Orijinalini görmek için tıklayınız : Solo Gitar Çalmadaki Sorularım
sayın degerli müzisyen arkadaşlarım ben gitarda solo çalma teknigini sizlerden ögrenmek istiyorum solo gitar çalarken klasik gitarda solo nota tablosu nasıl olur ben kulaktan tek tel üzerinden baglama tarzı gibi şarkıları çalmaya çalısıyorum ama bu böylesi yanlıs bi tarzmıs o nedenle solo gitar çalmayı çok istiyorum internetten gerekli dökümanları bulamadım solo gitar çalmak için gereken ne varsa bana ögretebilirmisiniz ya da gereken dökümanları bulmamda bana yardımcı olabilirmsiiniz nerden başlamam gerekiyor ne hepinizden şimdiden allah razı olsun tşk
whatsername
07-11-2007, 20:21
Güzel bi başlangıç solo gitar metodu alarak olabilir.:D (Mesela Bora Ulusoy Solo Gitar Metodu. kolay bulunur. bi sürü arkma müzik hocaları tavsiye etti.;) )
arkadaşlar online olarak su an internet ordamında yararlanabilecegim dökümanlar varmı
Dökümanlar her zaman ve oldukça bol miktarlarda bulunur ama iyi bir hocanın eşliğinde alacağın eğtime alternatif olursa faydasını görürsün diye düşünüyorum. Bir rehber olmadan metod ve diğer dökümanlardaki kavramlar / açıklamalar yanlış anlaşılabilir ve gitarda düzeltilmesi zor yanlış "teknik"lerin oluşmasına sebep olabilir..
Düzenleyen - Akrep on 07/11/2007 21:01:30
haklısınız ama ben çogu seyi kendi başıma yaptıgım için vede başarılı olduguma inandıgım için hocayı 2. plana atıyorum tabiki hocada çok önemli o ayrı konu ama önce kendimi bi denemek istiyom gitar dökümanlarından bakarak o nedenle yardım istedim zaten tşkler
whatsername
07-11-2007, 21:20
Akrep dğrü sölemiş ynlz. bi kere yanlş öğrndinmi... :p .. pena tutuşm hala düzelmiyo mesela..çok garip :D
ben pena hiç kullanmadım su ana kadar hep penası alıstım bi zararı olurmu akorları ritimleri kulagıma güvenerek çalıyom
Keiser_soze
07-11-2007, 21:41
penasız bi zararı olmaz ancak pena kullanmayıda öğrenmenin faydaları yok değil, ilerde çalacağın şarkılar için gerekli olabilir.
Nemesis13
08-11-2007, 13:38
dostum internetten john petrucci nin rock disiplin die bir metodu var ama o ileri seviye için biraz.sana tavsiyem arkadaşlarında dediği gibi bora uslusoyun solo gitar metodu işine yarar.kolay gelsin.
arkadaşlar solo gitar çalmak notalara tek tek basılarak gitar çalmak değildir, solo çalmak demek tek enstrüman ın aktif çaldığı süreç demektir. Klasik gitarla ilgili bir forumdaki solo talebinin petrucci ile alakasını kuramadım. Tavsiyem acilen gam ve akor yapılarının öğrenilmeye başlanıp kendi tarzınızda emprüvize sololar atmaya çalışarak işe başlanması. Unutmayınız ki zor güzeldir
Darkblood
09-11-2007, 01:58
solo çalmak demek tek enstrüman ın aktif çaldığı süreç demektir. Klasik
evet bazen bazı parçalar davul solosuyla falan girer,misal Black sabbath "in for the kill" parçası.Neyse şimdi konumuza dönelim,gitar solo çalmak için öncelikle nota ve gam bilgisi şarttır.Pentatonik blues,country,melodik,armonik,arabic,bebop scale,heksatonik v.s bir yığın gam ve bunların 1.,2.,3. v.s aktarımları var.Solo gitar çalmak için yapman gereken şey bu gamlardan ilgilendiğn müzik tarzına uygun olanları bulup, ilk önce deşifre edip daha sonra o gamda doğaçlamaya başlıycaksın.Birde doğaçlarken çıkardığın gitar solosunu nota zamanlarına göre notaya aktarıp,o şekilde çalmak olayı varki işte asıl o çok zordur yani misal bi Bach'ın boure parçasını besteleyip, notaya döküp ,zamanlarına,suslarına v.s dikkat ederek çalması gibi bişey.Ama şu şekildede olabilir nota zamanlarını fazla iyi bilmessin,pek sallamassın,ama gamdaki notalardan dışarı çıkmıycak şekilde ilgili ritme ve tona uygun şekilde doğaçlarsın.
Düzenleyen - Darkblood on 09/11/2007 02:11:58
turan_157
09-11-2007, 17:14
pena kullammamanın pek zararı olmaz ama hocayla çalışmanı tavsiye ederim
Darkblood
09-11-2007, 17:52
ben pena hiç kullanmadım su ana kadar hep penası alıstım bi zararı olurmu akorları ritimleri kulagıma güvenerek çalıyom
bu aslında elektro gitar için tartışılır bir konu fakat klasik gitarda penasızda çalabilirsin, misal flemenko v.s çalanlar pek pena kullanmıyolar,
Nemesis13
10-11-2007, 10:08
arkadaşım petrucciyle pek bağdaştıramdımm diyorsun sende,yukarıdaki arkadaş solo gitar içinn internetten döküman aradığını belirtmiş senin internette bildin başka döküman varsa söle.ayrıca adam solodan bahsetmiş ben ordada sadece petrucciden bahsetmedim.gam ve akor dizilişlerinin olduğu kitabıda önerdim arkadaşa bilgine yazıyı iyi oku...
dostum burası klasik gitar hakkında olduğu için öyle dedim. yoksa petrucci yi severim bu arada solo için zakk wylde pentatonic hardcore u da bulabilirsiniz petrucci den daha verimli olabilir (izlemesi bile bana büyük keyif veriyor)
gitarist:)
19-11-2007, 18:03
pena bende hiç kullan madm ama sorun olmuoo yani enazından ben yaşamadmmmm:)
ruhadam26
19-11-2007, 21:22
bence de kurs almalısın
kurs olmadan da tabiki öğrenebilirsin bu sana bağlı olan bişey
ama dediğine bakılırsa yetenekli görünüyorsun
ve iki aylık bir kurs bile senin 6 iila 8 ay daha hızlı gelişmene yardımcı olacağı gibi atacağın adımlardan da emin olursun
başarılar
Evet solo gitar çalabilmen için Öncelikle gitar klavyesindeki notaları çözmüş olman gerekiyor.Sağlam bir şekilde etüd yaparak parmaklarının açılmış olması gerekiyor.
Tabi bunlardan en önemlisi ise üzerene şarlılar yazılan möjör ve minör gamları su gibi içmiş olman gerekiyor. Burda bir ayrıntı var her majörün bir minörü bir minörünse majörü ve tonaliteleri bulunmaktadır.
İşte bunları kavradığında solo çalabileceksin.
`Dimebag
05-08-2008, 20:01
Valla ben de sizin gibiydim. Klasik gitarı 3 ay kendi başıma "çaldım". Ama o 3 ayın sonunda, Joe Satriani'nin basit bi şarkısını çalabiliyodum. Çatapat, ara sıra nota kaçırıyordum tabii ki. Ama genelde ben de sizin gibi tek tel üzerinden çalıyodum, sonra bi şevktir elektro gitar aldım. Şimdi çok mutluyum. Bence siz de alın. :p
NOT: Penaya alışmaya çalışın, zira bazen hız çok önemli olacaktır.
Bkz: Megadeth - Angry Again
vBulletin v4.2.0, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.