA…

UYKU SÜRESİ ÇOK ÖNEMLİ MAXİMUM UYKU SÜRESİ 7 SAAT OLMALI…

Bir de senin görüşünü almak istiyorum, acaba izlediğim bu yol benim için ne kadar doğru ve sağlıklıdır?

Vereceğin her bilgi için şimdiden minnettarım.Ayrıca mygitar forum üyeleri olarak ta senin gibi paylaşımcı ruhlu bir admine sahip olduğumuz için şanslı olmalıyız :rolleyes:

Ekleme: Ayrıca fazlalık olarak biraz göğüs yağlarım var, bunları nasıl eritebilirim ve göğsümü nasıl düzgün bir şekle sokabilirim?

Lord Sparhawk
06-05-2010, 10:02
Fazlalık olarak göğüs yağlarım var demişsin ama boy kilo oranın iyi duruyor.

Ş,mdi bu yazdığın gibi bir diyet programı ancak o kadar. Pek fazla kilon yokmuş gibi geldi bana. Bu programlada kas yapamayacağın açık. Ben senini yerinde olsam zaten fazla kilom 1-2 kilo kadarsa hiç böyle zayıflama diyetlerine girmez doğrudan standart protein diyetine başlardım. Zaten o beslenme tarzı+kardio ve çalışma ile kısa sürede birkaç kilo fazlalığından kurtulabilirsin.

Ki ben böyle çok uzun dönemler uygulanamayacak diyetlere karşıyım, bunlar geçicidir ve etkileri de geçicidir. Bunlar sadece çok fazla kilosu olan insanlarda kısa süreli dönemlerde hızlıca kilo verdirmek için kullanılabilir diyetler.

Ama senini durumunda gereksiz hem kim böyle bir diyeti 2 sene devam ettirir?

Zayıfladıkça göğüs yağların da kendiliğinden azalır bu kadar basit. Bölgesel eritemezsin.

Ben antrenör ya da beslenme uzmanı değilim. O yüzden ne tam çalışma programı ne de beslenme programı yazmam doğru olur. Ancak tavsiyem. Az ya da orta yağlı proteinli ürünlere ağırlık vermen ve bunları öğlen, sabah, akşam ayırt etmeksizin dengeli alman.

Örnek olarak az yağlı ya da yağsız süt ve yoğur en yakın arkadaşın olmalı. Aynı şekilde tavuk göğsü ve yumurta, özellikle de beyazı. Bunlara ağırlık verip yanında az karbonhidrat, orta lif(sebze) ile beslemen durumunda uygun çalışma ile yağsız ve diri bir vücut elde edebilirsin. Kısa vadede olmaz tabi. Kısa vadede hiçbir beklentin olmasın.

Örneğin sabah 50gr lor peynirli 4yumurtalı omlet(1 tam, 3 beyaz)ve yanında iki dilim ekmek iyidir. Bunu müsli yiyerek de yapabilirsin ama öyle ballı, çikolatalısıyla falan olmaz.

Öğleleri ızgara tavuk göğsü, ton balıklı sandviç gibi şeyler iyidir. Yanında salata ve kase yoğur olmalı.

Akşam da 1 **** iki parça az yağlı ızgara kırmızı et, vücut geliştirme yapan bir insna için çok önemlidir. Kırmızı et olmadan vg olmaz. Kim ne derse desin gerçek gücü kırmızı etten alırsın. Denedikçe görürsün. Ama kırmızı eti haftada en fazla iki kere al. Diğer zamanlarda ton balıklı salata, ızgara tavuk, balık ızgara vs olabilir. Haftada bir tavuk göğsü gibi bir tatlı yiyebilirsin.

Önemli; akşam 7 den sonra sadece su içebilirsin. Başka herşey yasak. Spor yapsanız da yapmasanızda bunu alışkanlık haline getirin, akşam 7 den sonra yemeyi unutun. Biz türk milleti akşam yemeği sonrası meyvedir, tatlıdır, çerezdir, kuru yemiştir tıkınmayı severiz ama öyle olmuyor. Hele öğrenciyseniz 11-12 gibi karnınız acıkır, gidip 2 bardak su içmek yerine, yemeksepetinden pizza, tantuni vs isteriz. Çok tehlikeli. Ayrıca bim'den uzak durun, ucuz fiyatları ile tam abur cubur cenneti, dikkat.

Dolayısıyla ben bol bol, yağsız ya da yarım yağlı süt ve yoğurt, tavuk göğsü, kırmız et, balık türleri yemeni tavsiye ederim. Bunu yağsız peynir türevleriyle destekleyebilirsin. Birkaç tane tadımlık olacak şekilde meyveler yiyebilirsin.

Öyle aman nasılsa meyve kilo yapmaz diye bir tepsi elmayı, portakalı, muzu yemek olmaz. Ekmeği çok kısacaksın. Akşamları ekemeği sıfırlamaya çalış. Sebze sevmesende sevmeye çalış. Sebze sindirim sistemi için çok önemli.

Şeker ve tuzu unutmaya çalış. Yağı da öyle. Yağ yakımı için kahveyi fazla tavsiye etmem risklidir. Ayrıca uzman değilim amam bence 7 saatlik uyku senin yaş grubunda birisi için çok az. Bunun fazla saati yok, 12'de yatıp, vücudun kendini iyi hissettiği gibi kalkmalısın, yatak keyfi yapmamalısın. 9 saat gibi bir süre öneriyorum.

HardBlues
07-05-2010, 20:15
Cevabın için teşekkürler Özgün Abi.Hocamız ile konuştum, bu programı bir süre uyguladıktan sonra gerçek kas gelişim programına geçeceğim galiba.Göğüs yağı konusunda çok bi sıkıtnım yok zaten, biraz fazlalık gözüme battı o kadar :) Bir de günlük bir bardak şekersiz/sütsüz kahve içiyorum, onu azaltıp kardio egzersizlerine ağırlık verebilirim biraz.

Bim konusuna gelirsek aynı fikirdeyim seninle, dediğin gibi fiyatlar ucuz ve abur cubur cenneti bir yer.Bilirsin hocam, o kadar çok giden öğrenciler var ki burada hep görüyoruz.Ellerinde bir torba dolusu (abartmıyorum) abur cubur ile çıkıyorlar bu marketlerden.Obez ve midesiz bir nesil yetişiyor diyorum, uzak durula ;)

miles_davis
18-05-2010, 15:52
Merhaba arkadaşlar,çok uzun bir süre geçmiş ben girmeyeli,2007 yılında imiş son mesajım,herneyse..
Bende yaklaşık 6 ay önce başladım vücut geliştirmeye(düzenli olarak),ondan önce bir kaç ay gidip vizeler finaller yüzünden aksıyordu sonra da bırakıyordum,bu işi düzenli yaptıkça gelişmeleri yavaş da olsa görmeye başladım ve beni daha da teşvik etti,gitmediğim zamanlar özler hale geldim.Herneyse benim kafama takılan bir kaç şey var sizin düşüncelerinizi merak ettim:
1)Hafif göbek varsa(bel çantası gibi) önce yakıcı haraketlerle eritmek sonra sıkılaştırmak doğru olan bildiğim kadarıyla.Misal direk mekik haraketlerine odaklanmak yağın altındaki kasları sıkılaştırıyor ve şişiriyor böylece karın daha şişkin görünüyor.
2)Gittiğim spor salonunda koşu bandı yok,vucuttaki diğer kasları yağları fazla eritmeden karın odaklı sıkılaştırıcıdan ziyade yakıcı neler yapılabilir ? Twist ve ip atlama var bildiğim.Bisiklet ne kadar etkilidir ? Sporda 30dk ara günlerde 1 saat yeterli midir ? Yoksa koşmadan diğerleri çok az mı yeterli olur ?
3)Spordan sonra yarım litre yağsız süt(yaklaşık 16gr) protein miktarı için yeterli midir ? Birde kreatin ve protein tozu kullanmaya başlamadan önce bir 7-8 ay geçsin önce vücut doğal bir şekle girsin tavsiyesinde bulundular.Siz ne düşünüyorsunuz ?
4)L-karnitin yağ yakımını hızlandırır diye bilgi vermişiti GNC dükkanında bir bayan,burada dayanıklılığı arttırır diye okudum sanırım.
Tekrardan merhaba arkadaşlar,sizin de düşüncelerinizi merak ediyorum bu konularda.

Lord Sparhawk
18-05-2010, 18:43
Ben de o obez ve midesiz gruptan oluyorum sanırım. Tez yoğunluu ve stresi dolayısıyla 4 ay kadardır salona gidemiyorum, üstüne devamlı yemekten yarım ton kategorisine girecek kadar kilo aldım. Şimdilik şambrelle dolaşmaya alıştım, tez savunmasından çıktığım günün ertesi spora tekrar döneceğim. Her ne kadar göbeklenmiş olsam da gören kimse kiloma inanmıyor ve o kadar kiloya rağmen sırtımda **** dizlerimde bir gram ağrı yok hala dimdik yürüyebiliyorum. Spor sağolsun.

Miles davis, hafifi göbeğin durumuna göre çalışmadan önce, sonra ya da hem önce hem sonra kardiyo yapılabilir. En basiti elbette ki önce yapmak. En zoru sonra. Çünkü enerjiniz yerindeylen doğrudan ağırlıklara grip tüm gücünüzü tükettiğinizde kardiyo yapmak inanılmaz zor oluyor. Vücut zaten enerjisini yakmış artık kalorileri yağlardan yakmaya başlıyor. Dolayısıyla en iyi böyle. Ama sağlıklı ısınma için önceden de bir 15-20 dakika kısa kardiyo çok yararlı. Üşenmiyorsanız hem önce hem sonra yapın.

Eliptik varsa iyi yağ yakar, düz bisiklet varsa orta ağırlık, yüksek hızda bir miktar kalori yakılır. İp atlayabiliyorsan çok iyi yağ yakar ve nefes açar. Tvist kardiyoya yaramaz, karın yağını da azaltmaz. Twist bel çevresi ve özellikle oblik kaslarını sertleştirir. Koşmak şart değğil yani, ben 1 kere bile koşmadan oldukça iyi kilo vermiştim. Ancak bol bol eliptik, bisiklet artı step ve stepli aerobik de yapmıştım ki onlar inanılmaz yağ yakıyor. Utanmayın sıkılmayın salonda varsa step ve stepli aerobik de yapın, özellikle seri ve iyi bir hocanız varsa çok güzel yağ yakarsınız.

Spordan sonra 16gr protein yetersiz. Bir 30 gr kadar olmalı. Ayrıca sadece sütle olmaz, yumurta beyazı ve yoğurt ye. Haftada bir kere sağlam kırmızı et ye.

karnitin yağ yakımını hızlandırır ama çok düşük oranda, türkiyedeki fiyatlarını haketmez..

orcunum
18-05-2010, 23:07
Ben bir dergi önereyim
Muscle & Fitness.

Gerçekten çok güzel bir dergi bu sayısını aldım ilk defa yeni başlayandan profesyoneline kadar çoğu grubu kapsıyor. Fırsat bulursanız inceleyin derim :)

miles_davis
19-05-2010, 01:21
Lord,haklısın aslında,Ogü'nün spor salonundayken kardiyoyu önce veriyodu şimdi hatırladım,ancak burdaki yerde herkes önce ağırlıklara girip en son kardiyo yapıyor.İlk ay ağırlıklardan önce ve sonra kardiyo vardı programda ondan sonraki 5 ay sadece sonda vardı,sanırım şimdi spordan önce ve sonra yüklenme zamanı,çünkü vucut kollar gelişti ama göbek aynı.
Eliptik malesef yok,spor öncesi bi yarım saat bisiklet sonrası ip ve geri kalan şeyler ağırlıklı çalışayım bu ara.Sadece süt değil diğerlerini de tüketiyorum,ama 16gr az sanırım,o halde protein tozu almam gerekecek.Kas çalışırken bir gün ara ile çalışmak daha iyidir.Peki kardiyo-karın çalışırken hergün yoğun çalışmanın zararı olur mu ?
Bir de şu var,akşama kadar çalıştığım için spora saat 9da gidebilyorum ancak,çok acıkıyorum akşama kadar lakin spordan önce çok yememek lazım.Ertesi gün deli gibi acıkıyorum.Hergün böyle aslında.Çalışma saatlerimden ötürü sadece 6 saat uyuyabiliyorum ki uykusuz kalmak performansımı ciddi etkiliyor bir de aç aç bütün günü işte geçirince daha kötü oluyor.Buna bir çözüm üretemedim henüz :(

clubsilencio21
19-05-2010, 13:32
Merhaba arkadaşlar,çok uzun bir süre geçmiş ben girmeyeli,2007 yılında imiş son mesajım,herneyse..
Bende yaklaşık 6 ay önce başladım vücut geliştirmeye(düzenli olarak),ondan önce bir kaç ay gidip vizeler finaller yüzünden aksıyordu sonra da bırakıyordum,bu işi düzenli yaptıkça gelişmeleri yavaş da olsa görmeye başladım ve beni daha da teşvik etti,gitmediğim zamanlar özler hale geldim.Herneyse benim kafama takılan bir kaç şey var sizin düşüncelerinizi merak ettim:
1)Hafif göbek varsa(bel çantası gibi) önce yakıcı haraketlerle eritmek sonra sıkılaştırmak doğru olan bildiğim kadarıyla.Misal direk mekik haraketlerine odaklanmak yağın altındaki kasları sıkılaştırıyor ve şişiriyor böylece karın daha şişkin görünüyor.
2)Gittiğim spor salonunda koşu bandı yok,vucuttaki diğer kasları yağları fazla eritmeden karın odaklı sıkılaştırıcıdan ziyade yakıcı neler yapılabilir ? Twist ve ip atlama var bildiğim.Bisiklet ne kadar etkilidir ? Sporda 30dk ara günlerde 1 saat yeterli midir ? Yoksa koşmadan diğerleri çok az mı yeterli olur ?
3)Spordan sonra yarım litre yağsız süt(yaklaşık 16gr) protein miktarı için yeterli midir ? Birde kreatin ve protein tozu kullanmaya başlamadan önce bir 7-8 ay geçsin önce vücut doğal bir şekle girsin tavsiyesinde bulundular.Siz ne düşünüyorsunuz ?
4)L-karnitin yağ yakımını hızlandırır diye bilgi vermişiti GNC dükkanında bir bayan,burada dayanıklılığı arttırır diye okudum sanırım.
Tekrardan merhaba arkadaşlar,sizin de düşüncelerinizi merak ediyorum bu konularda.

Acetyl l-carnitin, l-carnitinin yeni nesil, nispeten daha etkili versiyonudur. L- carnitin de karar kıldıysan onu dene. Bu arada GNC, supplement firmaları arasında en kalitesizi diye nam salmıştır. Bunu da göz önünde bulundurursan iyi olur...

arifcic
21-05-2010, 19:28
Spora yeni başlayacağım,evde yapmak durumundayım..Bilnçsizce birşey yapıp da kendime zarar vermemek adına,evvela nasıl bir eğitim lazım?Hangi kitabı okumalıyım?Mekik sehpaları nasıldır bu iş için,en ucuz yollu aletler bunlar ev için :)

mete269
11-06-2010, 12:57
Merhaba,

Ben daha önce l-carnitine kullandım ve şu an ayrı bir yağ yakıcı ürüne rastgeldim bu ürün duyduğma göre dünyanın en etkili yağ yakıcı ürünüymüş. Ancak endişelerim var, bu ürünün sağlığa zararı var mıdır ?
Ürün ismi ve linki : Hydroxycut Hardcore X (http://www.supplementler.com/shop/Diyet-Urunleri/Muscletech-Hydroxycut-X-Hardcore-120-Kapsul.html)

Lord Sparhawk
11-06-2010, 19:47
Merhaba,

Ben daha önce l-carnitine kullandım ve şu an ayrı bir yağ yakıcı ürüne rastgeldim bu ürün duyduğma göre dünyanın en etkili yağ yakıcı ürünüymüş. Ancak endişelerim var, bu ürünün sağlığa zararı var mıdır ?
Ürün ismi ve linki : Hydroxycut Hardcore X (http://www.supplementler.com/shop/Diyet-Urunleri/Muscletech-Hydroxycut-X-Hardcore-120-Kapsul.html)

Kullandım, kesinlikle uzak durmanı sağlık veririm.

Generic User
13-06-2010, 01:07
Size tavsiyem proteinli ürünleri tüketin kilo alırım kaygısı olmasın kaldıramıcağınız yükün altına başkası olmadan girmeyin ;)

afas
14-06-2010, 00:00
Arkadaşlar yaz, salonun kapanması, öss ve dersane, sıcak .. Vb sebeplerle salon sporuna uzunca bir süre ara veriyorum. Olanaklarım ; şınav, mekik, barfiks barı, iki adet 3'er kiloluk ağırlık. Bunlarla neler yapabilirim ? Kendime bir program oluşturmak istiyorum da. Bir de koşu bandı ile bisikletimiz var evde. Yazın bunlarla maksimum derecede kuvvetlenmek istiyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

pogocu
14-06-2010, 14:22
http://www.metacafe.com/watch/514640/300_spartan_workout_training_home_version/

bunları yap dumbellere gerek bile kalmaz.

miles_davis
21-06-2010, 23:20
Arkadaşlar yaz, salonun kapanması, öss ve dersane, sıcak .. Vb sebeplerle salon sporuna uzunca bir süre ara veriyorum. Olanaklarım ; şınav, mekik, barfiks barı, iki adet 3'er kiloluk ağırlık. Bunlarla neler yapabilirim ? Kendime bir program oluşturmak istiyorum da. Bir de koşu bandı ile bisikletimiz var evde. Yazın bunlarla maksimum derecede kuvvetlenmek istiyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

Aslında çok fazla çeşit program yapılabilir,benim tavsiyem şu,torrent kullanıyorsan mens health dergilerinin pdf'lerini indir ve oku,oradaki hareketlerden kendine bir program çıkar,hatta vidyosu da var onu da indirmeni tavsiye ederim.

blindguardian
16-08-2010, 20:52
Arkadaşlar merhaba..
İlk üç dört sayfayı okudum.Gerisini okumaya üşendim.
Boyum 1.7 m,kilom 60 kg.19 yaşındayım.Çelimsiz bir vücut görüntüsüne sahibim.Amacım kas şişirmek filan değil.Daha tok ve fit bir vücuda sahip olmak.Kilo almak istiyorum fakat alacağım kilonun göbeğimde,oramda buramda birikmesini istemiyorum.Vücuduma dengeli dağılmasını ve vücut olarak genişlemeyi istiyorum.
Evde bir tane dumble var.Arada sırada onunla çeşitli hareketler çalışıyorum ve 20-30 tane şınav çekiyorum.Faydasını görüyorum fakat her çalışmamdan sonra en az 1-2 gün çalıştırdığım bölgeler ağrıyor.Bunun nedeni hamlık mı yoksa yanlış bir metod mu izliyorum?

Genellikle spor salonuna gitmek tavsiye edilmiş.Peki bir spor salonuna 6 ay boyunca gitsem ve ondan sonra orayı bırakıp evde çalışmaya devam etsem(şınav,barfiks,dumble ve varsa sizin tavsiyeleriniz) sahip olduğum vücudu
koruyabilir miyim?Yoksa vücut çöküp tekrar eski haline mi gelir?

Ve son sorum Ankara'da bildiğiniz,tavsiye ettiğiniz spor salonları nerelerdir?

Lord Sparhawk
16-08-2010, 21:25
Arkadaşlar merhaba..
İlk üç dört sayfayı okudum.Gerisini okumaya üşendim.
Boyum 1.7 m,kilom 60 kg.19 yaşındayım.Çelimsiz bir vücut görüntüsüne sahibim.Amacım kas şişirmek filan değil.Daha tok ve fit bir vücuda sahip olmak.Kilo almak istiyorum fakat alacağım kilonun göbeğimde,oramda buramda birikmesini istemiyorum.Vücuduma dengeli dağılmasını ve vücut olarak genişlemeyi istiyorum.
Evde bir tane dumble var.Arada sırada onunla çeşitli hareketler çalışıyorum ve 20-30 tane şınav çekiyorum.Faydasını görüyorum fakat her çalışmamdan sonra en az 1-2 gün çalıştırdığım bölgeler ağrıyor.Bunun nedeni hamlık mı yoksa yanlış bir metod mu izliyorum?

Genellikle spor salonuna gitmek tavsiye edilmiş.Peki bir spor salonuna 6 ay boyunca gitsem ve ondan sonra orayı bırakıp evde çalışmaya devam etsem(şınav,barfiks,dumble ve varsa sizin tavsiyeleriniz) sahip olduğum vücudu
koruyabilir miyim?Yoksa vücut çöküp tekrar eski haline mi gelir?

Ve son sorum Ankara'da bildiğiniz,tavsiye ettiğiniz spor salonları nerelerdir?

Özet yanıt vereyim, ankaradaki salonlar dışındaki sorduğun herşeyi konuda zaten çok kez soruldu ve cevaplandı. Zaten bu tür soruların hepsinin cevapları aynı.

1. Kas şişirmek falan kolay değil, zaman alıyor. Yani kazara kas şişiremezsin.
2. Önce karbonhidrat desteğinde protein diyeti uygular ve arada lif de alırsan, spor yaptığın süre boyunca yağsız bir vücuda sahip olursun.
3. Bir tane dumbell ve şınavla hiçbirşey olmaz. Kaslarının ağrıması şu aşamada hamlığındandır.
4. Eve doğru düzgün bir sehpa, ağırlık seti, plaka falan almazsan salondaki vücudunu koruyamazsın. Zaten 6 ayda herhangi bir vücuda da sahip olamazsın. Adam gibi gelişmeyi 1 sene sonunda görürsün. İlk 3 ayda ancak sıkılaşır, sonraki 3 ayda küçük tpecikler oluşturursun o kadar.
5. Fit bir vücudunun olması için en az 1 sene, bu adam body yapıyor heralde dedirtmen için en az 2 sene düzenli salona gitmen gerekli.

blindguardian
16-08-2010, 22:12
Cevabın için teşekkürler Lord.:)
Sanırım bana 1 sene gitmek yeterli olacak.
Sorularımın cevaplarının daha önce konuşulduğuna emindim fakat 35 sayfayı gözüm yemedi.
Bu arada lif derken şu eczanede reçetesiz satılan ürünler kategorisindeki şeyleri mi kastettin?
Bir sorumda ;protein diyeti için diyetisyene mi gitmem lazım yoksa spor salonunda kilo alma işiyle de ilgileniyorlar mı?

Lord Sparhawk
17-08-2010, 14:30
Rica ederim. Lif dediğim he rtürlü yeşil sebzeler.

Diyetisyene gerek yok. Vücut geliştirme forumlarında her türlü beslenme programı bulabilirsin.

Konu şöyle kas yapıcılar hayvansal proteinlerdir. Bitkisel protienler de işe yarasada etkileri oldukça azdır. Yoksa vejetaryen vücut geliştirmeci olmaz mı olur ama daha zorlanır.

Hayvansal proteinler nelerdir? et türevleri, süt ürünleri, yumurta vs.
Bitkiseller her türlü sebze ve baklagil.

Karbonhidrat ise kilo alımını sağlayan asıl elemandır. Nedir baklagiller, patates, un vs.

Yağ spor yaparken istediğimiz en son şey.

Ancak sadece ete ve karbonhidrata yönelik bir beslenme son derece sağlıksız olduğundan ve bağırsaklar tembelleşeceğinden yemeklerle düzenli olarak sebze ve arada meyve de almalıyız.

Ha kolay yoldan devamlı fast foop, hamurişi pizza vs ile kilo alınmaz mı alınır. Ancak o kilonun büyük bir kısmı yağ sonra et en son kas kısmıdır.

Biz isteriz ki kiloyu önce kas sonra et en son yağ olarak alalım.

İşte bunun için standar bür vücut geliştirmeci vücut ağırlığının 1,5 kato gram kadar proteini her gün almalıdır. Kilo almak istiyorsa bunu yoğun karbonhidrat ile desteklemelidir.

Bir öğünde 35 gramdan fazla proteini sindiremeyeceğimiz için bir oturuşta bir tavuk yemenin bize sadece yağ olarak getirisi olur.

O yüzden 1 parça tavuk göğsü yanında büyük bir kase pilav, bir kase yoğurt ve sonrasında bir tabak misal ıspanak yemeği ile gayet güzel sağlıklı olarak kilo alınabilir.

Böyle birçok kombinasyon yapılabilir. Ben bu açıdan sana konuyu baştan sonra okumanı ve verilen linklere düzenli gitmen tavsiye ederim.

Eğer hiçbir şekilde kilo alamıyan bir metobolizmaya sahipsen o zaman gainer adı verilen yoğun şeker ve karbonhidrat destekli kilo aldırıcı ürünleri deneyebilirsin. Ancak bunların yanında bir miktar yağlanma da kaçınılmaz olacaktır.

En sağlıklısı yoğun ve yorucu çalışıp bu sayede iyice acıkıp bol ancak nispeten sağlıklı yemeye dikkat ederek zaman içerisinde kilo almaktır.

Sporda belli bri zamanı geçip tecrübelendiğinizde vücudunuzu çok daha fazla yorabilecek kilolara girebildiğinzde spor sonrası iştahınuz çok artacaktır. Bu kaloriler hızla yakıldığından yağ olarak dönmez vücut düzenli bir kilo alma sürecine girer ve yapınızın elverdiği limitlere göre boyunuzun 10-15 kilo üstünde dahi fit bir görünüme sahip olabilirsiniz. Tabi bunlar öyle 1-2 sene içerisinde olacak şeyler değil.

blindguardian
17-08-2010, 22:44
Son derece açıklayıcı olmuş,teşekkür ederim.
Fırsat buldukça konuyu okuyacağım.
Bu arada oturduğum yerde iyi bir spor salonu buldum.O konuyuda halletmiş olduk.:)

gutariff
01-09-2010, 20:14
http://www.bodyforumtr.com/vbforum/evde-sadece-2-adet-dumbell-t8554.html
link vermek yasak mı bilmiyorum ama çok faydalı bir link evde sadece iki ağırlık ile göğüs kol sırt omuz hatta bacak bile çalıştıracak hareketler.
yapmıyorum ama yapan arkadaşımdan biliyorum gerçekten işe yarıyor ve şunu sakın unutmayın.kaslarım şişik olsun güçlü olmama gerek yok diyorsanız maximum ağılıkla minimum sayıda çalışacaksınız.ama benim için görüntü o kadar da önemli değil ben güçlü olayım yeter diyorsanız minimum ağırlıkla maximum sayıda çalışacaksınız ;)

gutariff
01-09-2010, 21:27
Lord'cum benim salona gidecek zamanim pek olmuyor, ama evde sinav ve mekik cekiyorum paso, bir de uzun yuruyusler yapiyorum, ne kadar yarari olur? Amacim vucut gelistirmek degil de forma girmek diyelim.

şınav hareketi göğüse hacim kazandırmaz.sadece var olan kasınızı yeniler yani hamlamasını engeller.kaslara hacim kazandırmak istiyorsanız mutlaka ek bir yük binecek.bi de şu var aman ha halter kaldırmayın.dizlerde çok büyük ağrı yapıyor ileriki yaşlarda.

faith90
20-11-2010, 13:45
en iyi spor şınav-mekik-barfiks 3 lüsü diyorlar.

Lord Sparhawk
20-11-2010, 14:33
en iyi spor şınav-mekik-barfiks 3 lüsü diyorlar.

Hayır, bench press-deadlift-squat üçlüsü.

lucid dream
20-11-2010, 14:48
Hayır, bench press-deadlift-squat üçlüsü.

Lord valla ne diyeyim her konuda bilgi sahibisin,iyi yetiştimişsin kendini.. Parfümde sen traşta sen burda sen :) Böyle olmak gerek işte.. :)

brokenguitar
15-01-2011, 12:11
Yazılanlardan etkilendim. Bugün bende başlıyorum. Umarım uzun süre devam edecek disiplini kendimde bulabilirim. Konuyu açan, yorumlarını paylaşan herkese teşşekürler.

CautoN
20-01-2011, 13:41
Evet finallerin bitmiş olması ve bu dönemde vücudumun "kimi" kısımlarının sandalye şeklini alması dolayısıyla :p "bu böyle gitmemeli" diyerek uzun zamandır ertelediğim bir konuyu artık hayata geçireceğim: "vücut geliştirme!" :cool: Şaka bir yana, bunu kendimde amaç değil sağlıklı ve daha iyi bir yaşam için araç olarak görüyorum. Uzun süre de devam etmek istiyorum.

Dolu dolu 19 yaşındayım. Boyum 1.83, kilom 70-72 arası gidip geliyor. Toplamda 3 aylık kadar bir vücut geliştirme geçmişim var ve fit ve düzgün bir vücuda sahibim diyebilirim. Bu konunun da yarısından fazlasını okumuşumdur. Yine de sormak istediğim ve bilenlerin cevap verebileceğini umduğum bir kaç saorum olacak :)

Öncelikle durumumu ve ne istediğimi söyleyeyim: başkası görünce "aa bak kesin spor salonuna gidiyo bu" dedirtmeyecek bir vücut istiyorum, yani sanırım sporcu vücudu olarak tanımlayabiliriz bunu. Ayrıca bazen kendime geldiğimde kambur durduğumu farkediyorum (özellikle otururken, bilgisayar başında ve ders çalışırken...). Bunun ileride bir sorun yaratmaması için kalıcı bir çözüm olmasını istiyorum. Üniversitemin spor salonuna gideceğim ve haftada 3 gün gitmeyi planlıyorum. Bu salon geçen sene yenilendi ve bütün çalışma aletleri ve imkanlarıyla gayet modern bir spor salonu oldu. Şimdilik aklımda olan sorular şunlar :) :

- Soru 1 -
Atletik bir vücut istediğim için yapacağım çalışmalarda bir farklılık olacak mı? Örneğin ben dirseğin hemen iç kısmından şişmeye başlayan bir pazu yerine daha oval ve şekilli bir pazu istiyorum. Bunun için sanırım farklı şekillendirme çalışmaları var ve önce istenilen miktarda kas yapılıp daha sonra şekillendirme çalışmasına geçiliyor (yanlış biliyor da olabilirim, uzun süre önce okumuştum ve şimdi bulamıyorum okuduklarımı). Bu sistem nedir ve yapmam gereken çalışmalar nasıldır?

- Soru 2 -
Pilates ve türevleri, bildiğiniz gibi vücdudu esnetiyor ve kasların uzamasını sağlıyor. Bu çalışmalar vücudumdaki kasların şeklini farkedilecek kadar etkiler mi ve etkiliyorsa ne yönde etkiler (günde yarım saatimi bu çalışmalara ayırabilirim)?

- Soru 3-
Kaslı; ama spor yaparken çabuk yorulan bir insan olmak istemiyorum. Çalışmalarda genel olarak 8-10 tekrar yapmak yerine bu saayıyı 14-16 yapıp ağırlıgı düşürsem varmak istediğim noktaya ne kadar geç ulaşırım? Ya da önce 8-10 tekrar yapıp, istediğim noktaya geldiğimde 14-16'ya mı çıkartmamı tavsiye edersiniz?

- Soru 4 -
Üniversitemin spor salonunda çalışacağım için başımda duran ve neyi nasıl yapmam gerektiğini söyleyen kimse olmayacak çalışırken. Önceki mesajlarda bunun önemi çokça dile getirilmiş. Benim durumumdakiler için ne önerirsiniz? (üniversitemin spor salonu, öğrencilerine "senelik" 50 lira olduğu için başka bir yere gitmeyi düşünmüyorum bile).

Umarım yeterince açık sorabilmişimdir sorularımı, cevaplar için şimdiden teşekkür ederim :)

clubsilencio21
20-01-2011, 19:22
ben lisanslı olarak güreşmiş biri olarak sorularınızı cevaplamak istiyorum.
1 dirseğin hemen iç kısmından şişmesin derken daha toplu, yuvarlak ama daha küçük bir biceps istiyorsanız bu hiç istenmeyen birşeydir ki kas fibrillerini uzatıcı hareketler yapmazsanız zaten ulaşacağınız nokta odur. Atletik vücut için ben olsam önce ağır kilolarla normal- az tekrar çalışarak biraz hacim yapardım sonra dayanıklılık için fitness (hafif kilolarla çok tekrar) çalışırdım.
2 pilates de kas geliştirecek bir yöntem olduğundan ya onu ya bunu yapmanızı öneririm. streching (esnetme) hareketleriyle esneklik sağlarsınız zaten. Ağırlık yöntemini uygularsan daha çabuk hacim yaparsın
3 bunun cevabını zaten vermiştim
4 bir hoca tarafından yönlendirilmemek çok sakıncalı hareketler yanlış yapılırsa etki etmesi gereken yere etki etmez, sakatlıklar vb.. en azından body forum tr den program indirebilirsiniz hareketlerin yapılışları var ama yeterli olmaz bunu nasıl halledersiniz bilmiyorum.
son olarakantrenmandan 1 saat önce bir miktar karbonhidrat alıp idmanın hemen sonrasında ondan 1 saat sonra ve sabah kalkınca ilk iş yeterli protein alırsanız hem anabolik hormonların artmasına (gh, testosteron) özellikle de hacim yapmaya çok büyük katkısı olur. Birde bol su içmek var tabii. bol protein alıpta su az tüketilirse böbreklerde üre birikir. zararlı olur.

CautoN
20-01-2011, 22:47
Cevaplar için çok teşekkür ederim.

Biceps içinse küçük ama şekilliden kastım Greg Howe'unki gibi değildi :) Greg Howe'un pazusu için (http://www.youtube.com/watch?v=wBTJoo9OOFo)

Benim istemediğim şekil bu. (http://i21.photobucket.com/albums/b273/BodyForum/Biceps%20Exercises/biceps-exercises-concentration-curl.gif) Adamın kolu düz dururkenki hali istemiyorum; ama sanırım onun için de kas miktarının hayli fazla olması lazım...

Şu noktaya gelsem bana yeter. (http://actor.bollysite.com/albums/shahrukh-khan/sharukh_khan_10.jpg) Ben düzenli bir çalışma ile bu şekil bir kolu ve tabi ki vücudu 1 sene içerisinde yapabilirim diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz? Supplement almayı da düşünmüyorum zamanım var bolca ve sabırlıyım.

Başka önerileri olan varsa onları da dinlemek isterim :)

clubsilencio21
21-01-2011, 12:00
bir de anatomik karakteristik var tabii. Bazı şeyler ne yaparsanız yapın istediğiz gibi olmaz. Bazılarının kas lifi sayısı fazladır, bazılarının kasları serttir bazılarının fibrilleri uzundur. sizin bir potansiyeliniz var, ona ulaşmaya çabalamak lazım. Doğru çalışıp iyi dinlenip iyi beslendikten sonra bence ayrıntılar üzerine çok düşünmemek lazım..
Şansınız varsa yapınız amacınıza uygundur değilse uygun antrenman teknikleriyle bir yere kadar istediğinizi yakalarsınız.. örneğin konsantre curl pazuyu sivriltir vb.. ama istediği kadar bu yöntemle çalışsın jay cutler, hiç birzaman kendinden daha az hacimli arnoldun biceps estetiğine sahip olamaz mesela.. ama ayrıntılar üzerine kafa yormak için daha biraz erken

Mr.MH_
31-01-2011, 19:44
3.5 ay aradan sonra yarın gideceğim. berbat vücudu nasıl adam edeceğim bilmiyorum. vücudumdan iğreniyorum şimdilik. galiba 1 senemi alacak adam olması :D gitar öss vücut ne stresli hayatım var :D

mahmutyildirim
12-04-2012, 10:59
2004 yılında bıraktığım vücut geliştirmeye nihayet 2 haftadır tekrar başladım. Öyle ki ilk haftadan kalan ağrılarım hala devam ediyor. Vücudum tamamen yağ bağlamış. Göbek bölgemdeki yağ kalınlığı 8 cm den fazla. Belimde de 6 cm yağ var. İşim çok zor. Mide çalışırken çok zorlanıyorum ve sürekli kramp giriyor. Kollar 36 idi, 1 haftada 38 e fırladı ama eskisi gibi biceps damarım görünmüyor. :(

Ahh parasızlık ahh; 8 sene önce para yoktu, hiç birşey kullanamadan vücut çalışıyorduk. Şimdi para çok. Weider BCA, Hardline Arginine, Universal Creatin ve Allstar 2500 amino ile başladık bu sefer. Bu ürünlerin etkisi 2 haftada farkediliyor. Sadece 1 kez Biceps+triceps antremanıyla kolum 2 cm büyüdü. Tabi bu hızlı büyüme sonucu bicepsin üst tarafındaki deride çatlak oluştu. Onu nasıl gideririm bilmiyorum ama pek sağlıklı durmuyor. Halbu ki çok hafif kilolarla çalışmıştım deri yırtılması olmasın diye. Öyle ki salondaki adamlar bana bakıp, "koskoca adam benim çalıştığım kilonun yarısıyla çalışıyor" diye düşünmüşlerdir kesin.

Eskiden çok hata yaptım; bu sefer bu hataları yapmadan bu sporu yapacağım.

1. Eskiden mide kaslarına önem göstermedim, halbu ki tek başına bile insanın görüntüsünü düzeltmeye yetiyor. Artık en çok önem verdiğim grup mide grubu olacak.
2. Eskiden amino asit, BCA ve protein alımım çok azdı. Artık tam anlamıyla supplement kullanıyorum. Ornithine almayı unuttum ama umarım Arginine tek başına yeterli olur büyüme için.
3. Creatin aa sını ben daha önce neden kullanmamışım, şimdi çok pişmanım. Müthiş bir amino asit.
4. Artık hareketleri tam olarak yediyorum yaparken. Asla salondaki diğer çekirgelerin gazına gelmeden hareketin hakkını vereceğim.
5. Bu sefer kolları 40 hatta 41 cm e yükselteceğim Allah izin verirse.

Destek besinlerimin hepsini bu adresten aldım. Gün içinde verdiğiniz sipariş ertesi gün ücretsiz kargolu adresinize geliyor. Aradığınız hemen hemen herşey burada var. Tavsiye ederim.
http://www.supplementler.com/shop/